• پنجشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۰۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404041911795
  • خبرنگار : 51017

وزیر صمت:

دولت از تصدی‌گری خارج می‌شود/ سیاست‌های ارزی مانع تجارت نشود

دولت از تصدی‌گری خارج می‌شود/ سیاست‌های ارزی مانع تجارت نشود

ایسنا/اصفهان وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت از تصدی‌گری خارج می‌شود، زیرا هیچگاه متصدی خوبی نبوده است.  کار دولت سیاست‌گذاری است و باید بخش خصوصی را یاری کند.

محمد اتابک، امروز پنجشنبه ۱۹ تیر در نشست تخصصی با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی اصفهان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اظهار کرد: این شهدا باعث اقتدار کشور و ایجاد آبرو در تراز بین‌المللی برای کشور شدند. اتفاقی که در این ۱۲ روز افتاد باعث شد عزت ایران و ایرانی در دنیا بیشتر شود و ما این را مدیون  سرداران، دانشمندان و مردم عزیزی هستیم که خون‌شان را برای اعتلای کشور تقدیم کردند.

وی افزود: اعتقاد من این است که انسجام و تصمیمات به جا و درست فرماندهی کل قوا بود که کشور را نگه داشت. کشوری که وقتی برخی فرماندهان نظامی خود را از دست داد، اما در کمتر از ۲۴ ساعت پاسخ دندان شکنی به دشمن داد که دشمن متوجه شد تمام محاسباتش اشتباه است. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اینکه گفته شد دولت اقتصاد را تحویل بخش خصوصی بدهد، بیان کرد: به‌عنوان مثال، ۱۶ درصد از فولاد مبارکه برای دولت مانده است و دولت در حال واگذاری سریع آن است. اعتقادم براین است که دولت در تصدی‌گری وارد نشود و باید به‌سرعت شروع به واگذاری کند، اما این پروسه یک روزه نمی‌تواند انجام شود.

اتابک درباره مشکلات صنعت غذا گفت: در طی این مدت جنگ ۱۲ روزه، صنعت غذا هر درخواستی که درباره وزارت صمت داشت، خارج از نوبت انجام شد و از این به بعد نیز در بعضی صنایع می‌توان این کار را انجام داد.

وی در مورد مشکلات ارزی نیز اذعان کرد: ما محدودیت ارزی داریم. امسال میزان صادرات غیر نفتی ۵۷ میلیارد بوده است که از این رقم، میزانی مرتب به بانک مرکزی ارسال می‌شود. ما درباره ارز حاصل از صادرات با بانک مرکزی این توافق را داریم که بانک مرکزی اجازه استفاده از ارز اشخاص را در تالار دومش بدهد، اما هنوز عملیاتی نشده است.

وزیر صمت ادامه داد: سیاست‌های ارزی کشور نباید جلوی سیاست‌های تجاری را بگیرد. در حال حاضر این مشکل وجود دارد که بسیاری از تجار به لحاظ سیاست‌های ارزی دچار مشکل هستند. 

اتابک درمورد فولاد و درصد عوارض آن نیز اذعان کرد: این موضوع به مجموعه شورای عالی معادن ربط دارد و مصوب شده و به زودی ابلاغ می‌شود.

وی اظهار کرد: ما اعتراض خود را برای عنوان بالا رفتن هزینه‌های تولید در مجموعه دولت داریم، اما چون همه صنعتگران اینجا هستند یک مطلب را بگویم، ما با این میزان تولید هنوز پایین‌ترین قیمت‌های منطقه را داریم، اما اشکال کار این است که ما FS کارخانه‌ها را روی ۳۰۰ روز کارکرد نوشتیم و با گاز و برقی که قطع می‌شود میزان تولید کارخانه به این میزان نمی‌رسد، بنابراین در این زمینه هم ما باید پیگیری کنیم هم شما از ما مطالبه کنید.

وزیر صمت درمورد ستاد تسهیل بانک مرکزی در رابطه با صنایع دستی افزود: شما باید انتظار بازگشت میزانی از نرخ ارز را داشته باشید که مربوط به مواد است. اصل صنایع دستی به دستمزد است، اما شما همه را درخواست می‌کنید.

اتابک بیان کرد: اصفهان حدود ۱۱ درصد صنعت کشور را تشکیل می‌دهد. ۵/۶ درصد ارزش افزوده در استان اصفهان است.

وی ادامه داد: صنعتی شدن یک‌سری مزایا  و یک‌سری معایب دارد. نمی‌توانیم بگوییم می‌خواهیم گردش اقتصادی داشته باشیم، اما کنار آن فضای سبز بیشتر و  آلودگی صفر داشته باشیم.  واقعیت این است که صنعت باید به سمت حداکثر فیلتراسیون برود. من اصرار دارم که تمام کارخانجات با محیط زیست هماهنگ باشند و گردوغبار را کنترل کنند. واقیعت این است که استان اصفهان، استانی صنعتی است و نیاز است حداکثر سختگیری را در مورد صنایع داشته باشد.

وزیر صمت افزود: ۸۴ شهرک صنعتی در استان اصفهان داریم و این میزان نسبت به آلمان بیشتر از ۱۰ برابر است، بنابراین باید سعی کنیم از شهرک‌ها بهینه استفاده کنیم، چون زیرساخت‌های مربوط به آن هزینه دارد.

اتابک ادامه‌ داد: میزان اشتغالی که در شهرک‌های صنعتی وجود دارد، قابل توجه است، اما میزانی که از زمین استفاده می‌کنیم و امکاناتی که داریم به سختی ۶۰ درصد می‌شود و حجم زیادی از زمین‌ها می‌ماند و هزینه‌ها به کارخانه‌ها تحمیل می‌شود.

وی درباره اولویت‌بندی واردات خودروها نیز گفت: آنچه که ما امروز به‌عنوان واردات در نظر گرفتیم نسبت به  آن‌چه که سال گذشته بوده، حدود ۱۰ درصد بالاتر است و ما صلاح نمی‌دانیم که قیمت خودروهای وارداتی را با توجه به افزایش نرخ دلار بیشتر از این بالا ببریم. باید بتوانیم خودروی رقابتی تولید کنیم و تولید داخل را ترویج کنیم، اما اگر نخواهیم رقابتی کنیم متاسفانه اتفاقی که برای بازار داخلی می‌افتد، اتفاق خوبی نیست.

وزیر صمت درباره صنعت غذا و سازمان غذا دارو و دامپزشکی بیان کرد: یک مهلت سه روزه برای این سازمان در نظر گرفته شده است، به این‌صورت که اگر ظرف سه روز درخواست ترخیص کالا را جواب ندهند، اگر واردکننده گواهی مبدا را داشته باشد، کالا را بیرون می‌آورد.

اتابک در مورد نوسازی ماشین‌آلات خاطرنشان کرد: در طی این مدت برنامه‌ریزی شده است که ۳۰ درصد ماشین آلات نوسازی شوند و تا کنون ۲۵ درصد از این میزان حادث شده است، بنابراین با یک برنامه در حال پیشروی هستیم و اگر  تامین ارز انجام شود به برنامه‌ریزی انجام شده خواهیم رسید. 

وی افزود: نوسازی ماشین آلات و ارتقا تکنولوژی کارخانجات در دستور کار وزارت صمت است و البته انجام و میزان سرعت آن بستگی به تخصیص ارز دارد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha