• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۷:۱۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404041811277
  • منبع : نمایندگی اصفهان

استاندار اصفهان:

انتقال آب دریا به اصفهان وابستگی صنایع به زاینده‌رود را قطع می‌کند

انتقال آب دریا به اصفهان وابستگی صنایع به زاینده‌رود را قطع می‌کند

ایسنا/اصفهان استاندار اصفهان با اشاره به انتقال ۷۰ میلیون مترمکعب آب دریا به اصفهان گفت: این میزان آب معادل کل مصارف صنایع بزرگ اصفهان است و می‌تواند وابستگی این صنایع به زاینده‌رود را قطع کند.

مهدی جمالی‌نژاد امروز چهارشنبه ۱۷ تیر در حاشیه آیین آغاز بهره‌برداری از سامانه بزرگ انتقال آب دریای جنوب(خلیج‌فارس و عمان) به اصفهان اظهار کرد: در یک رویداد تاریخی پس از دو تا سه دهه انتظار، آرزوی دیرینه مردم اصفهان محقق شد و پروژه انتقال آب به صنایع این استان به سرانجام رسید.

وی افزود: این پروژه که در ۲ فاز اجرایی می‌شود، می‌تواند نیاز آبی صنایع بزرگ اصفهان را تأمین کرده و فشار بر رودخانه زاینده‌رود را کاهش دهد.

استاندار اصفهان تصریح کرد: فاز نخست این پروژه شامل اجرای خط لوله ۸۰۰ کیلومتری، احداث مخازن، ایستگاه‌های پمپاژ و شیرآلات است که با تلاش بی‌وقفه همکاران و مجموعه آب منطقه‌ای در مدت زمان کوتاهی به نتیجه رسید.

جمالی‌نژاد ادامه داد: در فاز نخست، حدود ۷۰ میلیون مترمکعب آب انتقال می‌یابد که معادل کل مصارف صنایع بزرگ اصفهان است و می‌تواند وابستگی این صنایع به زاینده‌رود را قطع کند.

جمالی‌نژاد بیان کرد: این پروژه نه‌تنها مشکل کم‌آبی صنایع اصفهان را حل می‌کند، بلکه گامی اساسی در راستای احیای زاینده‌رود محسوب می‌شود، زیرا مصرف صنعت از آن کاسته می‌شود.

وی تأکید کرد: البته احیای زاینده‌رود یک پازل چندبعدی است و این پروژه اولین قطعه مهم آن است که با تکمیل فاز دوم، تمام صنایع اصفهان تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

استاندار اصفهان این پروژه را یک رکورد ملی دانست و گفت: این اقدام حاصل تلاش دولت سیزدهم و دولت چهارهم است که این پروژه با سرعت بالا و کار سه‌شیفته به نتیجه رسیده است.

جمالی‌نژاد بیان کرد: علاوه بر این، پروژه‌های دیگری مانند پروژه ماندگان و کوهرنگ ۳ با قوت نیز در دست اجراست تا مدیریت منابع آب استان اصفهان بهبود یابد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری استان اصفهان، وی با تاکید به اینکه رسیدن آب دریا به اصفهان به معنای پرآب شدن زاینده‌رود و یا تامین کمبود آب در اصفهان نیست، گفت: همچنان مدیریت مصرف و صرفه‌جویی آب از برنامه‌های جدی ماست و پویش‌هایی مانند «شهروند مروج و اصفهان منهای ۲۰» که هدف آن کاهش ۲۰ لیتری مصرف روزانه هر شهروند است، به‌طور جدی پیگیری می‌شود، زیرا می‌تواند به حفظ منابع آبی کمک کند.

استاندار اصفهان ادامه داد: این پروژه نه‌تنها یک دستاورد بزرگ برای اصفهان، بلکه گامی مؤثر در راستای توسعه پایدار با رویکرد «آب صفر و کربن صفر» است و امیدواری‌ها برای احیای زاینده‌رود و رونق صنایع موجود اصفهان را افزایش داده است.

گفتنی است؛ فاز نخست بهره.برداری از سامانه بزرگ انتقال آب دریای عمان به اصفهان از محل خط انتقال سیرجان کرمان (خلیج‌فارس) با خریداری آب به دلیل ضرورت نیاز صنایع اصفهان زودتر آغاز شده است، اما پروژه خط انتقال آب از دریای عمان به اصفهان همچنان برقرار و در حال تکمیل است و طبق گفته مدیر پروژه آن تا حدود پنج سال دیگر به‌طور کامل و مستقل می‌شود که در صورتی که تامین اعتبارات مورد نیاز آن این مدت به نصف رسیده و زودتر تکمیل می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha