• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۶:۳۶
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1404041710462
  • خبرنگار : 71661

پشت‌پرده ازسرگیری کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به اوکراین

پشت‌پرده ازسرگیری کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به اوکراین

گزارش‌ها حاکی از آن است که در پی تشدید تنش‌ها میان روسای جمهور آمریکا و روسیه و همچنین بهبود روابط کاخ سفید با کی‌یف، واشنگتن تصمیم گرفته بخشی از کمک‌های نظامی به اوکراین را از سر بگیرد.

 به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای به بررسی دلایل تعلیق کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به اوکراین و از سرگیری متعاقب آن پرداخت.

به گزارش آکسیوس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه تصمیم گرفت ارسال تسلیحات دفاعی به اوکراین را از سر بگیرد؛ تصمیمی که پس از چند روز مشورت با مشاوران و برخی رهبران جهان درباره منشأ تأمین این تسلیحات اتخاذ شد.

اهمیت موضوع از آن جهت است که دولت ترامپ اخیراً ارسال برخی تسلیحات به اوکراین از جمله سامانه‌های رهگیر پاتریوت را متوقف کرده بود. با این حال، با دستور جدید رئیس‌جمهور، این تسلیحات ضروری اکنون در مسیر ارسال به اوکراین قرار گرفته‌اند. در همین حال، ترامپ به‌دنبال راه‌حل‌های جایگزین نیز هست؛ از جمله فشار بر آلمان برای واگذاری یکی از آتشبارهای پاتریوت خود به اوکراین.

ترامپ در دیدار دوشنبه‌شب خود با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به خبرنگاران گفت: «ما باید تسلیحات بیشتری به اوکراین بفرستیم. تسلیحات دفاعی. آن‌ها باید از خود دفاع کنند.» وزارت دفاع آمریکا نیز بعداً اعلام کرد که با دستور رئیس‌جمهور، این کشور تسلیحات دفاعی بیشتری برای تقویت توان دفاعی اوکراین ارسال خواهد کرد، هم‌زمان با تلاش برای دستیابی به «صلحی پایدار».

با این حال، ترامپ و تیمش همچنان تمایل ندارند تعداد زیادی از رهگیرهای پاتریوت آمریکا را واگذار کنند و خواهان آن هستند که اروپا سهم بیشتری از هزینه‌ها و تجهیزات را متقبل شود.

نقطه عطف این چرخش در سیاست ترامپ، روز جمعه و در جریان تماس تلفنی او با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین اتفاق افتاد؛ تماسی که به گفته منابع هر 2 طرف، بهترین گفت‌وگوی آن‌ها از زمان آغاز دوره جدید ریاست‌جمهوری ترامپ بود. ترامپ در این تماس وعده داد که بلافاصله ۱۰ رهگیر پاتریوت به اوکراین ارسال خواهد شد، هرچند این تعداد کمتر از چیزی است که در محموله متوقف‌شده قبلی برنامه‌ریزی شده بود. او همچنین قول داد که به یافتن منابع دیگر برای تأمین این تجهیزات کمک کند.

یک روز پیش از این تماس، «فردریش مرتس» صدر اعظم آلمان با ترامپ تماس گرفت و از او خواست که ارسال سامانه‌های پاتریوت را از سر بگیرد. در پاسخ، ترامپ پیشنهاد داد که آلمان یکی از پاتریوت‌ها خود را مستقیماً به اوکراین بفروشد و آمریکا و متحدان اروپایی هزینه آن را مشترکاً تأمین کنند. گرچه توافقی حاصل نشد، اما گفت‌وگوها همچنان ادامه دارد. منابع آلمانی تأکید دارند که بر اساس نسبت جمعیت، آلمان حتی بیشتر از آمریکا آتشبار پاتریوت به اوکراین تحویل داده است.

در چشم‌اندازی وسیع‌تر، منابع نظامی ناتو نسبت به کاهش ذخایر تسلیحاتی، به‌ویژه سامانه‌های رهگیر، در میان چندین جنگ فعال ابراز نگرانی کرده‌اند. به گفته یکی از مشاوران ترامپ، تهیه موشک پاتریوت مانند خرید اجناس روزمره از فروشگاه نیست. «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا برخی سامانه‌های موجود در آلمان و یونان را شناسایی کرده و پیشنهاد داده است که آمریکا با تامین هزینه آن‌ها، این سامانه‌ها را به اوکراین ارسال کند.

پشت‌پرده ازسرگیری کمک‌های تسلیحاتی آمریکا به اوکراین
سامانه پدافندی پاتریوت

این تحولات در حالی صورت می‌گیرد که ترامپ صرفاً به موضوع ذخایر نظامی داخلی توجه ندارد. او به اطرافیانش گفته که «این جنگ من نیست»، اما با آغاز ارسال تسلیحات، ممکن است این جنگ به جنگ او تبدیل شود. با این حال، مشاورانش معتقدند که همان‌طور که او در ماجرای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران تردید را کنار گذاشت، ممکن است در مورد اوکراین نیز برای ارسال تسلیحات دفاعی توجیهی پیدا کند.

در نهایت، خشم فزاینده ترامپ از ولادیمیر پوتین نیز در این تصمیم بی‌تأثیر نبوده است. بنا بر این گزارش، پس از تماس تلفنی اخیر ترامپ با رئیس‌جمهور روسیه، پوتین حمله هوایی گسترده‌ای علیه اوکراین آغاز کرده که موجب شده ترامپ دیدگاه خود را درباره ارسال تسلیحات به‌طور ملموس تغییر دهد.

بر خلاف تماس پرتنش ترامپ با پوتین، گفت‌وگوی او با زلنسکی «دوستانه و سازنده» توصیف شده است. همچنین دیدار حضوری این 2 که یک هفته پیش در نشست ناتو در لاهه برگزار شده بود، فضای مثبتی داشته است.

به گفته یکی از منابع آگاه از محتوای این دیدارها، «اوکراینی‌ها باید اکنون بیش از هر زمان دیگری در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ احساس اطمینان کنند».

در حاشیه نشست لاهه، ترامپ با خبرنگار شبکه بی‌بی‌سی که اصالتاً اوکراینی است گفت‌وگویی کوتاه اما قابل‌توجه داشت. این خبرنگار از ترامپ درباره ارسال سامانه‌های پاتریوت به اوکراین پرسید، جایی که همسرش سرباز است. به گفته یک منبع، این سوال «بر ترامپ تأثیر گذاشت»، هرچند منبع دیگری گفته که ترامپ پس از این مکالمه از اطرافیانش پرس‌وجو کرده بود و احتمال می‌داد که حضور آن خبرنگار در آنجا صحنه‌سازی بوده باشد.

در ادامه این روند، قرار است زلنسکی و مشاورانش در اواخر این هفته در رم با «کیت کلاگ» فرستاده ترامپ دیدار کنند تا درباره آینده ارسال تسلیحات آمریکا به اوکراین اطلاعات بیشتری به دست آورند.

یکی از مشاوران ترامپ در پایان گفت: «این دولت متعلق به رئیس‌جمهور است. هر تصمیمی او بگیرد، ما اجرا می‌کنیم. در حال حاضر منتظریم ببینیم چه تصمیمی می‌گیرد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha