مهدی آرپناهی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: استفاده از روشهای نوین در کشاورزی تیران و کرون برای افزایش کیفیت و کمیت تولید فراگیر شده که سرشاخه کاری و پیوندک ارقام مرغوب به درختان کم بازده گردو در حال انجام است.
وی افزود: تاکنون حدود پنج هزار درخت گردو در این منطقه سرشاخهکاری شده و ۵۰۰ اصله دیگر نیز در دستور کار قرار دارد که این اقدام علاوه بر ارتقاء کیفیت تولید، براساس پیشبینیها میزان تولید نیز ۵۰ درصد نسبت به گذشته افزایش پیدا خواهد کرد.
مدیر جهاد کشاورزی تیران و کرون ادامه داد: در حال حاضر سالانه براساس شرایط آب و هوا و میزان بارش باران بالغ بر هزار تن گردو از باغات این شهرستان برداشت میشود که به مصرف خانگی رسیده و در بازارهای محلی عرضه میشود.
آرپناهی درباره ارقام متناسب با اقلیم تیران و کرون خاطرنشان کرد: ارقام دیرگل استفاده میشود که با توجه به شرایط سردی هوا، از باز شدن زودهنگام گل گردو جلوگیری شده و خسارت کمتری به کشاورزان وارد شود.
وی اضافه کرد: با انجام پیوندک، تغییر در پوسته کاغذی گردو ایجاد و به سفید بودن و افزایش مغز آن نسبت به پوسته کمک کرده و بر افزایش میزان تولید نیز اثر میگذارد.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی تیران و کرون، این دسته از اقدامات در راستای سرمایهگذاری برای تولید و افزایش کیفیت و کمیت تولیدات کشاورزی است که بر همین اساس روشهای مدرن، مکانیزه و جدید مورد استفاده قرار میگیرد.
آرپناهی به آموزش و انجام فعالیتهای ترویجی در راستای ارتقاء کیفیت تولید کشاورزی اشاره کرد و گفت: کشاورزان از دورههای آموزشی و مشاورههای تولید استفاده میکنند تا میزان بهرهوری را افزایش دهند.
وی به توسعه کشت گیاهان دارویی در تیران و کرون نیز اشاره کرد و یادآورشد: این دسته از محصولات متناسب با اقلیم این شهرستان و شرایط سخت تنش آبی بوده که بهرهوری تولید را هم به همراه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی تیران و کرون زعفران و موسیر را از جمله گیاهان دارویی فراگیر در این منطقه معرفی کرد و ادامه داد: ۲۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کاشت موسیر اختصاص یافته که رتبه اول کشور را دارد و ۲۵۰ هکتار هم زعفران کاری میشود.
انتهای پیام
نظرات