محمد رضاخانی در گفتوگو با ایسنا،اظهار کرد: در استان زنجان هیچ کتابخانه یا مرکز اسنادی جهت نگهداری نسخ خطی و نفایس چاپی وجود ندارد و در این راستا اداره کل کتابخانههای عمومی استان زنجان بهمنظور پاسداشت میراث مکتوب و اسناد موجود در استان اقدام به ایجاد بخش نسخ خطی کرده است.
وی با بیان اینکه بخش نسخ خطی و نفایس چاپی در ذیل کتابخانه آیتالله حسینیزنجانی راهاندازی شده است، افزود: این بخش با هدف حفظ آثار مکتوب قدیمی از جمله کتابهای خطی، چاپ سنگی، سربی و دیگر نفایس چاپی ایجاد شده است. در این مرکز سعی میشود میراث مکتوبی که در پاسداشت فرهنگ و تاریخ استان نقش به سزایی دارند حفظ شوند.
او با بیان اینکه در بخش نسخ خطی میزان دما، رطوبت و نور به صورت روزانه کنترل شده تا آسیبی به کتابها وارد نشود، تصریح کرد: بخش نسخ خطی و نفیس چاپی استان زنجان با در نظر گرفتن همه اصول و موارد فنی و استاندارد دایر شده است و کتابها در قفسههای فلزی ضدحریق نگهداری میشود. در این بخش بیش از ۴۹۱۷ نسخه خطی در انواع سنگی، سربی، خطی و افست و گراور قرار خواهد گرفت.
رضاخانی با اشاره به تهیه دستگاه بوک اسکنر جهت دیجیتالسازی کتابهای خطی، ادامه داد: بخش نسخ خطی آمادگی دریافت کتابهای نفیس را دارد، در این بخش بعد از دریافت کتاب اهدایی بااستفاده از دستگاههای پیشرفته دیجیتالسازی صورت گرفته و آثار در راستای غنای فرهنگ استان در خدمت مردم فرهنگدوست قرار خواهد گرفت.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان خاطرنشان کرد: بعد از تهیه نسخه الکترونیک همه کتب موجود، علاقهمندان و پژوهشگران میتوانند به این فایلها دسترسی داشته باشند. در حال حاضر آمادهسازی بخش نسخ خطی و نفایس چاپی استان زنجان در مراحل پایانی قرار داشته و بهزودی این بخش افتتاح خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات