به گزارش ایسنا، «گیورا آیلند» ژنرال بازنشسته و رئیس سابق شورای امنیت ملی رژیم صهیونیستی که با عنوان مهندس طرح ژنرالها برای کوچاندن ساکنان استان شمال نوار غزه مشهور است، در مقالهای با عنوان «هزینهای گزاف برای هیچ پیروزی، تمام دنیا به جز کابینه اسرائیل خواهان اتمام جنگ است» نوشت: در حادثهای که در بیتحانون رخ داد، پنج سرباز کشته و ۱۴ تن دیگر زخمی شدند که تعدادی از زخمیها شرایط وخیمی دارند، این حادثه همانند اتفاقی که به کشته شدن هفت سرباز در داخل خودرویی زرهی منجر شد، باز هم نشان داد که جنگ در غزه بیفایده است و هزینههای این جنگ بالاتر از هرگونه فایده واقعی آن است.
این ژنرال بازنشسته رژیم صهیونیستی نوشت، یک قانون طلایی در جنگهای قرن ۲۱ وجود دارد که میگوید هر جایی که میان نیروهای اشغالگر و ساکنان درگیری و برخوردی شکل گرفت، در آنجا عملیاتهای سختی رخ خواهد داد و «این همان چیزی است که در اواخر قرن ۲۰ برای آمریکاییها در ویتنام و برای ما در لبنان و برای آمریکاییها و بریتانیاییها در عراق و افغانستان رخ داد و امکان درک این قانون پیش از آغاز مانور در غزه وجود داشت، مانوری که بیش از ۴۰۰ کشته و هزاران زخمی روی دست ما گذاشته است.»
رئیس سابق شورای امنیت ملی رژیم صهیونیستی در ادامه نوشت: از زمان اتمام آتشبس اخیر، ۳۹ سرباز ما در غزه کشته شدند و این ظاهرا ۲ برابر تعداد اسرای زندهای است که ما برای آزاد کردن آنها عملیات «ارابههای گدعون» را کلید زدیم، چه کاری باید انجام میشد؟ اواخر نوامبر ۲۰۲۳ ابتدا به ارتش و در ادامه به مسوولان سیاسی طرحی را پیشنهاد دادیم که به طرح ژنرالها شناخته شد. در این زمان طرح گذرگاه نتزاریم کامل شد، گذرگاهی که منطقه شمال نوار غزه را مسدود میکند، منطقهای که حدود ۳۵ درصد از مساحت غزه است و شهر غزه، مرکز حاکمیت حماس در آن قرار دارد. این گذرگاه به سرعت توسعه یافت و به یک قطعه زمین باز و خالی از ساختمان و زیرساخت به عرض پنج کیلومتر تبدیل شد، حضور نظامی اسرائیل در مرزهای شمالی و جنوبی این گذرگاه نیز شرایطی را ایجاد کرد که کسی نمیتواند بدون شناسایی وارد آن شود.
گیورا آیلند همچنین نوشت: تبدیل محاصره به یک کمربند امنیتی کامل، نسبتا آسان است و تمام کاری که باید انجام شود، سه مرحله است؛ باز کردن گذرگاهها از یک سمت به شکلی که ساکنان امکان ترک شمال نوار غزه را داشته باشند بدون اینکه اجازه بازگشت به آنها داده شود، ممانعت از ورود هرگونه کمکی به شمال نوار غزه از جمله مهمترین آنها یعنی آب، و سومین گام اعلام شمال نوار غزه به عنوان منطقه نظامی که اجازه حضور ساکنان غیرنظامی در آن داده نمیشود، به این شکل نیازی به ورود هیچ سربازی به منطقه محاصره شده نبوده و هزاران تن از نیروهای حماس را وادار میکند خود را تسلیم کنند یا از تشنگی جان دهند.
این ژنرال بازنشسته رژیم صهیونیستی در ادامه با طرح این ادعا که چنین اقدامی «کاملا مطابق با قوانین بینالمللی است»، نوشت: از دست دادن کامل کنترل یک منطقه در واقع موثرترین راهکار برای اعمال فشار بر حماس است اما کنترل بر منطقهای که هنوز غیرنظامیان در آن ساکن هستند، شمشیری ۲ لبه است که تنها توهم موفقیت را ایجاد میکند اما در حقیقت ارتش را در باتلاقی از هزینههای روبهفزونی گرفتار میکند،
او با اشاره به اینکه کنار گذاشتن این استراتژی که میتوانست در جنوب نوار غزه تکرار شود، ارتش رژیم صهیونیستی را از دستیابی به «پیروزی» کامل مورد نظر بازداشت، نوشت: به نظر میرسد آشفتگی بزرگی چه در میان مسوولان سیاسی و چه در ارتش وجود دارد و تنش میان ۲ طرف رو به تشدید است.
رئیس سابق شورای امنیت ملی رژیم صهیونیستی با اشاره به نظرات متفاوتی که اعضای کابینه رژیم صهیونیستی درباره چگونگی رسیدن به پیروزی در این جنگ، پیشبینی آنها درباره زمان رسیدن به این پیروزی و از همه مهمتر اینکه چه اتفاقی بعد از جنگ رخ خواهد داد، نوشت: با توجه به این سردرگمی استراتژیک تنها یک راه منطقی باقی میماند و آن رسیدن به قرارداد بزرگی با حماس است که طبق خواست حماس به جنگ پایان داده و شامل عقبنشینی ارتش اسرائیل از غزه در مقابل آزادی تمامی اسرای اسرائیلی در یک مرحله باشد. تمام جهان این را میخواهد از حماس گرفته تا بیشتر «مردم اسرائیل» و حتی رئیس جمهور آمریکا، تنها طرفی که نمیخواهد این جنگ تمام شود، کابینه اسرائیل است.
آیلند نوشت: باربارا تاکمن در کتاب معروف خود «تاریخ بیخردی» توضیح میدهد که حماقت به معنای اصرار بر سیاستی است که ثابت شده در راستای منافع ملی واقعی نیست و به گفته او، یکی از نشانههای حماقت تلاش فزاینده برای متقاعد کردن دیگران در این خصوص است که استراتژی فعلی درست بوده و هیچ جایگزینی ندارد. در حال حاضر حماس با وجود فشارها عجلهای برای پذیرش پیشنهاد احمقانه قراردادی مرحلهای ندارد، و این خطر وجود دارد که به مخالفت خود ادامه دهد و به این شکل ارتش اسرائیل به جنگ فعلی ادامه خواهد داد و سربازهای بیشتری را از دست خواهد داد و هزینههای دیگر نیز افزایش پیدا میکنند تا اینکه ما روزی به نتیجه مورد نظر حماس یعنی اتمام جنگ در ازای آزادی تمامی اسرا برسیم.
این ژنرال بازنشسته رژیم صهیونیستی در ادامه مقاله خود نوشت: برخی با این منطق بحث میکنند که توقف جنگ در شرایطی که حماس هنوز وجود دارد، میتواند شرایط را برای احیای نیروهایش و اجرای «کشتار» دیگری همانند هفتم اکتبر فراهم کند، سه پاسخ برای این استدلال آنها وجود دارد.
او در ادامه مدعی شد: اول اینکه حماس قدرت خود را تنها به لطف یک چیز یعنی پول ایجاد کرده؛ اسرائیل نه تنها با انتقال سالانه ۳۶۰ میلیون دلار از قطر برای حماس موافقت کرد بلکه از سال ۲۰۱۸ نیز مقابله با انتقال پول برای حماس از سایر منابع را متوقف کرد، امکان مقابله با تمامی این منابع وجود دارد. دوم اینکه حماس هرگز نمیتواند در غزهای که کاملا ویران شده و هیچ زیرساختی برای آن نمانده، نیروی نظامی خود با احیا کند و سوم اینکه همانگونه که مصر چند ماه قبل پیشنهاد داد و متاسفانه اسرائیل آن را نادیده گرفت، حاکمیت در غزه میتواند به یک کشور عربی میانهرو منتقل شود.
آیلند در پایان نیز نوشت: حتی اگر فرض کنیم که من اشتباه میکنم و حماس موفق خواهد شد طی چند سال نیمی از قدرتی را که در هفتم اکتبر داشت، بازسازی کند، اما همه میدانند آنچه در آن روز وحشتناک رخ داد، تنها به دلیل تواناییهای حماس نبود بلکه نتیجه یک نقص اطلاعاتی و عملیاتی فاحش اسرائیل بود. ما باید از آن روز به اندازه کافی درس گرفته باشیم تا از تکرار آن جلوگیری کنیم، بله موافقت اسرائیل با توقف جنگ در ازای آزادی تمامی اسرایش خطر و هزینهای دارد اما خطر و هزینه آن بسیار کمتر از تمامی هزینههای قطعی است که اسرائیل در صورت استمرار جنگ در غزه آنها را باید بپردازد.
انتهای پیام
نظرات