• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۷:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404041107465
  • خبرنگار : 50046

دعوت به عزاداری مسئولانه در ماه محرم و کاهش مصرف پلاستیک

دعوت به عزاداری مسئولانه در ماه محرم و کاهش مصرف پلاستیک

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی، با تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان و برگزاری گسترده مراسم‌های مذهبی در سراسر استان، از هیئت‌های عزاداری و مردم خواست با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی، نقش مؤثری در کاهش تولید پسماندهای پلاستیکی ایفا کنند.

رضا شکاریان در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه مصرف بی‌رویه ظروف یک‌بار مصرف، سفره‌های پلاستیکی و بطری‌های پلاستیکی در این ایام به شدت افزایش می‌یابد، اظهار کرد: این پسماندها به‌دلیل ماندگاری طولانی در طبیعت، آثار مخربی بر خاک، آب و تنوع زیستی دارند و لازم است همگان به مسئولیت خود در قبال محیط‌ زیست آگاه باشند.

وی با اشاره به اصل پنجاهم قانون اساسی که حفاظت از محیط‌ زیست را وظیفه‌ای عمومی می‌داند، افزود: در همین راستا، چند راهکار ساده و کاربردی می‌تواند نقش بسزایی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی ایفا کند.

شکاریان با اشاره به راهکارهای پیشنهادی برای کاهش مصرف پلاستیک در مراسم‌های محرم بیان کرد: استفاده از سفره‌های پارچه‌ای یا چندبار مصرف به‌جای سفره‌های نایلونی، کاهش مصرف ظروف یک‌بار مصرف با جایگزینی ظروف فلزی، ملامین یا گیاهی، تفکیک و جمع‌آوری پسماندها در مبدأ و جداسازی زباله‌های تر و خشک از جمله راه‌های کاهش مصرف پلاستیک است.

به گفته وی استقرار سطل‌های مخصوص جمع‌آوری پلاستیک‌ در مجاورت هیئت‌ها، مواکب و ایستگاه‌های صلواتی، ترویج فرهنگ محیط‌زیستی در کنار فرهنگ عاشورا، با نصب بنر، پوستر و پیام‌های آموزشی، همکاری با سمن‌ها و گروه‌های محیط‌زیستی برای راه‌اندازی پویش‌های آگاهی‌بخش از دیگر راه های کاهش مصرف پلاستیک است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همچنین اعلام کرد: این اداره کل آمادگی دارد با همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد، دستگاه‌های اجرایی و فعالان فرهنگی، کارگاه‌ها و برنامه‌های آموزشی برای ارتقای سطح آگاهی عزاداران برگزار کند.

وی گفت: محرم، فرصت مناسبی است تا فرهنگ عزاداری مسئولانه و هم‌راستا با حفظ محیط‌زیست را گسترش دهیم و با گامی کوچک، از میراث طبیعی‌مان برای نسل‌های آینده حفاظت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha