اصلاح، تعریض و چهار بانده شدن این محور یکی از جمله برنامههای مطرح شده برای ایمنسازی این محور در سالهای گذشته بوده است، اما اینکه در حال حاضر روند این پروژه در چه مرحلهای بوده و این طرح چه زمان به افتتاح و بهرهبرداری خواهد رسید؟ موضوعی بود که از مسئولین امر جویا شدیم.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در رابطه با روند و وضعیت این پروژه، اظهار کرد: در سال گذشته اعتباری افزون بر ۷۵ میلیارد تومان به این پروژه تزریق شد و با تزریق این اعتبار هفت کیلومتر از این مسیر از ذوب آهن به سمت روستای پیرملو تعریض و زیرسازی شده و در حال اجرای عملیات آسفالتریزی است.
اکبر رنجبرزاده درگفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه برای سال ۱۴۰۴ برای پروژه محور اسدآباد-قروه اعتباری افزون بر ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده، ادامه داد: از این میزان اعتبار سالجاری در نظر گرفته شده برای این پروژه، اعتباری افزون بر ۱۸۰ میلیارد تومان در قانون بودجه اختصاص داده شده ضمن اینکه افزون بر ۱۰۰ میلیارد تومان نیز از محل اعتباری دیگر در حال پیگیری برای جذب اعتبار هستیم.
وی گفت: هنوز برای قطعه دوم این پروژه پیمانکار انتخاب نشده، اما اگر اعتبار لازم برای سال ۱۴۰۴ برای پروژه فوق جذب شود با انتخاب پیمانکار اینبار قرار است طرح فوق از اسدآباد از مسیر خاکریز به سمت گردنه و بالاتر از آن انجام شود.
رنجبرزاده اضافه کرد: با اختصاص و تخصیص اعتبار مورد نظر امسال به این طرح، میتوان حدود ۱۰ تا ۱۲ کیلومتر دیگر عملیات اجرایی مسیر این پروژه را انجام داد و کار کرد.
مدیر راه و شهرسازی اسدآباد نیز به ایسنا گفت: محور حادثهخیز اسدآباد-قروه به طول ۲۷ کیلومتر بوده که تاکنون مطالعات ۲۰ کیلومتر از این پروژه از ذوب آهن تا گردنه انجام گرفته و آماده اجراست.
جواد کرمی تصریح کرد: در حال حاضر قطعه اول این پروژه به طول هفت کیلومتر از ذوب آهن تا روستای پیرملو شامل چهار خط رفت و برگشت با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد توسط شرکت پوشش راه هگمتان در دست اجرا و انجام است.
وی افزود: اعتبار این پروژه مربوط به سال ۱۴۰۱ بوده و از دلایلی که موجب شده این پروژه در پاییز سال گذشته و با تأخیر آغاز شود، آن بود که در این مسیر فیبر نوری مربوط به پدافند غیرعامل وجود داشت که باید جابهجا میشد و این جابهجایی فیبر نوری حدود ۶ تا هفت ماه طول کشید ضمن اینکه بعد از آن نیز برای اینکه کشاورزان اجازه اجرای عملیات اجرایی را بدهند نیاز به اعتبار برای تملک داشتیم که این موضوع نیز تا حدودی موجب تأخیر در شروع عملیات اجرایی پروژه شد.
کرمی با بیان اینکه عملیات اجرایی قطعه نخست این پروژه در پاییز سال گذشته آغاز شده است، خاطرنشان کرد: پیشبینی قطعه نخست این پروژه دو ساله بوده و قطعه نخست طرح فوق برای سال ۱۴۰۵ به افتتاح و بهرهبرداری خواهد رسید.
وی یادآور شد: در حال حاضر هم برای تملک و هم برای پیمانکار پروژه در قطعه نخست اعتباری افزون بر ۷۶ میلیارد تومان اختصاص داده شده که تخصیص آن به طور صد درصد بوده و به طور قطع برای ادامه روند طرح در فازها و قطعات بعدی نیز به اختصاص اعتبار نیاز خواهد بود .
کرمی با بیان اینکه در مراحل بعدی نیز تزریق مناسب اعتبار به طرح فوق از نقش موثری در تسریع روند اتمام و تکمیل صد درصدی و کامل این پروژه برخوردار خواهد بود، افزود: این محور یکی از نقاط حادثهخیز شهرستان اسدآباد بوده که به دلیل تردد بسیار ماشینهای سنگین بواسطه وجود معادن سنگ آهن و کارخانجات ذوب و آهن و کنسانتره هر ساله دارای تصادفات بالای فوتی و جرحی است و ایمن سازی این مسیر از ضرورتها به شمار میرود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان نیز به ایسنا گفت: عملیات مرحله نخست چهارباندهسازی محور اسدآباد - قروه آغاز شده و قرار است این طرح استراتژیک تا تیر۱۴۰۵ به بهرهبرداری برسد.
مجید صالحی امیر اظهار کرد: این پروژه از سال ۱۴۰۱ کلید خورده و یکی از مسیرهای جایگزین حیاتی در مواقع بحرانی گردنه اسدآباد محسوب میشود که نقش مهمی در افزایش ایمنی جادهای و ارتقاء توان پدافندی منطقه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در مرحله نخست طرح، هفت کیلومتر از مسیر به صورت چهاربانده اجرا خواهد شد، بیان کرد: این پروژه با اعتباری معادل ۷۵ میلیارد تومان آغاز شده است که طبق اعلام مسئولان، اعتبار آن به طور کامل تخصیص یافته و اجرای آن با سرعت مطلوبی در حال پیشرفت است.
صالحی امیر خاطرنشان کرد: بر اساس برنامهریزیها، طرح تا تیر ۱۴۰۵ به بهرهبرداری خواهد رسید و پس از آن، نقش مؤثری در کاهش تصادفات، روانسازی ترافیک و ارتقاء ایمنی راههای منطقه ایفا خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، امیدواریم با تسریع در تکمیل روند عملیات اجرایی این پروژه در این محور استراتژیک شاهد ارتقا ایمنی این محور حادثهخیز باشیم.
انتهای پیام
نظرات