• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۰۷
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404041710382
  • خبرنگار : 50212

استاندار تاکید کرد

ضرورت تحول بنیادین در علم و فناوری برای ارتقای رقابت‌پذیری صنعتی استان مرکزی

ضرورت تحول بنیادین در علم و فناوری برای ارتقای رقابت‌پذیری صنعتی استان مرکزی

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی بر ضرورت تحول جدی در حوزه علم و فناوری تأکید کرد و خواستار به‌روزرسانی صنایع قدیمی با دانش و تکنولوژی مدرن شد تا جایگاه استان در بازارهای جهانی تقویت شود.

مهدی زندیه وکیلی سه شنبه ۱۷ تیر در جریان بازدید از پارک علم و فناوری استان اظهار کرد: توجه به علم و فناوری یکی از اولویت‌های اصلی استان است، زیرا استان مرکزی به‌عنوان استانی صنعتی، اقتصادی و تولیدی، ظرفیت‌های تولیدی فراتر از وضعیت کنونی دارد. در حال حاضر، بخش عمده ارزش افزوده صنعتی استان به منابع ملی و انرژی وابسته است، اما نیروی کار متخصص و تنوع محصولات، مزیت‌های رقابتی مهمی ایجاد کرده‌اند.

وی با اشاره به فضای رقابتی نزدیک بین واحدهای صنعتی و تولیدی در جهان، گفت: دانش و تکنولوژی، عوامل کلیدی موفقیت شرکت‌ها و کشورها هستند. توجه به این حوزه می‌تواند یک شرکت را سودآور کند، در حالی که بی‌توجهی به آن آسیب‌زاست.

 وی با بیان اینکه ایران علی‌رغم تحریم‌ها از آخرین یافته‌های دانش و فناوری در حوزه‌هایی مانند فناوری اطلاعات و بهداشت استفاده می‌کند، گفت: برای بهره‌مندی از محصولات نوین، نباید به تولید با روش‌های سنتی ادامه دهیم.

استاندار مرکزی به وضعیت برخی صنایع قدیمی در اراک اشاره کرد و افزود: این صنایع با دانش و تکنولوژی قدیمی فعالیت می‌کنند و برای رقابت‌پذیری در بازارهای جهانی، نیازمند به‌روزرسانی و بهره‌گیری از تکنولوژی مدرن هستند. استان مرکزی به‌عنوان یکی از پیشگامان صنعت و تکنولوژی، باید تحول بنیادین در حوزه علم و فناوری را در دستور کار قرار دهد و از ظرفیت‌های علمی خود به‌طور کامل استفاده کند.

وی با اشاره به وجود بیش از ۷۰ واحد دانشگاهی و نیروی انسانی متخصص در استان، از جایگاه نامطلوب علمی و فناوری استان انتقاد کرد و گفت: برای بهبود این وضعیت، باید با استان‌های صنعتی دیگر تعامل کرده و با برنامه‌ریزی مدون، تحول اساسی ایجاد کنیم. پارک علم و فناوری در این مسیر باید نقش محوری خود را به‌خوبی ایفا کند.

وی به اهمیت توسعه نیروی انسانی اشاره کرد و افزود: توسعه ابتدا در نیروی انسانی شکل می‌گیرد و سپس در حوزه‌های تجاری، صنعتی و تولیدی نمود پیدا می‌کند. نیروی انسانی پرورش‌یافته در دانشگاه‌ها به‌صورت تئوریک آموزش دیده و برای عملیاتی شدن دانش آنها، نیازمند پیوند با صنعت است. پارک‌های علم و فناوری می‌توانند این حلقه مفقوده را تکمیل کنند.

زندیه وکیلی به چالش بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در استان اشاره کرد و گفت: با وجود موفقیت استان در کاهش نرخ بیکاری، بخش قابل‌توجهی از بیکاران را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند که باید متناسب با آموزش‌های ارائه‌شده، بستر اشتغال آنها فراهم شود البته شرکت‌های دانش‌بنیان ظرفیت بالایی برای جذب این نیروها دارند.

وی با تأکید بر حمایت ویژه از ایده‌ها و شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان، از دستگاه‌های اجرایی خواست مشکلات پارک علم و فناوری، از جمله در حوزه زیرساخت‌های مورد نیاز را برطرف کنند. تولیدات دانش‌بنیان به دلیل ارزش افزوده بالا و نوآوری، تفاوت چشمگیری با تولیدات سنتی دارند و می‌توانند به خلق ثروت، افزایش بهره‌وری و ایجاد اشتغال منجر شوند.

استاندار مرکزی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در حوزه‌های فناورانه و حمایت از استارتاپ‌ها، زمینه‌ساز توسعه پایدار، رفاه اجتماعی و ارزآوری برای کشور خواهد بود به موفقیت ایران در تأمین نیازهای داخلی با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، علی‌رغم تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: ایران با بهره‌گیری از این شرکت‌ها توانسته در بازارهای جهانی رقابت‌پذیر باشد.

وی در پایان تأکید کرد: نباید از آخرین تکنولوژی و دانش روز عقب بمانیم و با تکیه بر ظرفیت‌های علمی و فناوری استان، باید اقدامات موثری برای رقابت‌پذیری جهانی پایه‌ریزی کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha