• یکشنبه / ۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404040805057
  • خبرنگار : 50471

ثبت ملی و جهانی گشنیز نهاوند در دست پیگیری است

ثبت ملی و جهانی گشنیز نهاوند در دست پیگیری است

ایسنا/همدان رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند با بیان اینکه کشاورزان پرتلاش نهاوندی ۷۲ درصد محصول گشنیز کشور و بیش از ۹۰ درصد محصول استان را تولید می‌کنند، گفت: ثبت ملی و جهانی گشنیز نهاوند در دست پیگیری است.

توکل آبشناس در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت بالای تولید و برداشت گشنیز در این شهرستان، در حال پیگیری برای ثبت ملی و جهانی این محصول هستیم تا در نظام میراث کشاورزی جهان(جیاس) به ثبت برسد.

وی تصریح کرد: گیاه گشنیز از محصولات ارزشمندی است که توسط کشاورزان این شهرستان تولید و در تناوب زراعی با دیگر محصولات کشت می‌شود.

آبشناس ادامه داد: گیاه گشنیز در کنترل آفات و بیماری‌ها نقش مهمی دارد و از عصاره آن در صنایع دارویی و مصارف بهداشتی استفاده می‌شود.

وی افزود: با توجه به قیمت مناسب این محصول و استفاده در دیگر صنایع مورد نیاز، ارزآوری گشنیز بسیار مناسب است و با توجه به شرایط آب‌و هوایی شهرستان کشاورزان به کاشت این محصول رغبت دارند.

رئیس اداره جهاد کشاورزی نهاوند اضافه کرد: ۷۲ درصد گشنیز کل کشور و ۹۰درصد گشنیز استان توسط کشاورزان نهاوندی تولید می‌شود که نشان‌دهنده جایگاه شهرستان در زمینه کاشت این محصول است.

آبشناس افزود: امسال ۵۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی این شهرستان به کشت گشنیز اختصاص یافته که بر اساس پیش‌بینی از این میزان سطح افزون بر ۱۳هزار تن دانه گشنیز قابل برداشت خواهد بود.

وی تاکید کرد : علاوه بر مزایای فوق گیاه گشنیز نقش مهمی در تغذیه زنبورهای عسل و تولید عسل طبیعی دارد به همین دلیل کندوهای زیادی در این ایام در شهرستان مستقر شده‌اند.

آبشناس با بیان اینکه گشنیز نهاوند نیز همانند انگور ملایر و گردوی تویسرکان باید دارای نظام تولید مخصوص خود باشد، ادامه داد: در گام نخست به دنبال برگزاری همایش علمی گشنیز در شهرستان هستیم.

رئیس جهاد کشاورزی نهاوند  با اشاره به اینکه پس از ثبت ملی الزامات ثبت جهانی گشنیز نیز باید با همکاری و همفکری مجموعه این شهرستان مهیا شود تا بتوانیم نهاوند را صاحب عنوان جهانی در میراث کشاورزی جهان کنیم، یادآور شد: برای گشنیز نهاوند تمامی ابزارهای لازم را داریم و در گام نخست باید با همکاری میراث فرهنگی و ادارات دیگر برای ثبت این محصول تلاش کنیم.

آبشناس خاطرنشان کرد: برای معرفی این محصول ارزشمند و جذب سرمایه‌گذار برای ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول جشنواره گشنیز نیز در فرصت مناسب در شهرستان برگزار می‌شود.

وی گفت: هدف از برگزاری این جشنواره ثبت جهانی محصول گشنیز به نام کهن شهر نهاوند است و در این زمینه نیازمند همکاری همه مجموعه شهرستان برای بهتر برگزار شدن جشنواره هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha