الهه غیناقی در گفتوگو با ایسنا، با تأکید بر اهمیت نقش ادبیات در دوران کودکی، گفت: ادبیات کودک و نوجوان تأثیری عمیق، چندبعدی و ماندگار بر رشد ذهنی، عاطفی، اخلاقی و اجتماعی کودکان و نوجوانان دارد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گلستان با اشاره به اهمیت این حوزه اظهار کرد: ادبیات کودک و نوجوان، شاخهای ویژه از ادبیات است که با در نظر گرفتن نیازها، تواناییهای ذهنی، عاطفی و تخیلی مخاطبان خردسال و نوجوان، شکل میگیرد و در قالبهایی مانند داستان، شعر، نمایشنامه، افسانه، قصههای عامیانه، رمان و کتابهای تصویری عرضه میشود.
وی تصریح کرد: این نوع ادبیات با زبانی ساده، جذاب و متناسب با گروه سنی، مفاهیم اخلاقی، فرهنگی، اجتماعی و علمی را به شیوهای غیرمستقیم و لذتبخش آموزش میدهد و با استفاده از عناصر خیالپردازانه، دنیایی شگفتانگیز برای کودکان میسازد.
غیناقی افزود: ادبیات کودک با شخصیتپردازیهای قابل ارتباط، موجب همذاتپنداری کودک با داستان و انتقال پیامهای امیدبخش، چون مهربانی، شجاعت، ایثار و صداقت میشود.
مدیرکل کانون گلستان با تأکید بر نقش زیربنایی ادبیات کودک در آینده جامعه خاطرنشان کرد: آثاری که متناسب با ذهن و دنیای کودک نوشته میشوند، در شکلگیری ارزشها، نگرشها و هویت فرهنگی نسل آینده، سهمی مؤثر دارند و میتوانند بستری برای فرهنگسازی پایدار و عمیق فراهم کنند.
وی در پایان تأکید کرد: ادبیات کودک و نوجوان نهتنها ابزاری برای سرگرمی، بلکه پلی است برای ساختن نسلی اندیشمند، بااخلاق و متعهد به جامعه است.
انتهای پیام
نظرات