• پنجشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404041911455
  • خبرنگار : 71443

چشم طمع ترامپ به ثروت معدنی آفریقا

چشم طمع ترامپ به ثروت معدنی آفریقا

رئیس‌جمهور آمریکا با دعوت از سران پنج کشور آفریقایی و گفت‌وگو با آنها در کاخ سفید که با محوریت تقویت روابط اقتصادی انجام شد، به ثروت معدنی آفریقا چشم دوخته است.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه در کاخ سفید میزبان پنج نفر از رهبران غرب آفریقا برای نشستی با هدف تقویت تجارت به منظور «مقابله با نفوذ رو به رشد روسیه و چین» بود و در صحبت‌های خود از منابع طبیعی غنی این منطقه تمجید کرد.

دولت ترامپ همزمان که کمک‌های خارجی به آفریقا را محدود و کشورهای این منطقه را با تعرفه‌های ۱۰ درصدی واردات مواجه کرده است، تلاش می‌کند تا روابط اقتصادی خود را با این منطقه غنی از مواد معدنی تقویت کند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، انتظار می‌رود که مذاکرات روز چهارشنبه با روسای جمهور سنگال، لیبریا، گینه بیسائو، موریتانی و گابن بر فرصت‌های تجاری و امنیت متمرکز بوده باشد.

این مذاکرات که طی یک ناهار در سالن غذاخوری کاخ سفید برگزار شد، در حالی صورت گرفت که واشنگتن به دنبال تضمین تامین پایدار مواد معدنی حیاتی است.

ترامپ پیش از آغاز این نشست به رهبران و خبرنگاران حاضر در کاخ سفید گفت: ما به‌طور خستگی‌ناپذیر در تلاشیم تا فرصت‌های اقتصادی جدیدی را با مشارکت ایالات متحده و بسیاری از کشورهای آفریقایی ایجاد کنیم. زیرا پتانسیل اقتصادی زیادی در آفریقا وجود دارد، مانند معدود مکان‌های دیگر، از بسیاری جهات.

او درباره مکان‌های درخشان، زمین‌های بسیار ارزشمند، مواد معدنی عالی، ذخایر نفتی عظیم این قاره صحبت کرد و در عوض، هر کدام از سران این کشورها در پاسخ به سوال یک رسانه آفریقایی مبنی بر اینکه آیا ترامپ باید جایزه صلح نوبل را دریافت کند، با تحسین شخصی مواجه شد.

بنابر این گزارش، هر پنج کشور دعوت شده از منابع طبیعی غنی، از جمله منگنز - یک ماده معدنی کلیدی در تولید فولاد ضد زنگ و باتری - سنگ آهن، طلا، الماس، لیتیوم و کبالت برخوردارند.

چین، رقیب سرسخت آمریکا، سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در چندین کشور حاضر در این اجلاس انجام داده است، به طوری که گابن ۲۲ درصد از منگنز مورد استفاده در باتری‌های این کشور را تأمین می‌کند.

در همین حال، روسیه نیز از اتحاد نوپای کشورهای منطقه ساحل که با چندین کشور حاضر در ناهار روز چهارشنبه مرز مشترک دارند، حمایت کرده است.

کشورهای ساحل غرب آفریقا مورد حملات گروه‌های تروریستی قرار گرفته‌اند، در حالی که همزمان، رهبران مخالف با غرب در کشورهایی مانند نیجر، بورکینافاسو و مالی روی کار آمده‌اند. 

ورودی‌های این منطقه بخش قابل توجهی از جمعیت مهاجران سیاه‌پوست در ایالات متحده را تشکیل می‌دهند که بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ تقریباً یک چهارم افزایش یافته و به ۴.۳ میلیون نفر رسیده است.

ایالات متحده در ماه ژوئن ممنوعیت ورود اتباع ۳۶ کشور به خاک خود را صادر کرد که شامل گابن، لیبریا، موریتانی و سنگال می‌شود.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha