• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404041609567
  • خبرنگار : 71129

هشدار دانمارک نسبت به افزایش هزینه‌های دفاعی ناتو

هشدار دانمارک نسبت به افزایش هزینه‌های دفاعی ناتو

وزیر اقتصاد دانمارک گفت، کشورهای غربی وقتی به دنبال اجرای طرح‌های نظامی‌گری خود هستند بی‌ثباتی اقتصادی و مالی را به جان می‌خرند و این مساله درباره افزایش هزینه‌های دفاعی کشورهای عضو ناتو صدق می‌کند.

به گزارش ایسنا، «استفانی لوز» وزیر اقتصاد دانمارک هشدار داده است که اگر کشورهای اتحادیه اروپا هزینه‌های دفاعی خود را خیلی سریع افزایش دهند، با خطر «افزایش سطح بدهی و وضعیت مالی ناپایدار» مواجه خواهند شد.

به نقل از پایگاه خبری swentr، اظهارات وزیر اقتصاد دانمارک در حالی مطرح شده که اعضای اتحادیه اروپا و ناتو در تلاشند تا میلیاردها یورو در نیروها و تسلیحات سرمایه‌گذاری کنند.

سران کشورهای عضو ناتو ماه گذشته توافق کردند که هدف هزینه‌های دفاعی را از دو درصد به پنج درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند، به طوری که ۳.۵ درصد مستقیما به ارتش اختصاص یابد و مابقی به ابتکارات امنیتی گسترده‌تر اختصاص پیدا کند.

بروکسل پیش از این از برنامه ۸۰۰ میلیارد یورویی (۹۴۰ میلیارد دلاری) «مسلح‌سازی مجدد اروپا» رونمایی کرده بود.

دانمارک جزو ۱۲ کشور اتحادیه اروپا است که از یک «بند فرار ملی» ویژه استفاده می‌کنند که به آنها اجازه می‌دهد هنگام وام گرفتن برای اهداف نظامی، قوانین کسری بودجه اتحادیه اروپا را دور بزنند.

وزیر اقتصاد دانمارک در مصاحبه‌ای که امروز (دوشنبه) منتشر شد، به Euractiv گفت که کشورهایی مانند فرانسه و ایتالیا را به خاطر انصراف از این طرح سرزنش نمی‌کند.

وی افزود: «اگر به امور مالی عمومی سالم پایبند باشید، خوب است. اگر این به معنای آن است که آنها در حال بررسی راه‌هایی برای تحقق هدف ۳.۵ درصد ناتو بدون قرار گرفتن در مسیری ناپایدار هستند و اگر این بی‌میلی نشان‌دهنده کمبود فضا برای افزایش هزینه‌های دفاعی باشد، این خودش یک مشکل است.»

این وزیر دولت دانمارک پیش از نشست وزیران اتحادیه اروپا به تعرفه‌های تجاری ایالات متحده و رقابت از سوی چین به عنوان فشارهای مضاعف اشاره کرد که توانایی اتحادیه اروپا برای افزایش سرمایه‌گذاری نظامی را محدود می‌کند.

اعضای اروپایی ناتو می‌گویند که برای جلوگیری از تهدید ادعایی روسیه، باید بودجه دفاعی خود را افزایش دهند. روسیه هرگونه تهدیدی علیه این کشورها را رد کرده و مقامات غربی را به استفاده از ترس برای توجیه افزایش بودجه و همچنین کاهش سطح زندگی شهروندانشان متهم می‌کند.

از زمانی که واردات انرژی روسیه به اتحادیه اروپا کاهش یافته، رقابت صنایع غرب اروپا کمتر شده است. این بخشی از تحریم‌ها علیه روسیه به دلیل درگیری‌های اوکراین است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha