مسعود سالمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در سال ۱۳۹۳، شاهد رشد ۱۱.۳ درصدی در تعداد بهرهبرداران کشاورزی بودیم که در مقایسه با میانگین کشوری، رشد ۶.۳ درصدی کردستان بیشتر بوده است.
وی افزود: بیشترین بخش این افزایش مربوط به بهرهبرداران غیرساکن است که محل فعالیت کشاورزیشان با محل سکونتشان متفاوت است، ۳۲.۸ درصد از کل افزایش بهرهبرداران در این دسته اتفاق افتاده است، در حالی که افزایش در خانوارهای معمولی ساکن (که محل اقامت و بهرهبرداریشان یکی است) ۹.۹ درصد بوده و این آمار نشاندهنده تخلیه روستاها و مهاجرت بهرهبرداران به مناطق شهری یا دیگر روستاها است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان در ادامه به تفکیک رشد در بخشهای مختلف کشاورزی پرداخت و گفت: در بخش زراعت، حدود ۱۱ درصد افزایش تعداد بهرهبردار داشتهایم. این رقم در باغداری به ۳۰ درصد رسیده و در کشت گلخانهای، شاهد رشد چشمگیر ۱۵۷ درصدی در تعداد بهرهبرداران هستیم که نشاندهنده استقبال از این نوع کشت است.
وی همچنین به کاهش تعداد بهرهبرداران در بخش دامداری سنتی اشاره کرد و افزود: در پرورش دام سنگین، ۲۳.۶ درصد و در پرورش دام سبک، ۲۷ درصد کاهش در تعداد بهرهبرداران را تجربه کردهایم.
این مقام مسئول در پایان به برنامههای نظارتی و استفاده از ظرفیتهای موجود اشاره کرد و یادآور شد: از فروردین سال ۱۴۰۴، نظارت مستندی بر فعالیتها آغاز شده است. با توجه به معضل کمآبی در استان و کل کشور، استفاده از ظرفیت سدسازی و پوشش آبی سدها برای روستاهایی که بیشترین اراضی را دارند، در دستور کار قرار گرفته است. پس از انتشار نتایج تفصیلی کشاورزی، گزارش مقدماتی سازمان نیز بازتر و تکمیلتر خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات