منوچهر حبیبی، امروز (۱۸ تیر) در ادامه طرح چهارشنبههای اقتصادی از بزرگترین باغ سایهبان کشور واقع در شهرستان کرمانشاه بازدید کرد و پیگیر رونق تولید و توسعه این واحد کشاورزی شد.
این باغ سایهبان ۴۰ هکتاری که در حال حاضر وارد سومین سال بهرهبرداری خود شده، با تولید محصولاتی نظیر به، هلو، سیب و انگور، به یکی از موفقترین طرحهای کشاورزی مدرن در منطقه تبدیل شده است. این باغ سایهبان بهطور کامل به سیستمهای هوشمند مجهز شده و در فصلهای کاری، بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند.
این باغ سایبان سال گذشته درآمدی نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان داشت و محصولات آن نیز مستقیماً به بازارهای صادراتی عرضه شد.
به گفته مسئولان این مجموعه، با افزایش سن درختان و ورود آنها به دورههای باردهی پربازدهتر، بهرهوری و صرفه اقتصادی باغ سالبهسال در حال افزایش است.
یکی از چالشهای اصلی مطرحشده در جریان این بازدید، تأمین پایدار انرژی برای بخشهای مختلف باغ بود. در همین راستا، هماهنگیهایی با شرکت توزیع برق صورت گرفت تا خاموشیها در ساعاتی انجام شود که کمترین فشار را به این مجموعه وارد کند.
استاندار کرمانشاه در حاشیه این بازدید با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای بالای بخش کشاورزی در استان اظهار کرد: کشاورزی یکی از مهمترین قابلیتها و محورهای توسعه استان محسوب میشود.
حبیبی با بیان اینکه باید از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی مدرن و هوشمند حرکت کنیم، گفت: در همین راستا پیادهسازی سیستمهای نوین و تکمیل زنجیره ارزش در بخش کشاورزی باید با جدیت دنبال شود.
استاندار کرمانشاه ضمن قدردانی از تلاشهای صورتگرفته در جهت توسعه کشاورزی مدرن در این مجموعه، بر حمایت از طرحهای فناورانه و صادراتمحور در حوزه کشاورزی استان تأکید کرد.
بازدید استاندار کرمانشاه از گلخانه مدرن توتفرنگی
استاندار کرمانشاه در ادامه از یک گلخانه مدرن تولید توتفرنگی بازدید و با تأکید بر لزوم توسعه مجتمعهای گلخانهای در استان، این مجموعهها را یکی از ارکان تحول در تولید صادراتمحور و اشتغال پایدار دانست.
این گلخانه در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع احداث شده که پنج هزار مترمربع آن بهعنوان سطح مفید کشت مورد استفاده قرار گرفته است. این گلخانه از سال ۱۳۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر پنج نفر بهصورت مستقیم و چهار نفر بهصورت غیرمستقیم در آن مشغول به کار هستند.
ظرفیت اسمی تولید سالانه این گلخانه حدود ۱۲۵ تن توتفرنگی در نظر گرفته شده که بخش قابل توجهی از این ظرفیت محقق شده و بر اساس نوع رقم کشتشده، میزان تولید واقعی به حدود ۱۲۰ تن در سال میرسد.
استاندار کرمانشاه در حاشیه این بازدید با تأکید بر ظرفیتهای بالای استان در حوزه کشاورزی، گفت: یکی از سیاستهای کلی ما در این حوزه، توسعه مجتمعهای گلخانهای با رویکرد تولید صادراتمحور است.
حبیبی اظهار داشت: مجتمعهای گلخانهای به دلیل بهرهوری بالا، تولید محصول باکیفیت و مطابق با استانداردهای بینالمللی، نقش مهمی در تأمین نیاز داخلی و حضور در بازارهای صادراتی دارند.
وی با بیان اینکه سطح گلخانههای استان کافی نیست، افزود: باید تلاش کنیم سطح زیرکشت گلخانهای استان را افزایش دهیم و مجتمعهای نیمهفعال یا راکد را مجدداً وارد چرخه تولید کنیم.
استاندار کرمانشاه حمایت از مجتمعهای گلخانهای فعال را نیز ضروری دانست و تصریح کرد: یکی از چالشهای مهم این واحدها تأمین انرژی بهویژه برق است که مشکلاتی برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.
حبیبی با اشاره به ضرورت بهرهگیری از انرژیهای نو، خاطرنشان کرد: توصیه ما به مجتمعهای گلخانهای، حرکت به سمت استفاده از پنلهای خورشیدی است و در این مسیر، دولت آمادگی دارد از نظر اعطای تسهیلات و تأمین تجهیزات مورد نیاز، حمایتهای لازم را انجام دهد.
وی تأکید کرد: توسعه مجتمعهای گلخانهای یکی از رویکردهای راهبردی استان در بخش کشاورزی است که میتواند زمینهساز تحول در تولیدات صادراتمحور و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه باشد.
نگاه ویژهای به توسعه واحدهای گلخانه ای داریم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه هم در این بازدید گفت: توسعه گلخانهها از سیاستهای اصلی و اولویتدار سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه است و نگاه ویژهای به آن داریم.
سعید کریمی با اشاره به اینکه توسعه گلخانهها میتواند اشتغال مطلوبی در استان ایجاد کند، افزود: ایجاد گلخانهها علاوه بر اشتغالزایی، باعث رونق تولید و افزایش بهرهوری خواهد شد.
کریمی سطح گلخانههای استان کرمانشاه را ۱۳۴هکتار برشمرد و خاطرنشان کرد: محصولات خارج از فصل، نشاء و گل رز و... در گلخانههای استان تولید میشوند.
وی گفت: در حال حاضر در استان کرمانشاه میزان تولید محصولات خارج از فصل گلخانهها به ۱۳هزار تن رسیده است. ضمن اینکه تولید هشت میلیون گل شاخه بریده، ۷۰۰هزار گل گلدانی و ۱۰۰میلیون قطعه نشاء از دیگر تولیدات گلخانه های استان است.
کریمی گفت: در راستای توسعه گلخانهها، تسهیل در صدور مجوزها و پرداخت تسهیلات بانکی و کمک های فنی و آموزشی به متقاضیان ایجاد گلخانه ارائه میشود.
بازدید از واحد فعال در حوزه صنایع تبدیلی غذایی
استاندار کرمانشاه در ادامه از یک واحد فعال در حوزه صنایع تبدیلی غذایی بازدید کرد.
این واحد با ظرفیت تولید سالانه ۳۸۰۰ تن انواع مربا، مارمالاد، شور، ترشی، کنسرو، سس و دیگر محصولات غذایی، برای ۲۲ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.
حبیبی در حاشیه این بازدید با اشاره به لزوم تکمیل زنجیره ارزش از تولید تا مصرف نهایی، بر حمایت از فعالان حوزه کشاورزی تاکید و اظهار کرد: هدف ما در استان، تقویت و توسعه بخش کشاورزی و تکمیل زنجیره ارزش این حوزه است تا با افزایش بهرهوری، اشتغالزایی و رونق اقتصادی را برای مردم استان به ارمغان بیاوریم.
انتهای پیام
نظرات