به گزارش ایسنا، «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا صبح روز چهارشنبه صراحتا اعلام کرد که ارسال برخی از مهمات و موشکها به اوکراین از جمله دهها موشک رهگیر پاتریوت و بیش از ۱۰۰ موشک هلفایر و دهها موشک استینگر به حالت تعلیق درآمده است.
«آندری سیبیها» وزیر امور خارجه اوکراین در واکنش به این مسئله در شبکه اجتماعی ایکس ادعا کرد: «در تاریخ ژوئن ۲۰۲۵، روسیه بیش از ۳۳۰ موشک، از جمله نزدیک به ۸۰ موشک بالستیک، به شهرها و جوامع آرام اوکراین و همچنین بیش از ۵۰۰۰ پهپاد جنگی و ۵۰۰۰ بمب هوا به زمین شلیک کرد. این حجم عظیم ترور، رد آشکار تلاشهای صلح به رهبری ایالات متحده برای پایان دادن به کشتارها به عنوان اولین گام به سوی حلوفصل مسالمتآمیز را توسط روسیه نشان میدهد.»
وزیر خارجه اوکراین درحالیکه این ادعا را مطرح کرد، خودش به راهحل نظامی متوسل شد و گفت: «تنها راه برای مجبور کردن روسیه به پایان دادن به جنگ، افزایش فشار بر مسکو و تقویت اوکراین است. چنین تعداد زیادی پهپاد، بمب و موشک، بهویژه موشکهای بالستیک، فوریت تقویت بیشتر دفاع هوایی اوکراین را اثبات میکند. ما به رهگیرها و سیستمهای بیشتری نیاز داریم. ما همچنین آماده خرید یا اجاره آنها هستیم.»
جنگ اوکراین که در زمستان سال ۲۰۲۲ آغاز شد، همچنان در وضعیت نامعلومی بهسر میبرد و مذاکرات صلح آن در هالهای از ابهام است زیرا طرف اوکراینی به راهحلهای نظامی در میدان جنگ معتقد است اما طرف روسی خواستار دیپلماسی و آغاز مذاکرات شده و اخیرا «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه نیز از آمادگی کشورش برای دور سوم مذاکرات صلح خبر داده است.
آندری سیبیها در پایان پست خود نوشت: «ما همچنین خواستار افزایش سرمایهگذاری در تولیدات دفاعی اوکراین، از جمله پهپادهای رهگیر و پدافند هوایی هستیم. اوکراین بهطور فعال در حال توسعه قابلیتهای خود است، اما با توجه به مقیاس حملات روسیه، اکنون به حمایت نیاز داریم. اکنون زمان تصمیمگیریهای ضعیف نیست. اکنون زمان نشان دادن قدرت و ارسال سیگنالهای درست به مسکو است.»
بر اساس این گزارش، دستور تعلیق تحویل این تسلیحات چند هفته پس از آن صادر شد که وزیر دفاع آمریکا بررسی ذخایر مهمات ایالات متحده را آغاز کرد؛ ذخایری که در چند سال گذشته به دلیل عرضه گسترده به اوکراین و غرب آسیا رو به کاهش بوده است.
روزنامه «فایننشال تایمز» اخیرا در گزارشی با اشاره به وضعیت وخیم اوکراین نوشت: «ارزیابیهای نظامی نشان میدهد که ارتشهای روسیه و اوکراین به نقطه خستگی نزدیک میشوند. اما در حالیکه روسیه احتمالا میتواند سطح فعلی عملیات را برای یک سال دیگر حفظ کند، اوکراین ممکن است ظرف شش ماه به نقطه شکست برسد اگر حمایت نظامی جدید قابلتوجهی دریافت نکند.»
انتهای پیام
نظرات