• یکشنبه / ۱۵ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۰۰
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404041508996
  • خبرنگار : 51022

روحانی اهل‌ سنت گلستان:

امام حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات امت اسلامی است

امام حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات امت اسلامی است

ایسنا/گلستان روحانی اهل‌ سنت گلستان, شهادت امام حسین (ع) را نماد ایستادگی در برابر ظلم و فساد دانست و گفت: فضائل امام حسین (ع) و ارزش‌های قیام عاشورا، فراتر از مرزهای مذهبی بوده و چه شیعه و چه سنی، همه مسلمانان می‌توانند از شخصیت نورانی سیدالشهدا (ع) در مسیر تقوا، آزادی، و عدالت بهره گیرند.

آخوند فرهمند در گفت و گو با ایسنا، به بیان دیدگاه اهل‌ سنت درباره فضائل امام حسین(ع)، اهمیت واقعه کربلا و مشترکات مذهبی شیعه و سنی پرداخت و امام حسین (ع) را مظهر ایثار، آزادگی و اصلاح‌طلبی دانست و اظهار کرد:  عزاداری برای آن حضرت، صرفاً یک آیین مذهبی شیعی نیست بلکه جلوه‌ای از وحدت امت اسلامی در برابر ظلم و طغیان است.


وی گفت:  اهل‌ سنت، امام حسین (ع) را از اهل‌ بیت پیامبر(ص) می‌دانند و برای ایشان احترام فراوانی قائل‌اند. ما معتقدیم که حسین‌بن‌علی (رضی‌الله‌عنه) از برترین جوانان بهشت است، چنان‌که پیامبر اکرم (ص) درباره ایشان و برادرشان حسن (ع) فرمودند: «سَیِّدا شَبابِ أَهلِ الجَنَّة». امام حسین (ع) نه تنها نوه‌ رسول‌الله (ص) بلکه ادامه‌دهنده راه ایشان در مبارزه با ظلم و فساد بود.

این روحانی اهل‌ سنت در مورد واقعه عاشورا اظهار کرد:  ما اهل‌ سنت نیز واقعه کربلا را یک تراژدی بزرگ انسانی و اسلامی می‌دانیم.

وی بیان کرد: بسیاری از علمای اهل‌ سنت، از جمله «ابن‌کثیر»، «ابن‌تیمیه» و «امام ذهبی» شهادت امام حسین را مظلومانه دانسته‌اند. در مساجد اهل‌سنت نیز در این ایام، خطبه‌ها و سخنرانی‌هایی درباره زندگی، شجاعت، تقوا و اهداف قیام ایشان ایراد می‌شود.


فرهمند افزود:  قیام امام حسین (ع) برای رسیدن به قدرت نبود، بلکه برای اصلاح امت اسلامی و احیای ارزش‌های پیامبر (ص) صورت گرفت. همان‌گونه که در نامه ایشان آمده بود: «من قیام نکردم جز برای امر به معروف و نهی از منکر.» این پیام برای همه مسلمانان، فارغ از مذهب، الهام‌بخش است که در برابر انحراف، ظلم و بی‌عدالتی سکوت نکنند.

این روحانی اهل‌ سنت به عزاداری قوم ترکمن در روز عاشورا اشاره کرد و گفت: اهل‌ سنت با اصل تألم و تأثر قلبی نسبت به واقعه عاشورا موافقند. ما معتقدیم که باید این روز را با ذکر مصیبت، دعا، تفکر، روزه‌داری و نشر معارف حسینی گرامی داشت. البته روش‌های عزاداری ممکن است میان مذاهب متفاوت باشد، ولی اصل همدردی با خاندان پیامبر (ص) و بزرگداشت حماسه کربلا مورد تأکید است.

وی در پایان گفت:  روز عاشورا یادآور مظلومیت، ایثار و آزادگی است. پیام من این است که مسلمانان با حفظ وحدت و پرهیز از اختلافات مذهبی، در مسیر آرمان‌های حسینی یعنی اصلاح، عدالت، اخلاق و مقاومت در برابر باطل گام بردارند. امروز جامعه اسلامی بیش از هر زمان دیگری نیاز به الگوگیری از امام حسین (ع) دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha