• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404041107037
  • خبرنگار : 50130

رئیس سازمان برنامه و بودجه کردستان:

۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کریدور شمال‌غرب/ جهش ۳۰.۵ درصدی بودجه استان در سال جاری

۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کریدور شمال‌غرب/ جهش ۳۰.۵ درصدی بودجه استان در سال جاری

ایسنا/کردستان رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کردستان از تخصیص حدود ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای پروژه کریدور شمال‌غرب کشور در سال جاری خبر داد و ضمن تشریح عملکرد بودجه‌ای سال گذشته، از رشد ۳۰.۵ درصدی بودجه استان در سال ۱۴۰۴ سخن گفت و بر اتمام پروژه‌های کلیدی، رفع موانع زیست‌محیطی تونل عباس‌آباد و ارتقاء جایگاه پروژه‌های فرهنگی تأکید کرد.

 اکبر محمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کردستان، امروز چهارشنبه ۱۱ تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه در سنندج، به تشریح عملکرد مالی استان در سال گذشته و اولویت‌های بودجه‌ای و پروژه‌های شاخص سال ۱۴۰۴ پرداخت.

عملکرد مالی رضایت‌بخش در سال ۱۴۰۳

محمدی ابتدا با اشاره به عملکرد بودجه‌ای سال ۱۴۰۳ گفت: از مجموع ۵ هزار میلیارد تومان اعتبارات ملی، ۷۰ درصد یعنی ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص داشتیم. همچنین درآمدهای اختصاصی استان، که عمده آن مربوط به آموزش و پرورش بود، در مجموع ۱۴۸ میلیارد تومان تحقق یافت که تمامی آن به ترتیب ۳۹.۶ میلیارد تومان برای فعالیت‌های آموزش و پرورش و ۱۰۹ میلیارد تومان برای هزینه‌ها بازگردانده شد.

وی افزود: در مجموع، ما در ابتدای سال ۹۱۰ درصد تحقق بودجه را پیش‌بینی می‌کردیم، اما خوشبختانه در پایان سال ۱۴۰۳ از بودجه ۱۴۵۶ میلیارد تومانی (با اشاره به رشد مستمر از ۱۳۵۶ میلیارد تومان ابتدای سال)، ۱۵۰۵ میلیارد تومان تحقق یافت که این به معنای ۱۱۰ درصد تحقق و ۱۰ درصد فراتر از انتظار است. این موفقیت شامل پرداخت منظم کارانه و ماموریت دستگاه‌های اجرایی و پرداخت پاداش اسفندماه نیز می‌شود.

جهش ۳۰.۵ درصدی بودجه ۱۴۰۴ و ارتقاء نظام فنی

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان سپس به بودجه سال ۱۴۰۴ پرداخت و اظهار داشت: بودجه استان در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۴۵۶ میلیارد تومان بود که با رشدی معادل ۳۰.۵ درصد، در سال ۱۴۰۴ به ۱۷۶۹ میلیارد تومان افزایش یافته است. این میزان رشد، رتبه دوازدهم کشوری را از نظر نرخ افزایشی به استان کردستان اختصاص داده است.

محمدی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در راستای ارتقاء نظام فنی و مدیریت پیمانکاری در استان اشاره کرد و گفت: در حوزه پیمانکاری، با برگزاری ۱۲ جلسه، ۳۸ مصوبه و صدور پروانه برای ۲۳ شخص حقیقی داشتیم. همچنین برای رفع ضعف‌های موجود در نظام فنی استان، ۷۲ دوره آموزشی تخصصی با مشارکت حوزه آموزش برگزار شد که به ارتقاء توان علمی و نرم‌افزاری نیروی انسانی کمک شایانی کرد.

وی افزود: در حوزه صلاحیت مشاورین نیز ۳۶ شرکت مورد بررسی و تأیید قرار گرفتند و ۱۱۵ جلسه برای حل و فصل اختلافات بین دستگاه‌های اجرایی در سال گذشته انجام شد.

