دکتر غلامرضا ملاشاهی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به روند روبهرشد برخی بیماریها در فصل تابستان بیان کرد: افزایش دما در تابستان زمینه مساعدی برای رشد و انتشار ویروسها و باکتریهایی است که باعث بروز بیماریهای تنفسی و گوارشی میشوند.
وی تاکید کرد: افراد شاغل در فضاهای باز و گرم مانند کارگران ساختمانی، کارکنان نظامی، کشاورزان، رانندگان و آتشنشانها بیشتر در معرض خطر بیماریهای ناشی از گرما قرار دارند، کمآبی، پوشش نامناسب، مصرف برخی داروها ، سن بالا یا پایین و قرار گرفتن مستقیم در معرض آفتاب از جمله عوامل زمینهساز گرمازدگی هستند.
ملاشاهی با اشاره به بیماریهای شایع در فصل گرما از جمله گرمازدگی، کمآبی بدن، آفتابسوختگی، مسمومیت غذایی و انواع اسهال بر اهمیت پیشگیری از این بیماریها تأکید کرد.
وی افزود: نوشیدن آب کافی (حداقل ۲ تا ۴ لیوان در ساعت در زمان فعالیت)، استراحت در مکانهای سایه و خنک، پوشیدن لباسهای نخی و روشن، پرهیز از مصرف نوشیدنیهای الکلی و کافئیندار، استفاده از کرمهای ضدآفتاب، کلاههای لبهدار و عینکهای آفتابی، از مهمترین اقدامات حفاظتی برای پیشگیری از بیماریهای فصلی تابستان هستند.
وی همچنین توصیه کرد: در صورت افزایش دما، رطوبت و گرد و خاک، تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل خودداری شود تا خطر ابتلا به بیماریهای ناشی از گرما کاهش یابد.
انتهای پیام
نظرات