حجتالاسلام والمسلمین احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم چهارشنبه ۱۱ تیر در مراسم عزای حضرت سیدالشهدا (ع) که در این نهاد انقلابی برگزار شد، اظهار کرد: خداوند متعال در پی حوادث و حمله اخیر رژیم صهیونیستی به کشور قلبهای ملت ما را به هم نزدیک، محکم و تثبیت کرد و نصرت خود را شامل حال ما ساخت ضمن اینکه این اتفاقات عادی نیست؛ این انسجام و وحدت، این ثبات و طمانینهای که بر دلهای مردم حاکم شد، همه از الطاف الهی است.
وی ضمن اشاره به اینکه در پی حوادث اخیر و هیچ رفتار هیجانی از مردم دیده نشد، افزود: مردم با وقار، با طمانینه و با آرامش این حادثه عظیم را سپری کردند. این وحدت و انسجام، هدیه خداوند و رحمت و نصرت اوست و ما در برابر این نعمت شاکریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: شهدای ما کسانی هستند که یک عمر چه در زمان جنگ و چه بعد از جنگ خدمات خالصانهای را انجام دادند؛ با رشادت، پایبندی و وفای به عهد، بر سر میثاقی که با اسلام، نظام و ملت داشتند ایستادند و مایه اقتدار کشور شدند.
واعظی تأکید کرد: همانگونه که خون شهدای کربلا در بستر تاریخ جوشید و بالنده شد و نسلها را پرورش داد و برای پایمردی مبدأ الهام شد؛ تجربه این چند دهه به ما نشان داده، در هر برههای از انقلاب، خونهای پاک ریخته شده، درخت تنومند انقلاب اسلامی را آبیاری، دلها را بیدار و عزم ملت ما را قویتر کرده است؛ خون شهدای ما نیز به هیچوجه هدر نمیرود، این خونها نیز انشاءالله در بستر جامعه ما مایه طهارت این مرز و بوم خواهد شد.
عضو فرهنگستان علوم اظهار کرد: وقتی در جایی خون شهید ریخته و شهیدی دفن میشود آن مکان طیب است و محل توجه خدا قرار میگیرد. این خونها خونهایی است که در همین نسل و نسلهای آتی و ما تأثیرات مثبت خود را خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: این ملت، ملت امام حسین (ع) است، شکر این نعمتها بر همه ما واجب است. زمانی که زیارت عاشورا میخوانیم، به خدا عرضه میداریم که تو به ما به واسطه معرفت کرامت بخشیدی. اینکه ما لیاقت یافتیم علیشناس، مسلمشناس و عاشوراشناس باشیم، نعمتی بزرگ است.
واعظی با بیان اینکه یکی از مهمترین و انسانسازترین تعالیم اسلامی، دعوت به صبر و پایمردی است، تصریح کرد: استقامت داشتن از ویژگیهای برجسته حیات طیبه انسان در دنیا و آخرت است و در سوره سجده آمده است که «وَ جَعَلْنا مِنْهُمْ أَئِمَّةً یَهْدُونَ بِأَمْرِنا لَمَّا صَبَرُوا وَ کانُوا بِآیاتِنا یُوقِنُونَ» یعنی کسانی به مقام امامت میرسند که صبر و یقین داشته باشند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اظهار کرد: صبر در امور فردی مانند صبر بر طاعت است، روزهداری در گرمای تابستان یا نماز شب صبر میخواهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، وی ضمن بیان اینکه صبر در مقابل وسوسههای مالی و دنیایی نیز زهد است، تصریح کرد: گاهی باید بر معصیت صبر کرد؛ یعنی در مقابل گناه مقاومت کرد که این همان عفت است.
عضو شورای انقلاب فرهنگی گفت: گاهی صبر در برابر بدرفتاری دیگران لازم است که این صبوری حلم نام دارد، اما مهمترین صبر، صبر در راه خداست؛ یعنی حفظ ارزشهای اسلامی، کیان جامعه اسلامی، دین خدا و این همان صبری است که در قرآن به آن دعوت شدهایم.
وی ادامه داد: امت باید در برابر طوفان حوادث ایستادگی کنند؛ مثل جنگ خندق که تمام کفر در مقابل ایمان ایستاد یا جنگ احد که ضربه سنگینی به مسلمانان زد، ضمن اینکه صبر کلان اجتماعی آسان نیست؛ چون نیاز به تشخیص حق از باطل و عزم و اراده قوی دارد، لذا برخی عقل نظری قوی دارند اما اراده ندارند، چراکه عالم بیعمل کسی است که حق را میشناسد اما پای آن نمیایستد.
عضو فرهنگستان علوم افزود: امام علی (ع) فرمودند: بعضی یاران من تشخیص حق داشتند اما سست عنصر بودند و دشمنان معاویه عقل نظری ضعیف اما اراده قوی داشتند؛ اما شخصیتی همچون حضرت عباس(ع) نافذالبصیره و صلبالایمان بود؛ یعنی هم حق را میشناخت و هم پای آن میایستاد.
واعظی تأکید کرد: امروز دشمنی آشکار داریم و دشمن ما ترامپ و صهیونیستهایی هستند که دستشان به خون زنان و کودکان فلسطینی آلوده است، پس تشخیص حق و باطل برای ما آسان است و انشاءالله خداوند به ما توفیق دهد که هم حقشناس باشیم و هم پایمرد و مقاوم. همه پیروزیها از خداست؛ همانطور که امام راحل (ره) فرمودند: رمز پیروزی انقلاب «اتکا بر خدا» و «وحدت» بود.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تصریح کرد: هیچ حادثهای بدون اراده الهی رخ نمیدهد. همه چیز به دست حضرت حق است و باید متفکر، متحد، مقاوم و همدل باشیم تا نصرت الهی شامل حالمان شود.
واعظی در پایان اظهار کرد: نصرت الهی در سایه صبر و استقامت حاصل میشود و امروز ششم محرم و روز حضرت قاسم (ع) است؛ جوان رعنایی که الگویی از شجاعت و وفاداری بود.
انتهای پیام
نظرات