حجت الاسلام والمسلمین علی نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در یادداشتی نوشت: «محَمَّدٌ رَسولُ اللَّهِ وَالَّذینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَی الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم؛ محمّد(ص) فرستاده خداست؛ و کسانی که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند.» نکته بسیار دقیق در این آیه آن است که فرمود اشدا علی الکفار، عرب وقتی میگوید (شد الشیء) به معنای (احکمه) یعنی محکم کاری کردن و سفت کردن است. به این معنا که برنامه جبهه حق نسبت به معاندان و کفار باید با قاطعیت، سختگیری، محکم کاری و قدرت نشان دادن باید باشد.
قطعاً یکی از ابزارهای شدت و قدرت روریارویی نظامی است لکن تنها جنگ نشانه محکم کاری و قدرت نمایی نیست بلکه طبق این آیه طراحی جبهه حق و برنامههای پیروان پیامبر باید به گونهای باشد که کار را بر دشمن سخت کند تا او هرگز به فکر تجاوز و تعدی نیفتد و این همان عامل بازدارندگی ترکیبی و تسلط قاطع بر دشمن است. بیتردید جنگ ما با استکبار به ویژه رژیم تبهکار صهیونی یک جنگ ترکیبی است و همانگونه که جنگ ترکیبی ارکان و ابعادی دارد، باید بازدارندگی ترکیبی باشد و آن نیز اضلاع و عناصر محوری دارد.
اکنون این سوال مطرح است که قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران پس از جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل متجاوزگر چیست؟
به نظر میرسد بازدارندگی ترکیبی که نقشه تجاوز دشمن را نسبت به میهن اسلامی نقش بر آب میکند عبارتند از شناخت و تقویت موارد زیر:
بازدارندگی سخت
این نوع بازدارندگی توانایی اعمال اراده از طریق ابزارهای نظامی و توانایی موشکی، قدرت هوایی و دریایی نیروی مقتدر سپاه اسلام است که باید تقویت شود و عامل تعیین کننده بازدارندگی سخت است، تاکتیکهای جنگ نامتقارن و عنصر غافلگیری در این جنگ بسیار مهم است.
بازدارندگی نرم
این نوع بازدارندگی اعمال اراده و متقاعد کردن دشمن از طریق میانبرهای فرهنگی، سیاسی و دیپلماسی است.
ابزارهای بازدارندگی نرم عبارت است از:
الف- افزایش قدرت دیپلماسی و میدان داری در عرصه سیاست خارجی. نکته مهم آن که باید دانست دیپلماسی فقط مذاکره نیست و مذاکره نیز مساوی با تسلیم و سازش نیست بلکه میتواند ابزار مهمی برای پیشبرد اهداف و نتایج جنگ بوده و عامل بازدارندگی بالایی داشته باشد.
ب- بازدارندگی از طریق اشراف اطلاعاتی و قدرت داده کاوی
ج- بازدارندگی از طریق توانمندیهای اقتصادی و قدرت تجاری
د-بازدارندگی با ابزارهای رسانهای، اقناع مخاطب و روایت سازی
بازدارندگی عمومی
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، تقویت ایمان و روحیه ایثار و معنویت از یکسو و نیز اتحاد و انسجام ملی و همبستگی اجتماعی از سوی دیگر حول محور منافع ملی، حفظ استقلال. همه این موارد تحت هدایت رهبر حکیم، آگاه و شجاع و نیز گوش به فرمان بودن آحاد جامعه، اعم از مردم و مسئولین میسور خواهد شد، و این عامل مولفه منحصر به فردی را ایجاد کرده که در دنیا امروز بی نظیر است و عامل بازدارندگی بزرگی محسوب میشود.
انتهای پیام
نظرات