آخوند فرهمند در گفت و گو با ایسنا، به بیان دیدگاه اهل سنت درباره فضائل امام حسین(ع)، اهمیت واقعه کربلا و مشترکات مذهبی شیعه و سنی پرداخت و امام حسین (ع) را مظهر ایثار، آزادگی و اصلاحطلبی دانست و اظهار کرد: عزاداری برای آن حضرت، صرفاً یک آیین مذهبی شیعی نیست بلکه جلوهای از وحدت امت اسلامی در برابر ظلم و طغیان است.
وی گفت: اهل سنت، امام حسین (ع) را از اهل بیت پیامبر(ص) میدانند و برای ایشان احترام فراوانی قائلاند. ما معتقدیم که حسینبنعلی (رضیاللهعنه) از برترین جوانان بهشت است، چنانکه پیامبر اکرم (ص) درباره ایشان و برادرشان حسن (ع) فرمودند: «سَیِّدا شَبابِ أَهلِ الجَنَّة». امام حسین (ع) نه تنها نوه رسولالله (ص) بلکه ادامهدهنده راه ایشان در مبارزه با ظلم و فساد بود.
این روحانی اهل سنت در مورد واقعه عاشورا اظهار کرد: ما اهل سنت نیز واقعه کربلا را یک تراژدی بزرگ انسانی و اسلامی میدانیم.
وی بیان کرد: بسیاری از علمای اهل سنت، از جمله «ابنکثیر»، «ابنتیمیه» و «امام ذهبی» شهادت امام حسین را مظلومانه دانستهاند. در مساجد اهلسنت نیز در این ایام، خطبهها و سخنرانیهایی درباره زندگی، شجاعت، تقوا و اهداف قیام ایشان ایراد میشود.
فرهمند افزود: قیام امام حسین (ع) برای رسیدن به قدرت نبود، بلکه برای اصلاح امت اسلامی و احیای ارزشهای پیامبر (ص) صورت گرفت. همانگونه که در نامه ایشان آمده بود: «من قیام نکردم جز برای امر به معروف و نهی از منکر.» این پیام برای همه مسلمانان، فارغ از مذهب، الهامبخش است که در برابر انحراف، ظلم و بیعدالتی سکوت نکنند.
این روحانی اهل سنت به عزاداری قوم ترکمن در روز عاشورا اشاره کرد و گفت: اهل سنت با اصل تألم و تأثر قلبی نسبت به واقعه عاشورا موافقند. ما معتقدیم که باید این روز را با ذکر مصیبت، دعا، تفکر، روزهداری و نشر معارف حسینی گرامی داشت. البته روشهای عزاداری ممکن است میان مذاهب متفاوت باشد، ولی اصل همدردی با خاندان پیامبر (ص) و بزرگداشت حماسه کربلا مورد تأکید است.
وی در پایان گفت: روز عاشورا یادآور مظلومیت، ایثار و آزادگی است. پیام من این است که مسلمانان با حفظ وحدت و پرهیز از اختلافات مذهبی، در مسیر آرمانهای حسینی یعنی اصلاح، عدالت، اخلاق و مقاومت در برابر باطل گام بردارند. امروز جامعه اسلامی بیش از هر زمان دیگری نیاز به الگوگیری از امام حسین (ع) دارد.
انتهای پیام
نظرات