حجتالاسلام والمسلمین سیدمحیالدین طاهری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به ابعاد فرهنگی و رسانهای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، آن را صحنهای شکوهمند از آگاهی و بلوغ ملت ایران و نشانهای از شکست پروژه بلندمدت تهاجم فرهنگی دشمن توصیف کرد.
وی تصریح کرد: در روزگاری که غرب با تمام قوای رسانهای، شبکههای اجتماعی، پلتفرمهای دیجیتال، فیلم و سریال و صدها ابزار نوین تبلیغاتی، به جنگی تمامعیار علیه هویت اسلامی، ایرانی و انقلابی ملت ایران برخاست و دههها برای این موضوع سرمایهگذاری انجام داد تا آنجا که مسئله تهاجم فرهنگی به یکی از نگرانیهای جدی این سالهای مسئولان کشور تبدیل شد، آنچه در جنگ ۱۲ روزه اخیر بهعنوان یک جنگ رسانهای تمامعیار و هدفمند رخ داد، صحنهای شکوهمند از آگاهی و بلوغ مردم و شکست پروژه شبیخون فرهنگی دشمن بود.
طاهری ادامه داد: دشمن، سالها با صرف هزینههای نجومی، گمان میکرد که میتواند ذائقه فرهنگی، باور دینی و هویت تاریخی ملت ایران را در هم بشکند و نسلی بیریشه، بیغیرت و بیپیوند با انقلاب تربیت کند؛ اما این ملت، خاصه جوانان رشید و دانای ایرانی، در این بزنگاهِ حساس نشان دادند که آماج تبلیغاتِ فریبنده و پر زرق و برق مهاجمان، قادر نیست قلبهای بیدار و وجدانهای زنده آنها را از مسیر حق منحرف کند.
آزمونی برای ملت و تجربهای برای نظام
دبیر جامعه روحانیت شیراز بیان کرد: اتفاقات این 12 روز، فراتر از یک نبرد سختافزاری یا دیپلماتیک به نظر میرسید، بلکه یک میدان آزمایش فرهنگی و رسانهای نیز بود. در این میدان، نه موشک و تانک، بلکه اخبار، کلیپ، کانال، تصویر، هشتگ و روایتها بدان امید به میدان آمده بودند تا صفوف ارادهها را در هم بشکنند و با ایجاد رعب در دل ملت، ساختار اجتماعی میهن را از درون متلاشی و مردم را علیه سربازان رشید و در حال نبرد با دشمن بشورانند یا باورشان به مقاومت را بلرزانند؛ اما پاسخ ملت ایران به سالها خیالپردازی دشمنان چه بود؟ ملت ایران ایستاد، تشخیص داد و پشت به دشمن و روی به نظام کرد و درست در همان نقطهای که آمریکا و رژیم صهیونیستی سالها برای آن برنامهریزی کرده بودند، طعم شکست را به آنها چشانید.
وی در ادامه به تبیین نکاتی که اکنون باید دوباره سنجیده شود، پرداخت و افزود: دشمن با فضاسازی رسانهای با صدای بلند سعی در القای این تصویر از جوان و جامعه ایرانی داشت که دیگر پایبندی به هویت دینی و ملی خود ندارد اما واکنش توأم با متانت، آگاهی و همراهی جوانان و حضور فعال این نسل در مقابله با تهاجم بیگانه، رسواترین شکست را برای متجاوزان به همراه آورد.
طاهری به اهمیت جایگزینی شیوههای کنترل با آگاهسازی اشاره کرد و ادامه داد: تجربه این جنگ نشان داد که این «بلوغ ملت» ورای فیلتر، محدودیتها و نگرانیهای مرسوم رقم خورده است، که خود منبعث از تعمیق فهم و ارتقای سواد رسانهای جوانانی است که با زیست در فضای ایران انقلابی و تقویت توان تشخیص حقیقت از سراب، آن هم در میان تمام هیاهوی رسانهها و شبکههای مجازی، دیگر اسیر دروغ، فریب و خودباختگی نمیشود.
سطح اعتماد به جوانان را بالا ببریم
رئیس هیات امنای آستان مقدس سیدعلاءالدین حسین (ع) شیراز افزود: این تجربه نشان داد که باید سطح اعتماد خود به جوان و جامعه ایرانی را بسیار بیشتر از آنچه تاکنون در تصور بوده، افزایش داد و تمرکز بیشتری بر تبیین حقیقت و انتخاب آگاهانه جوانان گذاشت و ابزارهای محدودسازی را از اولویت خارج کرد.
وی بر ضرورت جهاد تبیین، آگاهیبخشی و تولید محتوای مبتنی بر حقیقت تأکید کرد و گفت: نکته دیگری که در طول این جنگ رسانهای آزمودیم این بود که راه مواجهه با تهاجم فرهنگی، تعطیلی میدان نیست؛ بلکه آوردن دلیرمردان دانا و دغدغهمند به میانهی میدان است. ما اگر محتوای مناسب، فاخر و منصفانه نداشته باشیم، میدان رسانه را واگذار کردهایم، ولو که همه دروازههای ورود را به هر طریق ممکن بر شهروندان ببندیم. این وظیفهای است که رسانهها و متولیان فرهنگی باید بهجد برای آن برنامهریزی داشته باشند و محدودیتهای اینترنتی و رسانهای سبب خوشخیالی و غفلت آنها نشوند.
وی با بیان اینکه نتیجهای که باید بگیریم، درآوردن ردای نگرانی زیاده از حد و پوشیدن خلعت اعتماد منطقی است، گفت: اکنون که دشمن پس از سالها سرمایهگذاری بر تهاجم فرهنگی و با همه سلاحهای روانی و فرهنگی خود، نتوانست اراده این ملت را در هم بشکند و به مفتضحانهترین صورت شکست در این عرصه را پذیرفت، وقت آن است اعتماد به مردم را چند برابر افزایش داد و لباس نگرانیهای بیمورد را از تن درآورد.
دبیر جامعه روحانیت شیراز تأکید کرد: دیگر روا نیست به ملتی که از خط مقدم تهاجم فرهنگی پیروزمندانه خارج شده با بیاعتمادی نگریسته شود بلکه همچون امامین انقلاب که بهتر از همه این ملت قهرمان را شناختند، امکانات حضور بیشتر آنها در میادین مختلف فراهم آید.
وی با بیان اینکه باید این درک در سطح کلان شکل بگیرد که پیروزی در جنگ نرم، با ایمان به مردم و میداندادن به اندیشههای ناب و خلاقیتهای جوانان بهدست میآید، افزود: این ملت، همانگونه که با خون از کشور دفاع کرد، با شعور نیز از هویت خود دفاع خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات