به گزارش ایسنا، محمد رشیدی در مراسم عزاداری اباعبدالله حسین(ع) گفت: اگر نتوانیم تغییری در نگرش و تفکر خود ایجاد کنیم، همچنان درجا خواهیم زد. تحول وقتی اتفاق میافتد که تغییری در انسان ایجاد شود.
وی با بیان اینکه «شوک و تحول با فکر و نیت آغاز میشود»، افزود: وقتی انسان بفهمد همهچیز از خداست و باید برای خدا هزینه شود، دیگر خود را صاحب مال و مقام نمیبینید. اگر کسی ۵۰ ملک و مقامی دارد، باید از خود بپرسد که این را خدا داده پس باید در راه خدا مصرفش کنم یا خیر.
وی افزود: طبق آیات قرآن کریم، وقتی از وضعیت اهل جهنم پرسیده میشود، میگویند «اگر به سوره ملک و سخنان راهنمایان گوش داده بودیم یا تعقل کرده بودیم، امروز گرفتار عذاب نبودیم.» پس عذاب، حاصل نشنیدن و فکر نکردن و تعصبات کور و جاهلانه است.
این نماینده مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه «باید مشاوران افرادی صادق، امین و آگاه باشند»، گفت: طبق آیات قرآن، حضرت سلیمان با دقت و درایت تصمیم میگرفت. وقتی تخت بلقیس را آوردند، گفت: «هذا من فضل ربی، این از فضل پروردگار من است» یعنی این قدرت را خدا داده تا آزموده شوم پس باید شکرگزار یا ناسپاس باشم و قدرت را در راه خدا خرج کنم یا برای نفس خود؟
وی تاکید کرد: انسان باید بداند در هر جایی که حضور دارد، در محضر خداست و برای رضای خدا گام بردارد. هر کار خیری را به خدا نسبت دهد و هر نعمتی را از عنایت او بداند. انسان با این منطق، رشد میکند. این همان منطق، اصحاب امام حسین و شهدا است.
رشیدی با اشاره به آیهای از سوره اسراء، گفت: قرآن میفرماید « اگر نیکی کنید به خود نیکی کردهاید و اگر بدی کنید به خود بدی کردهاید»؛ با عنایب به این آیه، وقتی خوبی میکنید، در اصل به خودتان خوبی کردهاید و وقتی هم به کسی بدی میکنید، به خودتان بدی کردهاید. اگر این منطق در جامعه حاکم شود، دعواها کم شده و کینهها فروکش میکند. اتصال به خدا چنین روحیهای میسازد و اتصال به قرآن چنین منطقی را به انسان میدهد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه «باید همواره ملاک بر حق و عدالت و نه خویشاوندی باشد»، گفت: فامیل و همقبیله بودن و قوم و خویشی، دلیلی بر حقانیت نیست. ملاک، حق است. حضرت عباس (ع)، برادر و علمدار امام حسین (ع) بود اما ملاک او حق و عدالت و نه خویشاوندی بود.
رشیدی در پایان گفت: مدیران هر شب قبل از خواب از خودشان بپرسند که آیا امروز براساس حق رفتار کردهاند یا خیر؛ اگر چنین کاری انجام نداده، توبه کرده و آن را جبران کنند و در مسیر حق قدم بردارند.
انتهای پیام
نظرات