حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی شفیعینژاد در سخنانی پیش از خطبههای نماز جمعه ۱۳ تیر شهرستان ورامین، با اشاره به وقایع اخیر منطقه، به تحلیل جنگ ۱۲ روزه با رویکرد اقتصاد سیاسی پرداخت.
وی با بیان اینکه این نبرد را باید یک «رویارویی تمدنی» دانست، گفت: آنچه میان جمهوری اسلامی ایران و نظام سلطه رخ داد، نبرد دو تمدن بود؛ یکی تمدن اسلامی با محوریت انقلاب اسلامی و دیگری تمدن صهیونیستی و تمدن مادی غربی به رهبری آمریکا که بر سلطه دلار تکیه دارد.
شفیعینژاد افزود: آمریکا پس از جنگ جهانی دوم توانست با تسلط بر دلار، ساختارهای بینالمللی همچون سازمان ملل، بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول را در راستای حفظ این سلطه سامان دهد. این کشور بدون تولید، با استفاده از ابزار دلار بر منابع جهانی چنگ میاندازد؛ همانند کسی که با چکهای بیپشتوانه، کالا و خدمات مردم را تملک میکند.
وی ادامه داد: در این نبرد، جمهوری اسلامی در ابعاد نظامی با اتکا به ایمان، دانش بومی و هدایتهای فرماندهی معظم کل قوا، از آمادگی مناسبی برخوردار بود؛ اما در حوزه فرهنگی و اجتماعی تنها آمادگی نسبی داشتیم و در حوزه اقتصادی دچار ضعف جدی بودیم. این ضعفها باعث شد دشمن نسبت به یارگیری از داخل کشور امیدوار شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به برخی سیاستگذاریهای اقتصادی، اظهار کرد: متأسفانه همچنان برخی مسئولان کشور با تکیه بر نظریههای اقتصادی غربی عمل میکنند؛ نظریههایی که از دل مکتبهای وابسته به نظام سلطه بیرون آمده و هدفشان مدیریت اقتصاد به نفع دشمن است. این نفوذ در دانشگاهها و مراکز تصمیمسازی نیازمند شناسایی و مقابله جدی است.
شفیعینژاد به نتیجه جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد و گفت: با وجود همه ضعفها، جمهوری اسلامی به لطف الهی و همبستگی ملت، توانست در این نبرد پیروز شود. دشمن در دستیابی به اهداف خود از جمله نابودی صنعت هستهای، تضعیف توان موشکی و فروپاشی داخلی ناکام ماند.
وی تأکید کرد: عبور موشکهای ایران از لایههای دفاعی پیشرفته دشمن، جز با اراده الهی و همت نیروهای مومن و فداکار کشور ممکن نبود. آنچه در میدان رخ داد، نشان از جاری بودن برکت خون شهدا و روح ایستادگی در ملت ایران داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در پایان، با قرائت فرازهایی از زیارت عاشورا و ذکر مصیبت حضرت علیاکبر(ع)، یاد شهدا و ایثارگریهای آنان را گرامی داشت.
انتهای پیام
نظرات