به گزارش ایسنا، ایران در اجرای حق ذاتی دفاع مشروع مندرج در ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به اقدام متجاوزانه ایالات متحده در نقض حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران که یک حمله مسلحانه محسوب میشود و به رغم درخواستهای مکرر برای اتخاذ اقدامات قاطع، با سکوت و بیعملی شورای امنیت مواجه شد و در نهایت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۳ ژوئن ۲۰۲۵، اقدامی دفاعی، مشروع و متناسب در چارچوب حقوق بینالملل و حقوق بینالملل بشردوستانه با هدف قرار دادن پایگاه هوایی نیروهای آمریکایی در العدید، واقع در قطر، به عمل آوردند.
پس از حمله ایران به پایگاه العدیده در قطر که به نوعی پاسخ ایران به حمله مستقیم آمریکا به سه سایت هستهای ایران محسوب میشود، پیشنهاد آتشبس از سوی آمریکا و توسط قطر به ایران و رژیم اسرائیل داده شد که به نظر میآید این درخواست به طور جدی از سوی آمریکاییها دنبال شده است. در نهایت طرفها نسبت به پذیرش اتش بس موافقت کردند و از روز سه شنبه ۳ تیرماه این آتشبس اجرا شد.
در عین حال کارشناسان و تحلیلگران با توجه به تجربه رفتار غیرقانونی و خلاف قوانین بینالملل از سوی رژیم صهیونیستی معتقدند که نباید به اسرائیل در رابطه با پایبندی به آتش بس اطمینان کرد.
دفاع جانانه ملت ایران، مدیریت جنگ و هماهنگی دستگاه دیپلماسی برگی جدید از تاریخ درخشان ایران را رقم زد
«حسن هانیزاده» در گفتوگو با ایسنا درباره رویکرد و برنامه ایران در شرایط فعلی که میان ایران و رژیم صهیونیستی آتشبس اعلام شده است و اینکه باید این مرحله را به معنای پایان درگیری دانست؟ گفت: آنچه در این ۱۲ روز اتفاق افتاد، یک برگ جدید از تاریخ درخشان ایران است، چون رژیم صهیونیستی با یک اشتباه محاسباتی حمله ناگهانی را با همراهی آمریکا و کشورهای اروپایی سازماندهی کرد اما در آن شکست خورد.
وی گفت: آنها فکر میکردند ایران یک هفته بیشتر دوام نمیآورد و از درون دچار فروپاشی میشود و با ترور فرماندهان نظامی و دانشمندان هستهای در نخستین روز حمله تصور این بود که ایران تسلیم میشود، اما با دفاع جانانه ملت ایران و دقت عمل و مدیریت جنگ و هماهنگی دستگاه دیپلماسی، ایران توانست بعد از ۱۲ روز رژیم صهیونیستی را با ناکامیها و خسارات شدید رو به رو کند.
طولانی شدن جنگ فروپاشی رژیم صهیونیستی را در پی داشت
این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه در نهایت رژیم صهیونیستی و آمریکا به این نتیجه رسیدند که طولانی شدن جنگ موجب فروپاشی رژیم صهیونیستی است نه ایران، تصریح کرد: به اصرار نتانیاهو، ترامپ درخواست آتش بس را ارایه داد و بعد از پاسخ ایران به پایگاه العدیده که کوبنده و به موقع بود و توانست قدرت بازدارنگی اش را نشان دهد، آتشبس اعلام شد.
هانیزاده گفت: آتشبس ممکن است ناپایدار باشد، اما نشانه شکست آمریکا و تروئیکای اروپا و اسراییل است که سعی کردند سناریوی لیبی را در ایران پیاده کنند. الان روشن است که در برابر اراده ملت ایران تسلیم شدهاند.
وی ادامه داد: با توجه به ناپایداری آتشبس و اینکه اسراییلیها همواره نشان دادند که به قوانین بینالمللی و توافقها پایبند نبودند و ممکن است دست به عملیات علیه مسئولان ایران بزنند، ایران باید دست به ماشه باشد و هرگونه تحرک و احتمال ترور مقامات کشورمان در داخل را رصد کند. این احتمال وجود دارد که اسرائیل وآمریکا توسط عوامل نفوذی داخلی ترورهای سازمان یافته را انجام دهند از این رو معتقدم باید در این دوران کاملا هوشمند باشیم و انگشتمان روی ماشه باشد.
هانیزاده درباره مدیریت دوران آتشبس و ضرورتهایی که باید مورد توجه باشد؟ اظهار کرد: مسائل داخلی و جنبههای امنیتی به ویژه در رابطه با ترور مسئولان بلندپایه باید در نظر گرفته شود و برای آن تمهیدات ویژه و همهجانبه در نظر گرفت. تجربه اقدامات اسرائیل در لبنان و ترور سیدحسن نصرالله و عدم پایبندی رژیم صهیونیستی به آتش بس را باید مورد توجه قرار دهیم و یک لحظه هم به آنچه مسئولان آمریکایی و اسرائیلی میگویند اعتماد نکنیم.
یک لحظه هم نباید دستمان را از روی ماشه برداریم
وی گفت: مهمترین مساله الان توجه به مسائل داخلی امنیت و حفاظت از مسئولان بلندپایه است و حتی یک لحظه هم نباید دستمان را از روی ماشه برداریم.
این کارشناس مسائل منطقه در رابطه با هرگونه مذاکره با آمریکا به طور غیرمستقیم و یا با کشورهای اروپایی گفت: ایران باید از منظر یک کشور پیروز در مقابل یک کشور شکست خورده عمل کند. ایران باید با پیششرطهای بالایی در مذاکرات آینده شرکت کند و نباید کوچکترین امتیازی به آمریکا بدهد چون ایران به خوبی قدرت خود را در ۱۲ روز گذشته به نمایش گذاشت.
انتهای پیام
نظرات