• پنجشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404041911707
  • منبع : نمایندگی اصفهان

استاندار اصفهان: 

ظرف یک ماه آینده آب دریا به فولاد مبارکه می‌رسد

ظرف یک ماه آینده آب دریا به فولاد مبارکه می‌رسد

ایسنا/اصفهان استاندار اصفهان با اشاره به تحقق آب‌گیری پالایشگاه اصفهان از دریای جنوب گفت: تسریع در برنامه‌ریزی انتقال آب دریای جنوب برای رساندن به فولاد مبارکه در دستور کار است.

مهدی جمالی‌نژاد، امروز پنجشنبه ۱۹ تیر در آیین بهره‌برداری از فاز نخست بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور، از آبگیری پالایشگاه و پیشرفت‌های پروژه انتقال آب دریای عمان به اصفهان خبر داد و اظهار کرد: با تلاش بیشتر، این آب به زودی به فولاد مبارکه نیز خواهد رسید.

وی با بیان اینکه روز گذشته پالایشگاه اصفهان آب‌گیری شد، افزود: پیش‌بینی می‌کنیم ظرف یک ماه آینده، این آب به فولاد مبارکه برسد تا بخشی از مشکلات مردم و صنایع اصفهان مرتفع شود.

استاندار اصفهان با تقدیر ویژه از دست‌اندرکاران پروژه نیروگاه خورشیدی بیان کرد: این عزیزان در شرایط سخت، با همت بالا پای کار ایستادند و از جان مایه گذاشتند.

جمالی‌نژاد با اشاره به حضور مؤثر مسئولان در شهرستان‌های کوهپایه‌ اشاره کرد و افزود: فاز ۲ توسعه نیروگاه خورشیدی در ۶۰۰ مگاوات نیز در این مناطق در دستور کار است.

وی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی صنایع استان از جمله ناترازی برق و گاز گفت: این مشکلات فشار اقتصادی زیادی به صنایع وارد کرد، اما خوشبختانه با همت جمعی، مدیریت‌های قوی در مجموعه‌هایی صنایع مادر و پشتیبانی فعالان، این مشکلات پشت سر گذاشته شد.

استاندار اصفهان با بیان اینکه امروز در اتاق بازرگانی به دنبال رفع مشکلات صنایع کوچک و متوسط هستیم، ابراز امیدواری کرد که با وجود شرایط پیچیده اقتصادی، صنایع اصفهان بتوانند پرچمدار تولید و پیشرفت باقی بمانند.

استاندار اصفهان در پایان با اشاره به موفقیت پروژه انتقال آب دریای عمان به استان گفت: این دستاورد بزرگ نتیجه تلاش‌های بی‌وقفه مجموعه‌های اجرایی و همکاری همه جانبه مسئولان و مردم است.

سرمایه‌گذاری ۳۰ همتی فولاد مبارکه برای انتقال آب دریا به اصفهان 

سعید زرندی، مدیرعامل فولاد مبارکه نیز در حاشیه افتتاح بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در کوهپایه، که به‌صورت برخط و با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد، در جمع خبرنگاران، از پیشرفت پروژه تأمین آب از دریا برای پالایشگاه خبر داد و گفت: این پروژه با سرمایه‌گذاری بیش از ۳۰ همت، به‌عنوان یکی از اقدامات کلیدی در تأمین آب و انرژی پایدار به شمار می‌آید.

وی افزود: سرمایه‌گذاری اصلی پروژه انتقال آب دریا به اصفهان، فولاد مبارکه است. فولاد مبارکه به دو شکل در این پروژه مشارکت داشته؛ نخست سهامداری مستقیم و دوم، تأمین ورق و لوله‌های مورد نیاز پروژه. خوشبختانه این پروژه تاکنون پیشرفت خوبی داشته و امیدواریم در آینده نیز ادامه پیدا کند.

مدیر عامل فولاد مبارکه بیان کرد: فولاد مبارکه بیش از ۳۰ همت در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده است تا آب را به پالایشگاه منتقل کند. هماهنگی‌های لازم با شرکت‌های مربوطه و مدیریت استان انجام شده و تأمین مالی نیز شکل گرفته است. تقریباً ۱۶۵ کیلومتر لوله‌گذاری جدید نیاز بود که تمام مسیر مشخص شده و ۳۰ کیلومتر پایانی نیز در حال انجام است. پیش‌بینی می‌شود که این کار در مدت ۲۰ روز تا یک ماه آینده به پایان برسد.

زرندی اظهار کرد: کسری انرژی موضوعی نیست که تنها مربوط به امروز و دیروز باشد، بلکه نتیجه فاصله‌ای است که در چند سال اخیر، به‌ویژه بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته، بین عرضه و تقاضای انرژی ایجاد شده است. مصرف انرژی به‌طور مداوم در حال افزایش است و تجهیزات نیز قدیمی‌تر شده‌اند.

وی تصریح کرد: وزارت نیرو تمام تلاش خود را برای حل این مشکلات می‌کند و ما نیز در کنار آن‌ها هستیم. هدف ما همکاری و همراهی با یکدیگر است. ما با نیت کمک به سیستم، اقداماتی را انجام می‌دهیم. 

مدیرعامل فولاد مبارکه اذعان کرد: در فولاد مبارکه، با سرمایه‌گذاری‌های مختلفی که انجام داده‌ایم، توانسته‌ایم ظرفیت تولید خود را به ۸۵۰ مگاوات افزایش دهیم و برنامه‌مان این است که تا پایان سال این عدد را ارتقا دهیم. بخشی از این افزایش ظرفیت از طریق نیروگاه خورشیدی و بخشی دیگر از طریق سیکل ترکیبی حاصل خواهد شد تا بار شبکه عمومی کشور کاهش پیدا کند.

زرندی اظهار کرد: وزارت نیرو نیز با چالش‌های خاص خود مواجه است. مراقبت از تولید یعنی این‌که باید توجه داشته باشیم اگر فولاد مبارکه بتواند سرمایه‌گذاری کند، به‌دلیل حفظ تولید و سودآوری آن است. اگر با نگاه‌های سختگیرانه پیش برویم، هزینه‌های تولید هر روز بیشتر می‌شود. باید همه مراقب باشیم تولیدی که می‌تواند کشور را از تلاطم‌ها نجات دهد، حفظ شود.

وی افزود؛ ما در حال حاضر ۵۰ درصد نیاز مصرفی خود را از پساب فاضلاب شهرهای اطراف تأمین می‌کنیم. این کار نه تنها به نفع فولاد مبارکه است، بلکه به نفع سیستم‌های شهری نیز خواهد بود. 

مدیرعامل فولاد مبارکه توضیح داد: همکاران من در بخش محیط زیست برای پروژه‌های مرتبط با این حوزه، طی سال‌های اخیر بیش از ۲.۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین اقدامات ما در زمینه محیط زیست، راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی است، خاطرنشان کرد: هر چه میزان تولید برق خورشیدی افزایش یابد، به همان اندازه مصرف سوخت‌های فسیلی کاهش پیدا می‌کند. این موضوع فرصتی برای نجات محیط زیست و بهبود شرایط زندگی ما فراهم می‌آورد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha