• پنجشنبه / ۱۲ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404041207652
  • خبرنگار : 71402

بی‌اطلاعی وزارت خارجه و کنگره آمریکا از تصمیم پنتاگون برای توقف ناگهانی ارسال تسلیحات به اوکراین

بی‌اطلاعی وزارت خارجه و کنگره آمریکا از تصمیم پنتاگون برای توقف ناگهانی ارسال تسلیحات به اوکراین

در حالی که ترامپ به طور ضمنی به افزایش حمایت نظامی از اوکراین چراغ سبز نشان داده بود، توقف ناگهانی ارسال تسلیحات از سوی پنتاگون، بدون هماهنگی با وزارت خارجه آمریکا و حتی بدون اطلاع متحدان واشنگتن، نشانه‌ای آشکار از آشفتگی در ساختار تصمیم‌گیری دولت اوست؛ تصمیمی که متحدان آمریکایی و اروپایی را غافلگیر کرد و شکاف‌های درونی کاخ سفید را به نمایش گذاشت.

به گزارش ایسنا، متحدان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از توقف ارسال تسلیحات پنتاگون به اوکراین غافلگیر شده‌اند.

به گفته شش منبع آگاه، تصمیم پنتاگون برای توقف بخشی از ارسال تسلیحات به اوکراین، حتی کسانی را که معمولاً از چنین موضوعاتی مطلع هستند، از جمله اعضای کنگره، مقامات وزارت خارجه آمریکا و متحدان کلیدی اروپایی را غافلگیر کرد.

این اقدام غیرمنتظره در روز دوشنبه، نگرانی و ناامیدی را برانگیخته است؛ حتی در میان جمهوری‌خواهان بلندپایه آمریکا، چرا که به نظر می‌رسد یک مقام ارشد پنتاگون، نفوذی بیش از حد در این تصمیم‌گیری داشته است.

این توقف — که نخستین بار توسط پالتیکو گزارش شد — به رهبری البریج کولبی، رئیس سیاست‌گذاری پنتاگون و گروه کوچکی از مشاوران انجام شد؛ آن هم به دلیل نگرانی از کاهش ذخایر تسلیحاتی خاص در آمریکا.

براساس گزارش پالتیکو، حتی متحدان رئیس‌جمهور آمریکا از این اقدام ناراضی بودند و مقاماتی چون کولبی را — که بررسی ذخایر مهمات آمریکا پیش از این توقف را رهبری کرده بود — متهم کردند که بدون اطلاع‌رسانی به سایر بخش‌های دولت یا افراد دیگر، این تصمیم را پیش برده‌اند.

آن‌ها اشاره کردند که تصمیم به توقف ارسال تسلیحات به اوکراین ظاهراً با هماهنگی اندکی در درون دولت اتخاذ شده، چرا که کاهش گسترده در شورای امنیت ملی آمریکا، این نهاد قدرتمند سابق را به بخشی کوچک از اندازه قبلی‌اش تقلیل داده است.

مایکل مک‌کال، نماینده جمهوری‌خواه از تگزاس هم گفت: «فکر می‌کنم همه این تصمیم‌ها را مدیر سیاست‌گذاری وزارت دفاع گرفته، همین آقای کولبی. ما اساساً مشاور امنیت ملی نداریم. حتی مطمئن نیستم که مارکو روبیو، وزیر خارجه (مشاور امنیت ملی موقت آمریکا) در این مورد مشورت شده باشد… در کاخ سفید اختلافات داخلی وجود دارد.»

این اقدام باعث سردرگمی و شوک در اوکراین شد و در آن سوی اقیانوس اطلس این پرسش را به‌وجود آورد که آیا آمریکا به‌طور دائم از حمایت نظامی از کی‌یف عقب‌نشینی کرده است، آن هم درست در زمانی که ترامپ در ظاهر به ارسال کمک‌های بیشتر برای محافظت از اوکراین در برابر حملات روسیه تمایل نشان می‌داد.

برایان فیتزپاتریک، نماینده جمهوری‌خواه از پنسیلوانیا و عضو کمیته اطلاعات مجلس، روز سه‌شنبه نامه‌ای به ترامپ نوشت و خواستار یک جلسه اضطراری توجیهی از کاخ سفید و وزارت دفاع درباره توقف کمک نظامی شد؛ کمکی که در دوران بایدن تصویب شده بود.

یک مقام آمریکایی گفت که تصمیم پنتاگون بدون هماهنگی بوده و وزارت خارجه آمریکا را غافلگیر کرده است.

دو مقام دیگر آمریکایی گفتند که رهبری پنتاگون پیش از آن‌که محموله تسلیحات حیاتی که در لهستان مستقر شده بود را عقب بکشد، هیچ نظر و مشورتی از وزارت خارجه، سفارت آمریکا در کی‌یف یا تیم نماینده اوکراین، کیت کلاگ، نگرفته بود.

بر اساس گفته‌های مقامات و یک فرد آگاه به گفتگوها، برخی از اعضای ستاد مشترک آمریکا هم با این توقف مخالفت داشتند. با این حال، هم کاخ سفید و هم وزارت خارجه آمریکا با این ادعا که توقف ارسال تسلیحات باعث غافلگیری مقامات دولتی شده مخالفت کردند.

یکی از مقامات کاخ سفید که خواست نامش فاش نشود، گفت: «این ادعا نادرست است. رئیس‌جمهور و مقامات ارشد انتظار دارند که وزارت دفاع به‌طور منظم تخصیص کمک‌ها را بررسی کند تا با دستورکار "اول آمریکا" هم‌راستا باشد.»

اما این مقام حاضر نشد زمان دقیق اطلاع رئیس‌جمهور آمریکا و مشاوران ارشد از تصمیم توقف ارسال تسلیحات را اعلام کند و فقط گفت که آن‌ها «پیش از انتشار گزارش» روز سه‌شنبه پالتیکو، در جریان قرار داشتند.

کولبی فوراً به درخواست اظهار نظر درباره نقش خود در این تصمیم‌گیری پاسخ نداد.

در بیانیه‌ای که عصر سه‌شنبه از سوی سخنگوی کاخ سفید ارسال شد، کولبی گفت پنتاگون «همچنان گزینه‌های قدرتمندی برای ادامه کمک نظامی به اوکراین در اختیار رئیس‌جمهور قرار می‌دهد در حالی که با دقت راهبرد خود را ارزیابی و تطبیق می‌دهد… و هم‌زمان آمادگی نیروهای آمریکایی را حفظ می‌کند.»

او گفت گزارش اولیه «تلاشی برای نمایش شکافی است که وجود ندارد.»

با این وجود، یکی از دستیاران کنگره گفت، در جلسه توجیهی روز جمعه در مورد اوکراین برای کنگره، مقامات وزارت امور خارجه آمریکا و پنتاگون هیچ اشاره‌ای به توقف کمک‌ها نکردند و به سوالات رسمی در مورد آن پاسخ نمی‌دهند.

در آن سوی اقیانوس اطلس، دیپلمات‌های اروپایی و تیم ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در تلاش هستند تا بفهمند چرا ایالات متحده ناگهان کمک‌های خود را متوقف کرده است. به گفته یک مقام اروپایی و یک مشاور اوکراینی، نه زلنسکی و نه اتحادیه اروپا از قبل اطلاعی دریافت نکرده بودند.

دو نفر از افراد آگاه به این برنامه‌ریزی گفتند که ایالات متحده و اوکراین در تلاشند تا تماسی بین ترامپ و زلنسکی برقرار کنند. این ایده روز سه‌شنبه با انتشار اخباری مبنی بر اینکه ایالات متحده کمک‌ها را قطع کرده است، به جریان افتاد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha