به گزارش ایسنا، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی البرز، دکتر علیرضا جشنی مطلق ضمن هشدار نسبت به مصرف خودسرانه داروها بهویژه آنتیبیوتیکها برای کودکان، بر لزوم مشاوره پزشکی در زمان بیماریهای ویروسی بهویژه سرماخوردگی تأکید کرد.
دکتر جشنی مطلق گفت: بیش از ۹۰ درصد موارد سرماخوردگی در کودکان منشأ ویروسی دارد و در این موارد استفاده از آنتیبیوتیک نهتنها کمکی به بهبود نمیکند، بلکه ممکن است به بدن کودک آسیب برساند. آنتیبیوتیکها فقط برای عفونتهای باکتریایی تجویز میشوند و استفاده بیمورد از آنها موجب مقاومت دارویی میشود.
وی افزود:مصرف بیرویه آنتیبیوتیک میتواند فلور طبیعی دستگاه گوارش کودک را بر هم زده، باعث اسهال، حساسیت دارویی و حتی آسیب به سیستم ایمنی شود. همچنین، در آینده ممکن است درمان بیماریهای جدیتر با آنتیبیوتیک بیاثر شود که یک نگرانی جهانی در حوزه سلامت عمومی است.
این فوق تخصص نوزادان خاطر نشان کرد: علائمی مانند آبریزش بینی، سرفه، تب خفیف، عطسه و بیحالی عمومی، اغلب مربوط به ویروسهاست و با مراقبت خانگی، تغذیه مناسب، مایعات کافی و استراحت، در عرض چند روز بهبود مییابد و نیازی به آنتیبیوتیک ندارند.
وی ادامه داد: اگر تب کودک ادامه دار و تنفس سخت شد، بیقراری شدید، کاهش هوشیاری، یا بیاشتهایی کامل دیده شد والدین حتماً باید کودک را نزد پزشک ببرند.
دکتر جشنی مطلق گفت: کودکانی که به مهد یا مدرسه میروند ممکن است سالانه هشت تا ۱۲ بار دچار سرماخوردگی شوند که طبیعی است اما اگر بیشتر از این تعداد شد و هر بار بیماری شدید، طولانیمدت و با تب بالا و عوارض همراه بود و کودک وزن نگرفت یا رشد او متوقف شد؛ باید حتماً بررسی تخصصیتر توسط پزشک انجام شود.
این متخصص در پایان خاطرنشان کرد: شستوشوی مکرر دستها، تهویه مناسب محیط، تغذیه سالم و واکسیناسیون بهموقع، نقش مهمی در کاهش ابتلا به بیماریهای ویروسی در کودکان دارند. همچنین آگاهسازی والدین درباره خطرات مصرف خودسرانه دارو بهویژه آنتیبیوتیکها، یک ضرورت جدی در سلامت کودک است.
انتهای پیام
نظرات