علی اکبر قانعی رییس میراث فرهنگی مهریز در گفتوگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: در این آیین معنوی که بخشی از برنامههای خاص سوگواری امامحسین (ع) در شهر و روستاهای این شهرستان در ماه محرم است، عزاداران با نظم و ترتیب خاص با رعایت فاصله گذاری اجتماعی با حضور اقشار مختلف به ویژه جوانان پرشور به دو گروه تقسیم و به مرثیهخوانی میپردازند.
وی افزود: در این نوع عزاداری ابتدا یک نفر به عنوان چاووشخوان اصلی در میان دو گروه با مرثیه خوانی و خواندن اشعاری در شرح حال شهادت سالار شهیدان و یاران با وفایش هماهنگی لازم را انجام میدهد و شرکتکنندگان در جوش دوره به ترتیب جواب میدهند و در اطراف محل مورد نظر «دور» میزنند.
قانعی خاطرنشان کرد: «یاران عزای کیست که در دشت کربلا، ماتم نشین ملائک و صاحب عزا خداست» و «آفتابِ گرم کربلا، تابیده بر امام ما و سبب، این ساز خدایا که حسینبنعلی، شفیع شمر ستم جوی بد اختر نشود» از مهمترین اشعاری است که در مراسم نوحهخوانی این آیین زمزمه میشود.
این مسئول عنوان کرد: همچنین در جوش دوره مهریز، تعدادی از پیرغلامان اباعبداللهالحسین(ع)، پیشکسوتان و افراد مسن که از تجربه بیشتری در اجرای این سبک عزاداری برخوردار هستند با اجرای آن جلوهای زیبا و ماندگار در عرض ادب و ارادت به ساحت این امام همام و شهدای دشت نینوا به نمایش میگذارند.
انتهای پیام
نظرات