• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404041710241
  • خبرنگار : 50189

بی‌توجهی به پسماندهای صنعتی، میراث تلخ برای محیط زیست کرمان

بی‌توجهی به پسماندهای صنعتی، میراث تلخ برای محیط زیست کرمان
عکس تزئینی است

ایسنا/کرمان مدیرکل پیشین حفاظت محیط زیست استان کرمان بر ضرورت حفاظت از منابع آبی استان و مقابله با آلاینده‌ها و پسماندهای صنعتی تأکید کرد و گفت:نباید اجازه داد منابع آبی استان بدون نظارت به واسطه فاضلاب‌های شهری یا آلاینده‌های صنعتی هدر برود.

محسن جعفری‌نژاد امروز ۱۷ تیر در مراسم معارفه سرپرست جدید اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به دوره پنج‌ماهه مدیریتش در استان، گفت هرچند مسئولیتش پایان یافته، اما خود را همچنان «کارمند کرمان» می‌داند و در هر نقطه‌ای از کشور که باشد، در خدمت این استان خواهد بود.

وی اظهار کرد: کرمان با دارا بودن سه میلیون هکتار مناطق تحت مدیریت، یکی از پهناورترین و چالش‌برانگیزترین استان‌های کشور در حوزه محیط زیست به شمار می‌رود.

وی تأکید کرد: مدیران موظفند در دوران مسئولیت خود با برنامه‌ریزی و اقدام مؤثر، تفاوت مثبتی میان نقطه آغاز و پایان کار خود ایجاد کنند.

جعفری‌نژاد با اشاره به ظرفیت‌های اکولوژیکی استان کرمان، از جمله تالاب‌ها و زیست‌بوم‌های متنوع، گفت: مدیریت این منابع بدون درنظر گرفتن ابعاد اجتماعی، فرهنگی و تاریخی منطقه امکان‌پذیر نیست.

وی با اشاره به تدوین برنامه جامع بلندمدت و کوتاه مدت برای محیط زیست استان کرمان، اظهار کرد: این برنامه بر پایه سیاست‌های کلان کشور، از جمله بیانیه‌های رهبری و رویکردهای رئیس‌جمهور طراحی شده و بر حفاظت مشارکتی و خردورزی در مدیریت تأکید دارد و امیدوارم که این سند بتواند به توسعه پایدار استان کمک کند.

مدیرکل سابق محیط زیست کرمان همچنین خشکسالی را یکی از مهم‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی استان دانست و گفت: در شرایط کنونی، گونه‌های گیاهی و جانوری استان در وضعیت بسیار شکننده‌ای قرار دارند. همکاران ما به صورت شبانه‌روزی برای تأمین آب و جلوگیری از خروج حیات‌وحش از زیستگاه‌ها تلاش کرده‌اند.

وی به مشکلات مدیریت پسماند، فاضلاب و منابع آبی استان نیز اشاره کرد و گفت: اگر بهره‌وری از منابع به‌ویژه منابع آبی به شکل اصولی افزایش نیابد، توسعه پایدار استان با تهدید جدی روبه‌رو خواهد شد.

مدیرکل پیشین حفاظت محیط زیست استان کرمان، در ادامه سخنان خود بر ضرورت حفاظت از منابع آبی استان و مقابله با آلاینده‌ها و پسماندهای صنعتی تأکید کرد.

وی با اشاره به اینکه نباید اجازه داد منابع آبی استان بدون نظارت به واسطه فاضلاب‌های شهری یا آلاینده‌های صنعتی هدر برود، افزود: متأسفانه استان کرمان هنوز نتوانسته در موضوع پسماندهای ویژه صنعتی به برنامه‌ریزی و اقدام مؤثری برسد.

بی‌توجهی به پسماندهای صنعتی، میراث تلخ برای محیط زیست کرمان

جعفری‌نژاد در ادامه سخنانش کمبود نیروی انسانی را یکی از چالش‌های جدی اداره‌کل محیط زیست استان دانست و گفت: بیش از ۵۰ درصد ساختار تشکیلاتی استان خالی است و همکاران من بار چند برابر وظایف را بر دوش می‌کشند. این وضعیت نیازمند حمایت فوری و جدی است.

وی از ظرفیت‌های مغفول‌مانده‌ای سخن گفت که در گذشته مورد توجه قرار نگرفته‌اند و اکنون می‌توانند با حمایت جدی به اولویت تبدیل شوند و در ادامه هشدار داد: اگر بحران‌های محیط زیستی به‌درستی مدیریت نشوند، به بحران‌های اجتماعی و اقتصادی تبدیل خواهند شد؛ نمونه‌هایی از این اتفاقات در نقاط دیگر کشور قابل مشاهده است.

جعفری‌نژاد با اشاره به لزوم رسیدن به یک ادبیات مشترک در گفت‌وگو با جوامع محلی و مدیران صنعتی، بر نقش مشارکت مردمی در حفاظت از محیط زیست تأکید کرد.

مدیرکل سابق محیط زیست استان کرمان گفت: تا مردم کنار ما نباشند، موفقیتی در حفاظت از منابع طبیعی حاصل نخواهد شد. خوشبختانه در سال‌های اخیر خانواده‌ها و جوامع محلی در کرمان فعال شده‌اند و در این زمینه رشد خوبی داشته‌ایم.

وی همچنین از همکاری مثبت مدیران صنعتی استان قدردانی کرد و افزود: برخی از مدیران صنعتی با این نگاه جلو آمدند که حفاظت محیط زیست هزینه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری برای آینده است که این نگاه تحسین‌برانگیز است.

جعفری‌نژاد به تلاش‌ها برای تأسیس مرکز آموزش و تربیت محیط‌بانان جنوب کشور در استان کرمان اشاره کرد و گفت: رایزنی‌هایی با اداره‌کل آموزش و پرورش انجام شده و امید داریم با حمایت مدیرکل جدید، این پروژه به نتیجه برسد.

وی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته برای جذب منابع ملی، گفت: در همین مدت کوتاه، موفق شدیم بیش از یک میلیارد تومان اعتبار ملی جذب کنیم. همچنین در تلاشیم از ظرفیت‌هایی مانند یک درصد فروش معادن و عوارض آلایندگی برای تقویت منابع مالی محیط زیست استان بهره‌برداری کنیم.

جعفری‌نژاد در ادامه سخنانش بر لزوم هوشمندسازی فرآیندهای حفاظتی تأکید کرد و گفت: استفاده از پهپادها و پایش تصویری در مناطق حفاظت‌شده، به بهبود عملکرد یگان محیط‌زیست کمک کرده است.

وی ضمن اشاره به تلاش شبانه‌روزی محیط‌بانان در مقابله با شکار غیرمجاز، از رشد عملکرد یگان حفاظت در دوره مدیریت خود ابراز رضایت کرد و گفت: با وجود نیروهای محدود، همکاران من با تمام توان از گونه‌های نادر مانند خرس سیاه آسیایی حفاظت کردند و اقدامات قابل‌توجهی برای ثبت زیستگاه‌ها و شناسایی غارهای جدید در استان صورت گرفت.

مدیرکل سابق محیط زیست استان کرمان با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی بلندمدت گفت: نباید توقع داشته باشیم مسائل زیست‌محیطی به‌سرعت حل شود، اما اگر محیط زیست را محور برنامه‌ریزی قرار دهیم و مشارکت مردم را جلب کنیم، می‌توانیم به توسعه‌ای پایدار برسیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha