• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404041107016
  • خبرنگار : 71415

بر اساس یک نظرسنجی اعلام شد

تردید آمریکایی‌ها نسبت به ادعاهای ترامپ درباره حملات به تاسیسات هسته‌ای ایران

تردید آمریکایی‌ها نسبت به ادعاهای ترامپ درباره حملات به تاسیسات هسته‌ای ایران

نتایج یک نظرسنجی حاکی از تردید شدید آمریکایی‌ها به ادعاهایی است که دونالد ترامپ درباره تاثیر و نتایج حملات متجاوزانه به تاسیسات هسته‌ای ایران مطرح کرده است.

به گزارش ایسنا، طبق نتایج یک نظرسنجی جدید تنها ۲۲ درصد آمریکایی‌ها ادعای «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور کشورشان درباره اینکه حملات هوایی روز یک تیر ماه ۱۴۰۴ ایالات متحده به «انهدام کامل و تمام عیار تاسیسات هسته‌ای مهم ایران منجر شده» را باور می‌کنند.

این نظرسنجی که از سوی شرکت افکارسنجی «یوگاو» برای وبسایت «یاهو» در بازه زمانی ۲۶ تا ۳۰ ژوئن با پرسش از ۱۵۹۷ بزرگسال آمریکایی برگزار شده نشان داد تنها ۳۱ درصد آمریکایی‌ها فکر می‌کنند حملات آمریکا به ایران نهایتا «بیشتر از آنکه آسیب داشته باشد نفع خواهد داشت، اما درصد خیلی بیشتری یعنی ۴۹ درصد بر این باورند که این حملات تجاوزکارانه «بیشتر آسیب به بار خواهد آورد تا نفع».

به نوشته وبسایت یاهونیوز، این نظرسنجی جدید نیز همچون چندین نظرسنجی دیگر نشان داده که «عامه آمریکایی‌ها تردید جدی نسبت به تاثیر تصمیم ترامپ در ماه گذشته میلادی برای فرو ریختن بیش از ۱۲ بمب سنگرشکن به روی تاسیسات هسته‌ای فردو و نطنز دارند. (آمریکا تاسیسات هسته‌ای سوم ایران، اصفهان، را با موشک‌های تام‌هاک مورد حمله قرار داد.)

رئیس جمهور آمریکا و متحدانش پس از اجرای این حملات به سه تاسیسات هسته‌ای ایران چند بار ادعا کردند که در این عملیات به هدف خود یعنی «نابودسازی ظرفیت غنی‌سازی هسته‌ای ایران» دست پیدا کرده‌اند.

اما بعدا گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه ایران احتمالا قبل از این حملات ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده خود را به مکان دیگری منتقل کرده و بمباران‌های آمریکا تنها بخشی از برنامه هسته‌ای ایران را از بین برده و بخشی از آن همچنان باقی مانده است.

این در حالی است که رسانه‌های آمریکایی شدیدا ترامپ را به خاطر اجرای این حملات تجاوزکارانه به رغم اینکه قبلا در زمان تبلیغات انتخاباتی از خودش به عنوان «کاندیدای صلح» یاد کرده و وعده خارج نگه داشتن آمریکا از جنگ‌های خارجی را داده بود، به باد انتقاد گرفتند.

در این نظرسنجی ۴۱ درصد آمریکایی‌ها گفتند که این حملات تجاوزگرانه را تایید می‌کنند در حالی که ۴۲ درصد گفتند که با آنها مخالف هستند. در بین پاسخگویان جمهوریخواه اکثریتی معادل ۷۹ درصد با این حملات موافق بودند در حالی که در بین پاسخگویان دموکرات اکثریتی معادل ۷۱ درصد گفتند که با آنها مخالف هستند. در بین پاسخگویان مستقل نیز ۵۰ درصد مخالف این تجاوزگری‌ها بوده و ۳۵ درصد با آنها موافق بودند.

از سوی دیگر ۴۳ درصد آمریکایی‌ها معتقد بودند که ترامپ با بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران «افراط کرده» در حالی که ۳۵ درصد گفتند که تصمیم او برای اجرای این بمباران «درست» بوده و هشت درصد هم ذکر کردند که از نظر آنها این تصمیم ترامپ «کافی نبوده است.»

در بخشی دیگر از این نظرسنجی نشان داده شد که تنها ۳۷ درصد آمریکایی‌ها «مدیریت جنگ بین ایران و اسرائیل توسط رئیس جمهور کشور» را تایید می‌کنند در حالی که ۵۴ درصد آن را مردود دانستند.

در عین حال بالغ بر ۴۷ درصد آمریکایی‌ها می‌گویند که موافق توافق هسته‌ای برجام که در سال ۲۰۱۵ حاصل شد هستند در حالی که ۲۵ درصد با این توافق مخالفت کردند. در عین حال درصد چشمگیری معادل ۵۴ درصد با خروج آمریکا از این توافق در دولت نخست دونالد ترامپ ابراز مخالفت کردند در حالی که تنها ۲۰ درصد از این خروج حمایت کردند.

تنها ۳۹ درصد آمریکایی‌ها به ادعای «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در خصوص اینکه «ایران در آستانه دستیابی به سلاح هسته‌ای در عرض چند ماه و مسلما در عرض کمتر از یک سال قرار دارد» باور داشتند.

این نظرسنجی مشخص کرد که همچنین تنها ۳۶ درصد آمریکایی‌ها تصمیم اسرائیل برای «حملات علیه تاسیسات هسته‌ای مهم ایران» و «ترور چندین دانشمند هسته‌ای ارشد ایرانی» را تایید کردند.

تنها ۱۹ درصد آمریکایی‌ها معتقدند که حملات متجاوزانه به ایران باعث امن‌تر شدن آمریکا شده در حالی که بیش از ۲ برابر آن یعنی ۴۷ درصد گفتند که از نظر آنها این حملات امنیت آمریکا را کاهش داده‌اند. نزدیک به یک چهارم معادل ۲۲ درصد نیز گفتند که از نظر آنها هیچ تفاوتی در امنیت آمریکا در نتیجه این حملات به وجود نیامده است.

خبرگزاری «رویترز» و چند رسانه دیگر روز ۲۴ ژوئن گزارش کردند که طبق یک برآورد مقام‌های اطلاعاتی آمریکا، حملات آمریکا باثع مسدود شدن ورودی‌های ۲ تاسیسات هسته‌ای مهم ایران شده اما منجر به فروریختن تاسیسات زیرزمینی آنها نشده و این اتفاق «تنها باعث تاخیری چند ماهه در برنامه هسته‌ای ایران می‌شود.»

دولت ترامپ شدیدا به این نتیجه گیری اعتراض و افشاگران این گزارش اطلاعاتی را تهدید کرد. اما طبق نظرسنجی یوگاو ۳۶ درصد آمریکایی‌ها این نتیجه‌گیری را باور داشته و ۲۵ درصد با آن مخالف بوده اند. ۳۸ درصد نیز گزینه «مطمئن نیستم»‌ را انتخاب کردند.

در مجموع تنها ۳۰ درصد آمریکایی‌ها معتقدند که در حملات متجاوزانه به تاسیسات هسته‌ای ایران هدف اعلامی ترامپ مبنی بر از بین رفتن ظرفیت غنی‌سازی هسته‌ای ایران محقق شده اما در بین همین گروه از پاسخگویان ، ۲۱ درصد گفتند که چنین تاثیری موقتی است و تنها پنج درصد آن را دائمی خواندند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha