حمید قاسمی میقانی ۱۷ تیر در جریان بازدید استاندار مرکزی از پارک علم و فناوری استان با بیان اینکه در استان مرکزی چهار مرکز رشد در دانشگاه ها زیر نظر پارک فعال هستند، به فعالیت دو مرکز رشد تخصصی کشاورزی و یک مرکز رشد صنایع نرم و خلاق در استان نیز اشاره کرد و افزود: شرکتها سه مرحله پیش رشد، رشد و پسارشد را در جریان استفاده از خدمات پارک سپری می کنند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰ هسته فناور، ۱۲۱ شرکت فناور نوپا و ۴۷ شرکت فناور رشد یافته در پارک علم و فناوری استان مرکزی، در این سه مرحله فعال هستند.
قاسمی میقانی اظهار کرد: در مجموع، حدود ۲۰۰ شرکت در پارک استان حضور دارند که ۳۰ شرکت از این تعداد، دانش بنیان هستند. بالغ بر ۱۳۰۰ نفر به صورت مستقیم در شرکتهای فعال در پارک، شاغل هستند و تاکنون بیشتر از ۱۲۰ محصول توسط این شرکتها، تجاریسازی شده است.
وی به فعالیت پارک دانشآموزی در استان نیز اشاره کرد و با بیان اینکه این پارک به عنوان یک الگوی موفق در کشور مطرح است و سال گذشته ۳۴۰۰ دانشآموز از این پارک بازدید کردهاند، گفت: تجهیزاتی نیاز داریم که بدنبال منابع مورد نیاز برای تامین آنها هستیم تا در نهایت بتوانیم پذیرای بالغ بر ۵ هزار دانش آموز بازدید کننده باشیم. هماهنگی حضور این حجم دانش آموز نیازمند همکاری آموزش و پرورش است.
قاسمی میقانی در ادامه با بیان اینکه برنامه های ترویجی پارک علم و فناوری استان فعال است، گفت: در حال حاضر در حال برگزاری رویداد نوآفرین صنعتساز در دانشگاه ها هستیم که خروجی آن هستههای فناور هستند که وارد مراحل پیش رشد و رشد پارک می شوند.
وی درخصوص اقدامات انجام شده در سه ماه گذشته اظهار کرد: در مجمع عمومی و فوقالعاده اخیر صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی استان، ۵۵ میلیارد تومان افزایش سرمایه برای صندوق مصوب شده که تا یک ماه آینده تامین میشود و می تواند صندوق را از رکود خارج کند. از آنجاکه این صندوق ماهیت خصوصی دارد می تواند بسیار راحتتر در حوزه فناوری و نوآوری در استان، بویژه در پارکها، در قالب صدور ضمانتنامه برای شرکت در مناقصات، سرمایهگذاریهای مستقیم و سرمایهگذاریهایی که شرکتها برای اجرای پروژهها نیاز دارند، سرمایهگذاری کند.
قاسمی میقانی با بیان اینکه قول مساعدی از صندوق شکوفایی و نوآوری کشور گرفتهایم که یک خط اعتباری برای بانوان فناور استان اختصاص یابد، افزود: اگر حمایتها از شرکتهای دانشبنیان، زیر ۸ میلیارد تومان باشد عاملیت آن به صندوق استان سپرده میشود و تمام کارها در داخل استان انجام می شود.
وی با اشاره به روکش آسفالت مسیر دسترسی به پارک علم و فناوری استان، اقدام انجام شده دیگر را استفاده از ماده ۱۱ سرمایهگذاری شرکتها در پارک عنوان کرد و گفت: تحقق این مهم از گذشته توسط مسئولان قبلی پارک پیگیری شده و امروز به نتیجه خوبی رسیده است. دو موافقت اصولی گرفته شده که براساس آن دو شرکت استان میتوانند رقم قابل توجهی را در زیرساختهای پارک سرمایهگذاری کنند و این پروژه در مراحل نهایی قرار دارد.
قاسمی میقانی همچنین با اشاره به بازدید از سه پارک مهم کشور برای آشنایی با تجربیات آنها که باتفاق مدیران ارشد استان انجام شده است، افزود: فرایند واگذاری اراضی پارک به شرکتهای دانش بنیان و فناور هم آغاز شده است.
وی با تاکید بر اینکه همه شهرستان های استان باید بتوانند از خدمات پارک استفاده کنند، گفت: دانشگاه پیام نور در تمام شهرستانها زیرساختهایی دارد که امید است با استفاده از این ظرفیت و با کمک فرمانداریهای شهرستانها توانیم در همه شهرستان ها حضور داشته باشیم. این اقدام در شهرستان محلات آغاز شده است.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی تکمیل کارگاه استیجاری ۱۵۰۰ متر مربعی با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان و کارگاه ۲۰۰۰ متر مربعی با اعتبار ۴۳ میلیارد تومان در مجتمع پارک علم و فناوری استان را از برنامههای امسال عنوان کرد.
انتهای پیام
نظرات