• یکشنبه / ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404031810859
  • خبرنگار : 71129

ترور سناتور و نامزد احتمالی ریاست جمهوری کلمبیا

ترور سناتور و نامزد احتمالی ریاست جمهوری کلمبیا

سناتور «میگل اوریبه»، یکی از کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری کلمبیا، در بوگوتا مورد اصابت گلوله قرار گرفت و به گفته همسرش گفت، با مرگ دست و پنجه نرم می‌کند.

به گزارش ایسنا، این سناتور ۳۹ ساله که در جریان مبارزات انتخاباتی خود برای ریاست جمهوری ۲۰۲۶ مورد اصابت گلوله قرار گرفت، عضو حزب محافظه‌کار اپوزیسیون «مرکز دموکراتیک» است که توسط آلوارو اوریبه، رئیس جمهور سابق کلمبیا، تاسیس شده است. این دو نفر هیچ نسبتی با هم ندارند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، بر اساس بیانیه حزب که این حمله را محکوم می‌کند، این سناتور روز شنبه در حال برگزاری یک رویداد انتخاباتی در یک پارک عمومی در محله «فونتیبون» در پایتخت بود که افراد مسلح از پشت به او شلیک کردند.

این حزب همچنین حمله مذکور را جدی توصیف کرد اما از ارائه جزئیات درباره شرایط میگل اوریبه خودداری کرده است. همسر این کاندیدای ریاست جمهوری در شبکه ایکس (توئیتر) نوشت که همسرش بین مرگ و زندگی است.

ترور سناتور و نامزد احتمالی ریاست جمهوری کلمبیا
مظنون‌های حمله؛ زنی با پیراهن ورزشی در حال صبحت با یک پسر

«پدرو سانچز» وزیر دفاع کلمبیا نیز گفت که یک مظنون در ارتباط با این تیراندازی دستگیر شده و مقامات در حال بررسی این موضوع هستند که آیا افراد دیگری نیز در این تیراندازی دست داشته‌اند یا خیر. سانچز همچنین ادامه داد که از بیمارستانی که اوریبه در آن بستری است، بازدید کرده است.

دولت بوگوتا گفته که برای اطلاعات درباره این پرونده جایزه ۷۳۰ هزار دلاری در نظر گرفته است.

ریاست جمهوری کلمبیا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که دولت «قاطعانه و جدی» این حمله خشونت‌آمیز را رد می‌کند و خواستار تحقیقات کامل در مورد وقایع رخ داده است.

«گوستاوو پترو» رئیس جمهور چپ‌گرای کلمبیا نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس با خانواده این سناتور جوان ابراز همدردی کرد و گفت: «نمی‌دانم چگونه درد شما را تسکین دهم. این دردی بزرگ است.»

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحد، در بیانیه‌ای اعلام کرد که واشنگتن «به شدیدترین لحن ممکن اقدام به ترور» اوریبه را محکوم می‌کند و «لفاظی‌های تحریک‌آمیز» پترو را عامل این خشونت می‌داند.

میگل اوریبه که هنوز کاندیدای رسمی ریاست جمهوری حزب خود نشده است، از یک خانواده سرشناس در کلمبیا است. پدرش تاجر و رهبر اتحادیه بود. مادرش، «دیانا توربای»، روزنامه‌نگار در سال ۱۹۹۰ توسط یک گروه مسلح تحت فرماندهی «پابلو اسکوبار» رهبر یک کارتل مواد مخدر، ربوده شد اما در سال ۱۹۹۱ در جریان یک عملیات نجات جان خود را از دست داد.

کلمبیا دهه‌هاست که درگیر تنش بین شورشیان چپ‌گرا، گروه‌های جنایتکار برخاسته از شبه‌نظامیان راست‌گرا و دولت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha