• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404041006520
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان خبر داد

پیش‌بینی برداشت ۷۹ هزار تن سیب‌زمینی بهاره و تابستانه از مزارع آذربایجان شرقی

پیش‌بینی برداشت ۷۹ هزار  تن سیب‌زمینی بهاره و تابستانه از مزارع آذربایجان شرقی

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: براساس برآورد انجام شده از سطح افزون بر یک هزار و ۹۰۰ هکتار مزارع زیرکشت سیب زمینی بهاره در استان، پیش بینی می‌شود امسال ۷۹ هزار و ۸۰۰ تن سیب زمینی بهاره و تابستانه از مزارع این استان برداشت شود.

جلال رحیم‌زاده روز سه‌شنبه ۱۰ تیر در گفت‌وگو با خبرنگاران سطح برنامه الگوی کشت سیب زمینی بهاره و تابستانه امسال این استان را دو هزار و ۵۰ هکتار اعلام کرد و افزود: ۱۵۰ هکتار آن به دلیل سرمازدگی اول بهاره دچار محدودیت شد و در میانگین عملکرد مزارع سیب زمینی در سال زراعی جاری که به دلیل شرایط خشکسالی و تاثیر سایر عوامل خسارت‌زا از جمله سرمازدگی بهاره، در هر هکتار به طور میانگین ۴۲ تن است تاثیرگذار بوده است.

وی با بیان اینکه کاشت سیب زمینی به دو صورت تابستانه و پاییزه است و برداشت محصول هم به دو صورت تابستانه و پاییزه در آذربایجان شرقی انجام می‌شود، ادامه داد: سطح زیر کشت تابستانه سیب زمینی ۲ هزار و ۵۰ هکتار می‌باشد که شهرستان عجب شیر با  هزار و ۶۰۰ هکتار رتبه اول سطح زیر کشت استان را دارا می باشد.

وی گفت: در آذربایجان شرقی به خصوص در شهرستان عجب شیر با توجه شرایط اقلیمی هفت رقم سیب زمینی از جمله ساگیتا، کلومبا، دوناتا، جلی، اسپریت، رانومی و آگریا با استفاده از آبیاری نوار تیپ و افزایش بهره‌وری آب کشت شده است. شرایط اقلیمی سازگار و مطلوب، مدیریت دقیق مزرعه و استفاده از بذور مناسب و اصلاح شده در عملکرد بالای این محصول نقش محوری دارند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، رحیم‌زاده گفت: با در نظر گرفتن مزایای زراعی و مساعد بودن شرایط کشت این محصول در سطح استان ضرورت دارد که سرمایه گذاران برای ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط و تعاونی‌های تولید با هماهنگی مراجع ذی ربط برای مدیریت بهتر بازاررسانی داخلی و خارجی، در عرصه حضور یافته و با استفاده از ظرفیت و پتانسیل منطقه، ضمن حفظ انگیزه برای استمرار فعالیت‌های کشاورزی، از ضرر و زیان وارده به کشاورزان جلوگیری به عمل آید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha