• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404041609123
  • خبرنگار : 71299

معاون اقتصادی استاندار ایلام؛

راه‌آهن، مهم‌ترین نیاز زیرساختی ایلام است

راه‌آهن، مهم‌ترین نیاز زیرساختی ایلام است

ایسنا/ایلام معاون امور اقتصادی استانداری ایلام گفت: یکی از مهم‌ترین نیازهای استان ایلام در بخش زیرساختی و ارتباطی راه‌آهن است و اجرایی شدن این پروژه حیاتی، نقش مهمی در توسعه بخش‌های دیگر استان ایلام دارد.

عباس میرزاد در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: استان ایلام با مساحتی بالغ بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع معادل یک و دو دهم درصد مساحت کشور است،۱۲ شهرستان، ۲۸ شهر، ۳۰ بخش، ۵۷ دهستان، یک هزار و ۱۸۵ آبادی و جمعیتی با بیش از ۶۰۰ هزار نفر استان ایلام را شکل می‌دهد.

وی با بیان اینکه وجود ۴۳۰ کیلومتری مرز با کشور عراق، ایلام را به یکی از مهم‌ترین نقاط استراتژیک ایران تبدیل کرده است، خاطرنشان کرد: این استان به‌عنوان دروازه عتبات عالیات، ظرفیت عظیمی در حوزه گردشگری مذهبی دارد تا جایی که سالانه بیش از ۵۵ درصد از زائران سرور و سالار شهیدان، از مرز بین‌المللی مهران تردد می‌کنند.

منابع نفت و گاز

معاون اقتصادی استانداری ایلام در خصوص منابع نفت و گاز استان ادامه داد: این استان با داشتن بیش از ۴ درصد منابع نفتی در جایگاه سوم و ۱۱ درصد منابع گازی در جایگاه دوم کشور، قطب اصلی حوزه انرژی در غرب ایران است، به جرأت می‌توان گفت استان ایلام یکی از معدود استان‌هایی است که قابلیت اجرای راهبرد ابتدا تا انتهای زنجیره نفت، گاز و پتروشیمی را در کشور دارد.

                                              راه‌آهن، مهم‌ترین نیاز زیرساختی ایلام/چشم‌انداز نفت و گاز، معادن، کشاورزی و گردشگری روشن است

میرزاد گفت: استان ایلام دارای میدان گازی تنگ بیجار و هشت میدان توسعه‌یافته نفتی به‌نام‌های «چشمه خوش» «دانان» «پایدار غرب» «آذر» «دهلران» «دالپری» «آبان» و «پایدار شرق» است که در حال حاضر روزانه ۶.۵ میلیون مترمکعب گاز و ۱۹۷ هزار بشکه نفت از این میادین برداشت می‌شود.

وی افزود: پتروشیمی ایلام با فعالیت خود، نقش مهمی در اقتصاد، تولید و اشتغال استان ایجاد کرده است، علاوه بر آن طرح‌های پتروشیمی، دهلران و هلیلان در دست اجراست و با تلاش و کوشش دولتمردان طرح پتروپالایش «ان جی ال ۳۱۰۰ دهلران و ارغوان گستر چوار» نیز در آستانه بهره‌برداری قرار گرفته است، ایلام در حال حاضر دارای ۶ قرارداد در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به میزان هفت و دو دهم میلیارد دلار منعقد کرده که می‌تواند آینده خوبی را برای استان رقم بزند، با برنامه‌های در دست اجرای استان ایلام و تکمیل زنجیره تولید، در حوزه صنایع پایین دستی پتروشیمی با احداث پارک پروپیلین شامل ۶۵ واحد صنعتی گام بزرگی در این حوزه برداشته خواهد شد.

بازارچه‌های مرزی

معاون اقتصادی استاندار ایلام در خصوص بازارچه‌های مرزی استان نیز توضیح داد: ایجاد بازارچه‌های مرزی مهران، چیلات، چنگوله، هلاله شمالی و همین‌طور منطقه آزاد تجاری، صنعتی مهران می‌تواند استان ایلام را به یکی از قطب‌های مهم تجارت و صادرات در غرب کشور تبدیل کند، وجود این زیرساخت‌ها در استان، به همراه دسترسی آسان از طریق سیستم‌های حمل و نقل زمینی و ریلی به شمال و جنوب عراق، در آینده موقعیت ویژه‌ای در توسعه مراودات مرزی و گسترش صادرات فراهم خواهد کرد.

میرزاد افزود: وجود پایانه مرزی مهران با حجم صادرات سالانه یک و شش دهم میلیارد دلار به میزان وزنی ۲.۷ میلیون تن در سال ۱۴۰۳ نقش قابل توجهی در اقتصاد استان دارد.

                                                              راه‌آهن، مهم‌ترین نیاز زیرساختی ایلام/چشم‌انداز نفت و گاز، معادن، کشاورزی و گردشگری روشن است

سیمای کشاورزی

این مسئول در خصوص سیمای کشاورزی استان گفت: استان ایلام دارای ۲۵۳ هزار هکتار اراضی با ۹۱۰ هزار تن انواع تولیدات زراعی و باغی است که با تولید ۴۲۰ هزار تن گندم در سال، رتبه ۱۴ کشور را داراست.

وی تشریح کرد: یکی از طرح‌های مهم حوزه کشاورزی و در حال اجرای استان ایلام طرح بزرگ سامانه انتقال آب گرمسیری است که در آینده نزدیک با تبدیل  ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان به کشت آبی می‌تواند علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، میزان تولید محصولات کشاورزی را ۹۰ هزار تن در سال افزایش دهد.

هم اکنون در استان یک‌هزار و ۸۹۸ واحد تولیدی در بخش‌های صنعت، کشاورزی و گردشگری با حدود ۱۶ هزار ۵۰۰ نفر اشتغال‌زایی فعال است.

معادن ظرفیت نوپا

وی وجود معادن در استان را به‌عنوان ظرفیت مهم اقتصادی مطرح و بیان کرد: ایلام، با ذخایر معدنی بکر و منابع عظیم نفت و گاز، ظرفیت بالایی برای توسعه دارد، این استان از مجموع ۶۸ ماده معدنی شناخته شده در کشور  ۱۲ ماده معدنی را دل خود جای داده و هم اکنون ۴۹ معدن در استان ایلام فعالیت دارد.

گردشگری نوظهور

میرزاد در خصوص گردشگری در ایلام نیز خاطرنشان کرد: سرزمین ایلام، با تنوع اقلیمی، آب‌وهوایی و فرهنگی یکی از مقاصد مهم توریستی ایران است، ۹۲۸ اثر ثبت شده ملی و ۵ هزار شی تاریخی بخشی از هویت فرهنگی استان ایلام است، گردشگری عتبات عالیات و دفاع مقدس، گردشگری عشایر و گردشگری تنوع زیستی می‌تواند به توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار استان کمک کنند.

این مسئول اضافه کرد: ایلام در نوروز ۱۴۰۴، رتبه اول کشوری با رشد ۲۸ درصدی گردشگران نوروزی را به‌خود اختصاص داد، این استان دارای ۱۲۰ واحد اقامتی بومگردی، ۱۴ منطقه نمونه گردشگری و ۱۹ روستای هدف گردشگری است.

وی گفت: تعداد ۴ بیمارستان در استان به‌صورت IPD جهت ارائه خدمات در حوزه توریست سلامت در استان در آستانه فعالیت و بهره‌برداری است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری با بیان اینکه استان ایلام بر اساس برنامه هفتم، توسعه چشم‌انداز توسعه اقتصادی استان در افق ۱۴۲۰ باید استانی باشد با ویژگی‌هایی شامل تبدیل شدن به الگوی کشوری در رفع محرومیت‌ها و عقب‌ماندگی‌های تاریخی مناطق مرزی کشور، تبدیل شدن به استان ایمن و تاب‌آور در مخاطرات طبیعی و نظامی با نگاه توسعه‌گرایانه و توسعه ساختارهای یکپارچه اقتصادی و بین بخشی توضیح داد: مهم‌ترین مأموریت‌های استان در پایان برنامه توسعه تبدیل شدن به‌قطب تولید انرژی و مشتقات وابسته به آن در منطقه، تبدیل شدن به مرکزیت راهبردی در تعاملات اقتصادی، بازرگانی و فرهنگی با کشور عراق و عتبات عالیات، تبدیل شدن به قطب گردشگری طبیعی، بومگردی، دفاع مقدس و مذهبی کشور است.

وی گفت:  دروازه‌ای به آینده است، آینده‌ای که با اراده و تلاش دولت چهاردهم در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» می‌تواند به الگوی اشتغال پایدار، توسعه صادرات، رشد سرمایه‌گذاری و شکوفایی تبدیل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha