اکبر بهنامجو در همایش رهروان زینبی (س) اظهار کرد: هشت سال دفاع مقدس و ۱۲ روز مقاومت در جنگ تحمیلی اخیر، مرهون فرهنگ عاشورایی ملت ایران است که در هر دو جنگ موجب پیروزی ما شد.
وی افزود: حضرت زینب (س) راوی بزرگ عاشوراست که با بیان رسا و شجاعانه خود در کوفه و شام، اجازه نداد جای جلاد و شهید عوض شود.
استاندار قم با بیان اینکه ایشان نقشی اساسی در زنده نگاه داشتن فرهنگ عاشورا و تاریخ اسلام دارند، گفت: اگر ایشان نبودند و چنین کاری نمیکردند، قطعا امروز اثری از شیعه نبود.
وی ادامه داد: مکتب تشیع در بخشی از تاریخ خود مدیون رشادتهای حضرت زینب کبری (س) است؛ امروز هم بانوان ایرانی زینبوار خانوادههایشان را مدیریت میکنند و در تربیت فرزندانشان میکوشند.
بهنامجو با اشاره به مقاومت شجاعانه و رشکبرانگیز همسران شهدا اظهار کرد: باید گفت بخشی از شجاعت و دلیری شهدا و جانبازان، به خاطر داشتن همسر و مادرانی این چنین است.
نماینده عالی دولت در استان قم گفت: زنانی که در بقاع متبرکه و در نقشهای مختلف از جمله خادمی افتخاری فعالیت میکنند هم اینگونه هستند و بر انتفال فرهنگ دینی و مذهبی به اقشار مختلف تاثیرگذارند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، وی اضافه کرد: همکاری و نقشآفرینی زنان در بخشهای فرهنگی بقاع متبرکه، موجب تأثیرگذاری بالایی میشود بخصوص اینکه امروز جامعه ایران در حوزه فرهنگ نیازمند زنانی مقاومت و زینبگونه است.
بهنامجو با بیان اینکه مدیریت ارشد اوقاف استان قم اقدامات گستردهای را ساماندهی کرده و شاهد برنامههای مختلفی در حوزههای فرهنگی، قرآنی و اجتماعی با محوریت بقاع متبرکه هستیم، گفت: حرم حضرت معصومه (س) نگین استان قم و یکی از قطبهای مذهبی ایران اسلامی است و در این بین بقاع متبرکه هم به عنوان مراکزی پایدار در عرصه فرهنگ و دین، مشغول فعالیت هستند.
سلاح مقاومت زنان و مردان ایرانی تضعیف نمیشود
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم اظهار کرد: زنانی که در مکتب الهی گام بردارند نقش مثبتی در جامعه ایفا میکنند و سبب رونق عبودیت حق و پیشبرد اهداف انبیای الهی خواهند شد. زنانی هم که نقش منفی داشته باشند و در نقطه مقابل حرکت کنند، جامعه را به سمت سقوط سوق میدهند.
اسکندری با بیان اینکه نمونههای هر دو طیف از زنان در قرآن معرفی شدهاند، گفت: در قرآن کریم میخوانیم که «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذینَ کَفَرُوا امرَأَتَ نوحٍ وَامرَأَتَ لوطٍ ۖ کانَتا تَحتَ عَبدَینِ مِن عِبادِنا صالِحَینِ فَخانَتاهُما فَلَم یُغنِیا عَنهُما مِنَ اللَّهِ شَیئًا وَقیلَ ادخُلَا النّارَ مَعَ الدّاخِلینَ»؛ الگوی جامعه کفرزده، زنان خیانتکار هستند همانطور که در این دو آیه و نسبت به زنان نوح و لوط ذکر شده است.
وی ادامه داد: برخی تصور میکنند منظور از خیانت، کاری منافی عفت است ولی هیچ مفسری چنین سخنی نگفته و این امر با اصول قرآنی ما سازگار نیست چرا که همسر هیچ پیامبری به مفاسد اخلاقی آلوده نشده است ولی منظور از خیانت به اتفاق آرای مفسرین، جاسوسی است.
اسکندری با بیان اینکه زنان این دو پیامبر، اسرار خانههایشان را به اطلاع مخالفان میرساندند، گفت: حفظ اسرار نظام و جامعه اسلامی، یکی از مهمترین وظایف همه آحاد جامعه به خصوص زنان است به ویژه در شرایط کنونی که دشمنان با امکانات فراوان سایبری و تلفنی، درصدد کسب اطلاعات خاص هستند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم به آیه دیگری در مورد آسیه همسر فرعون اشاره و گفت: قرآن میفرماید: «وَضَرَبَ ٱللَّهُ مَثَلࣰا لِّلَّذِینَ ءَامَنُواْ ٱمۡرَأَتَ فِرۡعَوۡنَ إِذۡ قَالَتۡ رَبِّ ٱبۡنِ لِی عِندَکَ بَیۡتࣰا فِی ٱلۡجَنَّةِ وَنَجِّنِی مِن فِرۡعَوۡنَ وَعَمَلِهِۦ وَنَجِّنِی مِنَ ٱلۡقَوۡمِ ٱلظَّـٰلِمِینَ» خدا برای کسانی که ایمان آوردند، زنِ فرعون را مثال زده است آنگاه که گفت: پروردگارا، برای من به نزد خود خانهای در بهشت بنا کن، و مرا از [گزند] فرعون و عمل او نجات ده، و مرا از قوم ستمکاران رهایی ده.
وی افزود: این زن بزرگوار با تاثیرگذاری که روی فرعون داشت، همه جلوی کشته شدن پیامبر الهی را گرفت و هم تصمیمات منفی پادشاه علیه او را خنثی میکرد، به عبارتی یار با وفای رسول الهی زمان خود بود.
اسکندری با اشاره به جنگ تحمیلی دوازدهروزه و نقش جامعه زنان ایرانی اظهار کرد: بانوان کشورمان به میدان آمدند و کاری کارستان کردند؛ از گوینده خبر صدا و سیما یعنی سحر امامی که شجاعانه و بدون ترس، زینبگونه ایستاد و شهره عالم شد تا زنانی که استقلال کشور در معرض خطر دیدند و به میدان حمایت از کشور و نظام آمدند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم بیان کرد: دشمنان نباید به موشکها و هواپیماهایشان بنازند چراکه سلاح اصلی ما، روحیه مقاومت مردان و زنانمان است که هیچوقت تضعیف نمیشود.
انتهای پیام
نظرات