• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۲۱:۴۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404041811373
  • خبرنگار : 50188

فرماندار رفسنجان مطرح کرد

۷ میلیارد دلار تولید پسته در استان کرمان / خطر خسارت ۸۰۰ میلیون دلاری بخاطر خاموشی‌ها

۷ میلیارد دلار تولید پسته در استان کرمان / خطر خسارت ۸۰۰ میلیون دلاری بخاطر خاموشی‌ها

ایسنا/کرمان فرماندار رفسنجان با اشاره به نقش کلیدی پسته به عنوان محصول ارزآور استان، نسبت به خطر تهدید ۸۰۰ میلیون دلاری درآمد این محصول در اثر قطع برق هشدار داد و خواستار مدیریت بهتر برق در بخش کشاورزی شد.

نشست مشترک نمایندگان و فرمانداران شهرستان‌های غربی استان کرمان شامل رفسنجان، انار، سیرجان، زرند، شهربابک و کوهبنان چهارشنبه ۱۸ تیر با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان کرمان به میزبانی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

حسین رضایی فرماندار رفسنجان در این نشست با اشاره به نقش مهم پسته در اقتصاد استان و کشور اظهار کرد: در طول ۱۲ سال گذشته استان کرمان موفق به تولید معادل هفت میلیارد دلار محصول پسته شده است.

وی افزود: وقتی صحبت از حرکت به سمت صنعت می‌شود، منظور برنامه‌ریزی دقیق برای بهره‌گیری از این هفت میلیارد دلار است.

رضایی تأکید کرد که مصرف داخلی سالانه پسته در کشور ۲۴ هزار تن است و بنابراین ۸۰ تا ۹۰ درصد از تولید پسته به صادرات اختصاص دارد.

فرماندار رفسنجان در ادامه به مقایسه میزان تولید پسته در شهرستان‌های مختلف استان کرمان پرداخت و گفت: میانگین تولید پسته در هکتار در رفسنجان ۷۷۰ کیلوگرم، در شهربابک ۲۹۰ کیلوگرم، در سیرجان ۲۷۰ کیلوگرم و در زرند ۳۲۰ کیلوگرم است.

وی ادامه داد: همچنین میانگین تولید سالانه پسته در رفسنجان در چند سال گذشته معادل ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن بوده است.

پیش‌بینی برداشت ۱۲۰ هزار تن پسته در استان کرمان

رضایی با اعلام اینکه امسال در استان کرمان ۱۲۰ هزار تن پسته برداشت خواهد شد، بیان کرد: با توجه به رتبه نخست استان کرمان در تولید برق، نباید شاهد قطعی‌های برق در بخش کشاورزی باشیم.

وی تأکید کرد: تا برداشت محصول پسته ۴۵ روز دیگر باقی مانده و حذف خاموشی‌های برق در این دوره می‌تواند از نابودی حدود ۸۰۰ میلیون دلار درآمد از محل کشاورزی پسته جلوگیری کند.

رضایی ضمن پیشنهاد تغییر زمان خاموشی‌های برق در بخش کشاورزی گفت: باید خاموشی‌های برق در بخش کشاورزی را در تابستان حذف کنیم و به جای آن در زمستان اجرایی کنیم.

وی در این راستا افزود: شرکت مس می‌تواند در تأمین انرژی مورد نیاز بخش کشاورزی کمک‌های لازم را انجام دهد.

ظرفیت‌های رفسنجان در بخش دامی و لبنی

رضایی در ادامه از ظرفیت‌های بالقوه رفسنجان در حوزه دامپروری و تولیدات لبنی یاد کرد و گفت: ۱۰ واحد مرغ تخم‌گذار با ظرفیت ۵۴۰ هزار قطعه جوجه در رفسنجان فعال است؛ البته تولید تخم مرغ در رفسنجان روزانه ۳۰ تن است که ۱۵ تن مصرف و بقیه آن به شهرستان‌های مختلف می‌رود.

وی ادامه داد: همچنین روزانه میزان ۶۰ تن مرغ درکشتارگاه عرضه می‌شود که مصرف روزانه شهرستان ۳۰ تن است و بقیه آن به شهرستان‌های دیگر استان ارسال می‌شود در نتیجه ۳۰ تا ۳۵ درصد مرغ استان در شهرستان تولید می‌شود.

فرماندار رفسنجان بیان کرد: میزان کشتار دام سنگین و سبک هم در شهرستان رفسنجان روزانه ۱۲ تن است که ۶۵ درصد آن دام سنگین است.

وی در پایان با انتقاد از عدم عدالت در تخصیص اعتبارات معادن گفت: ما بیشترین معادن کشور را در استان داریم اما کمترین برگشت اعتبار را از این منابع طبیعی به استان کرمان داشته‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۱:۵۶

کو گوش شنوا