علی خداویسی روز سهشنبه ۱۰ تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه در سنندج، با تأکید بر اهمیت کارکرد صحیح سامانههای دولتی در کاهش و پیشگیری از قاچاق کالا و ارز، اظهار کرد: صحیح کار نکردن این سامانهها، زمینه را برای سوءاستفاده برخی سودجویان فراهم کرده و هزینههای ما را در بخش پیشگیری و مقابله افزایش میدهد.
وی با اشاره به اینکه با مقولهها و معضلات اجتماعی نمیتوان صرفاً مقابله کرد، عنوان کرد: باید به سمتی برویم که پدیدههای اجتماعی را مهار و مدیریت کنیم. قاچاق در بعد اقتصادی ضربه جبرانناپذیری به کشور وارد کرده و لازم است این پدیده مدیریت شود تا میزان آن به کمترین حد و آمار تلفات انسانی به حداقل برسد.
این مسئول با بیان اینکه هم مرزبانان و هم کولبرانی که جان خود را از دست میدهند، هموطن ما هستند، ایجاد شغل پایدار را راهکار اصلی و پیشگیرانه در مبارزه با قاچاق کالا و ارز دانست.
خداویسی در ادامه با انتقاد از عملکرد ضعیف در حوزه فرهنگسازی، گفت: بزرگترین کارخانه تولید فرهنگ، آموزش و پرورش است که باید از مقاطع ابتدایی در این راستا گام بردارد.
وی افزود: پدیده قاچاق نیز از همین جنس است و مقابله با آن نیازمند راهکارهای ریشهای و پایدار است، برای مثال اگر قرار است مسئله کولبری به شکل صحیح مدیریت شود، باید برای مرزنشینان شغلهای پایدار و قانونی تعریف کنیم.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان، در خصوص بحث کولبرها، بیان کرد: بارها این موضوع را مطرح کردهایم که کولبری در نوع خود قاچاق نیست بلکه هدف صاحبان اصلی کالاها است که باید با آنها برخورد شود، کولبرها صرفا برای تامین معاش خود و خانواده تن به همچین کار سخت و طاقت فرسایی میدهند.
به گفته وی، در بحث اقلام سلامت محور مبارزه کار ساز نیست و تنها راه بیداری مردم برای عدم استفاده از این کالاهای قاچاق بحث نهادینه شدن آن و آگاهی مردم در خصوص مضرات استفاده از این اقلام است.
وی در ادامه پرسودترین قاچاق کالا را قاچاق دارو اعلام و از کشف یک پرونده قاچاق دارو در شهرستان مریوان طی سال جاری به ارزش ریالی ۷۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: معتقدم نحوه برخورد و میزان جریمه ای که برای این پرونده در نظر گرفته شده هم تراز با برائت است در حالی که این پرونده باید در مراجع قضایی مورد پیگیری قرار بگیرند چرا که امنیت سلامت مردم را مورد هدف قرار گرفته اند.
خداویسی با انتقاد از اینکه اطلاع رسانی در رابطه با سامانه «تی تک» بسیار ضعیف است تاکید کرد که که در حال حاضر سامانه تی تک ایراد دارد و باید علومپزشکی در این خصوص ورود کند.
خداویسی به آمار کشفیات قاچاق در بخشهای مختلف طی دو ماهه نخست سال جاری و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته پرداخت و تصریح کرد: کشفیات سیگار قاچاق در دوماهه نخست سال جاری دو میلیون و ۳۱۸ هزار نخ بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۲ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: میزان کشفیات لوازم آرایشی بهداشتی قاچاق نیز ۳۴ هزار قلم بوده که نسبت به دو ماهه نخست سال قبل ۸۲ درصد کاهش داشته است.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز استان کردستان اضافه کرد: در بحث دارو در دو ماهه نخست سال جاری ۴۶۷ هزار قلم کشفیات داشتهایم که نسبت به سال قبل ۳۸ درصد افزایش داشته است. امسال همچنین ۵۰۱ هزار لیتر کشفیات سوخت قاچاق داشتهایم که در این بخش نیز ۱۵۱ درصد افزایش کشفیات را شاهد بودهایم.
وی به کشفیات سایر بخشها نیز اشاره کرد و گفت: در بخش البسه ۶۶۰۰ ثوب کشف شده که نسبت به سال قبل ۸۹ درصد کاهش داشتهایم.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز استان کردستان ادامه داد: در لوازم خانگی ۱۷۰۰ دستگاه کشفیات داشتهایم که نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشته است.
خداویسی خاطرنشان کرد: در بحث احشام ۱۴۰۰ رأس کشفیات را شاهد بودهایم که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۱ درصد افزایش داشته است.
وی عنوان کرد: امسال ۵۲۱ نفر متهم مرتبط با قاچاق در استان دستگیر شدهاند که نسبت به سال قبل ۴۰ درصد افزایش داشته است.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز استان کردستان افزود: تعداد وسایل نقلیه توقیفی نیز ۴۱۶ دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۳ درصد افزایش داشته است.
انتهای پیام
نظرات