مکانیزم توزیع شفاف اعتبارات و حمایت از کارکنان

محمدی در تشریح مکانیزم توزیع اعتبارات، بر عدالت و شفافیت تأکید کرد و گفت: توزیع بودجه بر اساس نیازهای پرسنلی تمامی دستگاه‌ها اعم از نیروهای قراردادی، پیمانی، رسمی، شرکتی و سربازان صورت گرفته است. حقوق‌ها بر اساس میانگین سه ماهه و با در نظر گرفتن ترمیم ناشی از احکام صادره در طول سال تعیین شده‌اند. همچنین برای کارکنان، سرانه ۵ میلیون تومان اضافه کار و ۱۰۰ هزار تومان معادل یک دوم مأموریت پیش‌بینی شده است.

وی تصریح کرد: شاید در هیچ استانی این میزان شفافیت و عدالت در توزیع هزینه‌ها وجود نداشته باشد.

محمدی به موارد خاصی نظیر نیاز ماهانه پزشکی قانونی و انتقال خون به اعتبارات جداگانه و همچنین اعتبارات مربوط به بازرسان اداره کار و دامپزشکی در مدیریت بازار اشاره کرد که مطابق قانون و به صورت مجزا تخصیص می‌یابند.

۴ هزار میلیارد تومان برای کریدور شمال‌غرب در سال ۱۴۰۴ و پروژه‌های کلیدی

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان در ادامه به پروژه‌های عمرانی کلیدی استان در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: کریدور شمال‌غرب کشور یکی از پروژه‌های اصلی است که تقریباً ۳۲۰ کیلومتر آن در استان کردستان واقع شده است. از این میزان، ۲۶۰ کیلومتر به اتمام رسیده و هم‌اکنون همه قطعات باقی‌مانده زیر پیمان هستند.

وی با تأکید بر اهمیت این پروژه ملی افزود: امسال حدود ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای کریدور شمال‌غرب در اختیار داریم. این اعتبار قابل توجهی در مقایسه با سنوات گذشته است و نشان از عزم جدی برای اتمام این مسیر حیاتی دارد.

جزییات اعتبارات ۱۴۰۴ و افزایش درآمدهای مصوب

محمدی در ادامه به جزئیات اعتبارات ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: اعتبارات تملک استانی با ۳۶.۲ درصد رشد به ۱۳۹۱ میلیارد تومان رسیده است. اعتبارات نقدی نیز با ۶۱ درصد رشد، بالغ بر ۱۳۴۰ میلیارد تومان است. در حوزه اعتبارات توازن، ۳۲۸۳ میلیارد تومان با ۶۰.۷ درصد رشد داریم که از این محل، علاوه بر مواردی که در اختیار نمایندگان محترم مجلس است، ۱۰۰۰ میلیارد تومان به بخش ملی اختصاص یافته است.

وی افزود: سهم استان از محل عوارض مالیاتی با ۳۰ درصد رشد و عوارض ارزش افزوده با ۱۰ درصد رشد به ۱۱۹ تا ۱۲۰ میلیارد تومان رسیده است. ابلاغ ماده ۴۱ قانون بودجه نیز همانند سال گذشته و بر اساس تحقق منابع به صورت سه‌ماهه یا شش‌ماهه خواهد بود.

محمدی از انتقال ۱۴۶ میلیارد تومان اعتبار از بخش ملی به استانی و همچنین ۱۵۶۰ میلیارد تومان اعتبار از محل بند "چ" تبصره ۱۱ قانون (مدیریت بحران) خبر داد. وی تأکید کرد که این مبلغ ۱۵۶۰ میلیارد تومان جدای از ۶ هزار میلیارد تومان کل اعتبارات استان است و امسال ۱۶۰ میلیارد تومان از این محل با اختیار مستقیم استان برای مدیریت مسائل بحرانی (نظیر جنگ و تبعات آن) ابلاغ شده است که نشانه‌ای از تفویض اختیار به استان‌هاست.

وی در پایان به درآمدهای مصوب سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: درآمدهای مصوب استان در سال گذشته ۴۲۶۲ میلیارد تومان بود که برای سال جاری با ۳۶ درصد رشد (تقریباً ۹۰ درصد متوسط کشوری) به ۵۷۸۳ میلیارد تومان افزایش یافته است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha