• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404041710016
  • خبرنگار : 71661

ابتکار لندن و پاریس برای اوکراین به بن‌بست خورده است

ابتکار لندن و پاریس برای اوکراین به بن‌بست خورده است

گزارش‌ها حاکی از آن است که ابتکار مشترک بریتانیا و فرانسه برای استقرار نیرو در اوکراین پس از آتش‌بس احتمالی با روسیه با فقدان جهت‌گیری روشن مواجه شده و موجب تنش میان لندن و پاریس شده است.

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی گزارش داد که طرح مشترک فرانسه و بریتانیا برای استقرار نیروهای نظامی در اوکراین پس از توافق احتمالی آتش‌بس با روسیه، دچار بن‌بست شده و به تنش میان ۲ کشور دامن زده است.

به گزارش «پالتیکو»، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در سال میلادی گذشته اعلام کرده بود که کشورهای حامی کی‌یف نباید گزینه اعزام نیروی زمینی به اوکراین را از پیش رد کنند.

پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در ژانویه امسال و تمرکز او بر دستیابی به آتش‌بس میان مسکو و کی‌یف، ماکرون و «کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا اقدام به تشکیل «ائتلاف داوطلبان» کردند؛ مجموعه‌ای از کشورها که ممکن است در مأموریت پس از آتش‌بس در اوکراین مشارکت داشته باشند. مسکو هشدار داده که چنین اقدامی را تحمل نخواهد کرد.

نشست بعدی این ائتلاف قرار است روز پنج‌شنبه به‌طور مشترک توسط ماکرون و استارمر در پایگاه فرماندهی نیروی دریایی ناتو در نورث‌وود بریتانیا برگزار شود؛ این نشست همزمان با سفر رسمی ماکرون به لندن خواهد بود.

پالتیکو به نقل از ۲ مقام فرانسوی گزارش داد که این ابتکار فاقد جهت‌گیری روشن است و بریتانیا را عامل رکود آن معرفی کرده‌اند. این منابع مدعی شدند دولت لندن بیش از اندازه بر جلب حمایت ایالات متحده متمرکز شده که تاکنون حاصل نشده است.

در مقابل، برخی مقام‌های بریتانیایی نیز ماکرون را متهم کرده‌اند که بیشتر به میراث سیاسی خود در پایان دوره ریاست‌جمهوری‌اش می‌اندیشد تا به اهداف مشترک. پالتیکو نوشت: اختلاف نظر درباره اوکراین یکی از اختلافات در روابط نزدیک میان لندن و پاریس محسوب می‌شود.

پنتاگون اخیراً اعلام کرد که بخشی از ارسال تسلیحات به اوکراین را به دلیل ضرورت تمرکز بر دفاع از خود و مأموریت‌های دیگر آمریکا به حالت تعلیق درآورده است. دونالد ترامپ نیز روز یک‌شنبه در پاسخ به پرسشی درباره علت حمایت محدود آمریکا از اوکراین نسبت به رژیم صهیونیستی، گفت که «کارهای زیادی» برای اوکراین انجام داده است.

چندی پیش نیز ماکرون برای نخستین بار در سه سال گذشته با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه تماس تلفنی برقرار کرد؛ گفت‌وگویی که در پی حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران انجام شد. روسیه این حملات را تهدیدی علیه معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای «ان‌پی‌تی» دانسته است. ماکرون در این تماس تأکید کرده بود که فرانسه مسئولیت تضمین ثبات را بر عهده دارد.

مسکو در واکنش، دولت‌های غربی را به تشویق کی‌یف برای «جنگیدن تا آخرین سرباز اوکراینی» متهم کرده و گفته است که هیچ میزان کمک نظامی نمی‌تواند وضعیت اوکراین در میدان نبرد را تغییر دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha