• یکشنبه / ۱۵ تیر ۱۴۰۴ / ۲۱:۴۸
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404041509031
  • خبرنگار : 71935

فایننشال تایمز:

شرکت آمریکایی در حال طراحی یک مدل مالی برای انتقال فلسطینی‌ها از غزه است

شرکت آمریکایی در حال طراحی یک مدل مالی برای انتقال فلسطینی‌ها از غزه است

نشریه انگلیسی فایننشال تایمز فاش کرد که یک شرکت مشاوره‌ای آمریکایی در پروژه‌ای مشارکت داشته که هدف آن طراحی مدل‌هایی برای انتقال «داوطلبانه» جمعیت فلسطینی نوار غزه و اجرای برنامه توزیع کمک‌ها با همکاری رژیم صهیونیستی و آمریکا بوده است.

به گزارش ایسنا، در حالی که ایده «انتقال جمعی فلسطینیان از سرزمین خود» از سال‌ها پیش، با حمایت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی یکی از محورهای مطرح‌شده از سوی برخی محافل تندرو در آمریکا و رژیم صهیونیستی، از جمله «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بوده، این سیاست همواره با مخالفت گسترده کشورهای جهان، نهادهای بین‌المللی و کارشناسان حقوق بشر روبه‌رو بوده است.

طبق قوانین بین‌المللی، از جمله چهارمین کنوانسیون ژنو، انتقال اجباری یا «داوطلبانه» جمعیت تحت اشغال، اقدامی غیرقانونی تلقی می‌شود که مصداق جنایت جنگی است. بسیاری از دولت‌ها و نهادهای حقوقی بارها تأکید کرده‌اند که راه‌حل بحران غزه و فلسطین، نه در «مهندسی جمعیتی»، بلکه در پایان اشغال و اجرای عدالت تاریخی است.

با این وجود، گزارش تازه‌منتشرشده نشریه انگلیسی «فایننشال تایمز» نشان می‌دهد که یک شرکت مطرح آمریکایی، با همکاری مستقیم نهادهایی در آمریکا و سرزمین‌های اشغالی، در طرحی محرمانه برای ساماندهی انتقال جمعی ساکنان غزه مشارکت داشته است.

نشریه فایننشال تایمز فاش کرد شرکت مشاوره‌ای آمریکایی «بوستون کانسالتینگ گروپ» (BCG) در پروژه‌ای مشارکت داشته که هدف آن طراحی مدل‌هایی برای انتقال داوطلبانه یا هدایت‌شده جمعیت فلسطینی نوار غزه و اجرای برنامه توزیع کمک‌ها با همکاری رژیم صهیونیستی و ایالات متحده بوده است.

بر اساس این گزارش، بوستون کانسالتینگ گروپ قراردادی چند میلیون دلاری با مؤسسه‌ای موسوم به «بنیاد بشردوستانه غزه» امضا کرده تا در راه‌اندازی عملیات توزیع کمک‌ها نقش ایفا کند. این بنیاد با همکاری شرکت امنیتی سوئیسی «Safe Reach Solutions (SRS)» ایجاد شده و توسط یک شرکت آمریکایی به نام «اوربیس» (Orbis) پشتیبانی شده است.

نشریه آمریکایی «واشنگتن پست» همچنین در گزارشی اعلام کرد که این شرکت مشاوره‌ای ماه گذشته پس از انتشار گزارش‌هایی درباره کشته شدن صدها فلسطینی در تلاش برای رسیدن به مراکز کمک‌رسانی، روابط خود را با بنیاد بشردوستانه غزه قطع کرد. طبق گزارش نشریه آمریکایی، از آن زمان، این شرکت ۲ شریک ارشد خود را اخراج کرده است.

بنا به گزارش‌ها، بوستون کانسالتینگ گروپ پاییز گذشته توسط این گروه امدادرسان استخدام شد و مشاوران آن در برنامه‌ریزی عملیات صندوق با همکاری نزدیک رژیم صهیونیستی مشارکت داشتند. سه منبع آگاه از هر ۲ سازمان به واشنگتن پست گفتند که این بنیاد بدون کمک این شرکت برای فعالیت با مشکل مواجه خواهد شد.

طبق بررسی‌های فایننشال تایمز و واشنگتن‌پست، بین اکتبر ۲۰۲۴ تا مه ۲۰۲۵ بیش از ۱۲ کارمند بوستون کانسالتینگ گروپ در این پروژه مشارکت مستقیم داشته‌اند. این پروژه با اسم رمز «آرورا» (Aurora) در داخل شرکت شناخته می‌شده است.

طرح انتقال نیم میلیون فلسطینی با هزینه ۵ میلیارد دلار

بوستون کانسالتینگ گروپ علاوه بر طراحی ساختار توزیع کمک‌ها، یک مدل مالی برای بازسازی پساجنگ غزه ارائه داده که شامل برآورد هزینه انتقال بیش از ۵۰۰ هزار فلسطینی از غزه با مبلغ ۹ هزار دلار برای هر نفر بوده است.

در یکی از سناریوهای مطرح‌شده، طرح «انتقال داوطلبانه» شامل بسته‌ای موسوم به بسته خروج بود که ۵ هزار دلار پول نقد، چهار سال اجاره یارانه‌ای، و یک سال غذای یارانه‌ای را برای هر نفر شامل می‌شد. در این مدل، فرض بر این بود که ۲۵٪ جمعیت غزه از منطقه خارج شوند و ۷۵٪ از آنان هرگز بازنگردند.

واکنش‌ها و قطع همکاری پس از افشاگری‌ها

پس از گزارش‌هایی مبنی بر کشته شدن صدها فلسطینی در مسیر رسیدن به مراکز توزیع کمک، شرکت بوستون کانسالتینگ گروپ همکاری خود را با این بنیاد قطع کرده و ۲ شریک ارشد خود را اخراج کرد. به گزارش واشنگتن پست، این شرکت در ابتدا پروژه را به‌صورت رایگان آغاز کرده بود، اما پس از انحراف مسیر پروژه، فعالیت‌های صورت‌گرفته را «غیرمجاز» خواند.

با این حال، این شرکت ادعا کرد که کارهایی که بعداً انجام شده است، به دلیل قضاوت نادرست ۲ شریک ارشد از بخش دفاعی ایالات متحده مستقر در واشنگتن، بدون مجوز انجام شده است.

در همین راستا، بوستون کانسالتینگ گروپ در پاسخ به انتقادات وارده علیه خود ادعا کرد: «شریک ارشد پروژه علی‌رغم مخالفت صریح مدیریت، به همکاری ادامه داده است. ما این کار را به‌طور کامل رد می‌کنیم، پروژه را متوقف کردیم، شرکای مسئول را اخراج کردیم و تحقیقاتی مستقل آغاز نمودیم.»

رابطه سازمان سیا و نقش رژیم صهیونیستی

به نوشته فایننشال تایمز، این پروژه از طریق شرکت Orbis آغاز شد که توسط «فیل رایلی»، مقام سابق سیا، اداره می‌شد. رایلی همچنین به‌طور پاره‌وقت برای واحد دفاعی بوستون کانسالتینگ گروپ مشاوره می‌داد. گفته می‌شود وی با استفاده از طرح‌های یکی از شرکای اخراج‌شده، شرکت امنیتی Safe Reach Solutions را تأسیس کرد.

طبق گزارش نشریه چاپ فلسطین اشغالی «هاآرتص»، انتخاب شرکت Safe Reach Solutions برای حفاظت از مراکز توزیع کمک از طریق فرآیندی محرمانه و خارج از سازوکارهای معمول دولتی انجام شده و حتی وزارت جنگ اسرائیل و ستاد هماهنگی در سرزمین‌های اشغالی در جریان این انتخاب نبوده‌اند. این اقدام توسط «رومن گوفمان»، دبیر نظامی نتانیاهو انجام شده است.

همچنین فایننشال تایمز گزارش داد که منابع مالی مرحله «پرداخت‌شده» این عملیات از سوی شرکت سرمایه‌گذاری خصوصی McNally Capital در شیکاگو تأمین شده که مالک Orbis و دارای سهم در شرکت SRS است.

با این حال، حتی بوستون کانسالتینگ گروپ نیز اعلام کرده که از منابع تأمین مالی این عملیات و بنیاد بشردوستانه غزه مطلع نبوده است.

افشای فایننشال تایمز از همکاری شرکت آمریکایی روی طرح انتقال فلسطینیان درحالی است که نخست وزیر رژیم صهیونیستی در روزهای آتی به واشنگتن سفر خواهد کرد. ترامپ یکی از اهداف از دیدار آتی خود با نتانیاهو را آتش‌بس در غزه اعلام کرده است.

او پیش از این خواستار جابجایی دائمی فلسطینیان از سرزمین‌های اشغالی شده بود. این طرح با مخالفت گسترده جامعه جهانی روبرو شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha