• جمعه / ۲۰ تیر ۱۴۰۴ / ۰۶:۵۰
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1404041911868
  • خبرنگار : 71402

«پیروزی» توخالی نتانیاهو؛ بی‌بی به دنبال نجات سیاسی است

«پیروزی» توخالی نتانیاهو؛ بی‌بی به دنبال نجات سیاسی است

رسانه آمریکایی می‌نویسد، نتانیاهو در حالی از «پیروزی» ادعایی علیه ایران سخن می‌گوید که جنگ ۱۲روزه نه تنها هیچ دستاورد قطعی برای او نداشته، بلکه تلفات انسانی بالا و ناامنی بیشتر برای رژیم صهیونیستی بر ‌جای گذاشته است؛ هدف اصلی، فرار او از محاکمه و فرار از شکست در غزه بود.

به گزارش ایسنا، رژیم صهیونیستی در حالی در جنگ کوتاه متجاوزانه خود علیه ایران مدعی رسیدن به دستاوردهایی است که نه برنامه هسته‌ای تهران «نابود» شده و نه زندانیان صهیونیست آزاد شده‌اند. در حالی که خسارات جدی به سرزمین‌های اشغالی وارد آمده است، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تلاش دارد این جنگ را دستاویزی برای نجات سیاسی خود کند.

رسانه آمریکایی نیویورک‌تایمز در این زمینه می‌نویسد، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به‌ شدت مشغول اعلام پیروزی ادعایی در جنگ علیه ایران بوده است. او به نظر می‌رسد این را ضامن آینده سیاسی خود می‌داند. در حال حاضر، رژیم صهیونیستی غرق در روایت پیروزی‌ای شده که شکست‌های بزرگ نتانیاهو در قبال وقایع ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و مشکلات حقوقی دیرینه‌اش را به حاشیه برده است.

در اوج این موج، نتانیاهو در ۷ ژوئیه وارد واشنگتن شد تا از رابطه احیاشده‌اش با ترامپ بیشترین بهره‌برداری را بکند.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با چاپلوسی وارد کاخ سفید شد و نامه معرفی ترامپ برای جایزه صلح نوبل را به او داد و از «صلح» منطقه‌ای سخن راند، در حالی که سرنوشت مردم غزه، زندانیان صهیونیست و برنامه هسته‌ای ایران همچنان در ابهام است.

از زمانی که آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و ایران در ۲۴ ژوئن اجرا شد، سران آمریکا و رژیم صهیونیستی از این «پیروزی» ادعایی برای مطرح کردن احتمال پایان جنگ غزه و همچنین گسترش توافق‌های ابراهیم به کشورهایی چون سوریه، لبنان و عربستان سعودی و به‌طرز شگفت‌آوری، به‌عنوان راهی برای لغو پرونده طولانی فساد نتانیاهو استفاده کرده‌اند.

«پیروزی» توخالی نتانیاهو؛ بی‌بی به دنبال نجات سیاسی است
ویرانی‌های ناشی از حملات رژیم صهیونیستی به غزه

مسئله فلسطین به کلی نادیده گرفته شده است

به‌جز لغو آن دادگاه که ضربه دیگری به حاکمیت قانون متزلزل در رژیم صهیونیستی خواهد بود، سایر این تحولات، به‌گونه‌ای هستند که بار دیگر مسئله فلسطین را به‌کلی نادیده می‌گیرند و همچنین تأثیر واقعی عملیات ۱۲روزه نظامی همچنان نامشخص است.

ارتش رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند که برنامه هسته‌ای ایران چند سال عقب افتاده، اما اذعان دارد که هنوز برای اطمینان خیلی زود است.

به گزارش نیویورک‌تایمز، «رافائل گروسی» رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که موقعیت بهتری از دیگران برای اطلاع دارد، گفته ایران می‌تواند ظرف «چند ماه» غنی‌سازی اورانیوم را از سر بگیرد. اما اکنون او نیز بی‌خبر مانده، زیرا ایران هفته گذشته همکاری با نهاد نظارتی‌اش را تعلیق کرد. حتی خوش‌بینانه‌ترین ارزیابی، یعنی اینکه تأسیسات هسته‌ای ایران طبق ادعای ترامپ «نابود شده‌اند»، محاسبه نمی‌کند که این جنگ چه تأثیری بر محاسبات داخلی تهران در مورد برنامه هسته‌ای، شاید به صورت پنهانی، گذاشته است.

«پیروزی» توخالی نتانیاهو؛ بی‌بی به دنبال نجات سیاسی است
حملات ایران به تل‌آویو

اثرات جنگ بر رژیم صهیونیستی

به ادعای این رسانه، نتانیاهو پس از عملیات ۷ اکتبر، در آنچه «تضعیف قدرت نیروهای نیابتی ایران» خوانده، به‌ویژه حزب‌الله در لبنان، در کنار سقوط حکومت اسد در سوریه «موفق» بوده و این «فرصت تغییر راهبردی واقعی» برای رژیم صهیونیستی فراهم کرده است.

اما بدون گفت‌وگوی بیشتر میان آمریکا و ایران، و توافقی معتبر برای نظارت و کنترل برنامه هسته‌ای، این رسانه می‌نویسد که جنگ ۱۲روزه ممکن است تنها یک حمله دیگر از زنجیره بی‌پایان حملات رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از بازسازی توان هسته‌ای و نظامی ایران باشد.

این روش عملیات‌های نظامی کم‌دامنه و پراکنده که ارتش رژیم صهیونیستی آن را «چمن‌زنی» می‌نامد، تنها همان راهبرد قدیمی کاهش دوره‌ای توان حماس در غزه، در سال‌های پیش از حملات ۷ اکتبر را تکرار می‌کند، راهبردی که به‌وضوح ناکارآمد بوده است.

این جنگ اخیر، هرچند کوتاه بود، اما اثر خود را برجای گذاشت؛ حدود ۲۸ صهیونیست کشته شدند و ایرانی‌ها نشان دادند که قادرند زندگی روزمره رژیم صهیونیستی را مختل کنند: با بستن حریم هوایی و تعطیلی کسب‌وکارها؛ هدف قرار دادن دارایی‌های راهبردی مانند پایگاه‌های نظامی، زیرساخت‌های انرژی و مراکز علمی و وارد کردن خسارت گسترده به مناطق مسکونی.

همچنین هزاران نفر در اراضی اشغالی بی‌خانمان شده‌اند و اگرچه برخی از این خسارات علنی شده، اما بخش زیادی از آن به شدت تحت سانسور تل‌آویو نگه داشته شده است و منابع خارجی صرفا با تکیه بر داده‌های راداری، چندین حمله مستقیم به پایگاه‌های نظامی را گزارش می‌دهند.

در طول روزهای جنگ، صهیونیست‌ها با رگبار موشک‌ها در هر ساعت و شب‌های بی‌خوابی مواجه بودند که شامل هشدارهای تکان‌دهنده از طریق تلفن‌ها می‌شد؛ سپس آژیرها به صدا درآمده و به دنبال آن صدای غرش‌هایی به گوش می‌رسید که ساختمان‌ها را در مناطق پرجمعیت می‌لرزاند. صبح روز آتش‌بس، اسرائیلی‌ها به مدت دو ساعت در پناهگاه‌ها نشستند و موشک‌ها پشت سر هم می‌باریدند.

نیویورک‌تایمز می‌نویسد، اینکه آیا اسرائیلی‌ها فکر می‌کنند معامله نتانیاهو - دور دیگری از آسیب‌های روانی و جسمی برای به تعویق انداختن برنامه هسته‌ای ایران به مدت چند ماه - ارزشش را داشته است، مشخص نیست. سکنه اراضی اشغالی آسیب دیده‌اند و بسیاری از مردم از نتانیاهو رنجیده و به کابینه‌اش بی‌اعتماد هستند و اکثریت خواهان استعفای او شده‌اند.

«پیروزی» توخالی نتانیاهو؛ بی‌بی به دنبال نجات سیاسی است
تظاهرات علیه نتانیاهو در تل‌آویو

گره خوردن سرنوشت زندانیان با جنگ‌های نتانیاهو

براساس این گزارش، نتانیاهو موفق شده است سرنوشت زندانیان صهیونیست و تحرکات جنگی تل‌آویو را به محاکمه خود گره بزند. او نه تنها ترامپ را برای حمله به ایران متقاعد کرد، بلکه سپس از درخواست رئیس‌جمهور آمریکا برای پایان دادن به محاکمه خود در رسانه‌های اجتماعی نیز بهره‌مند شد. اکنون او از این فرصت استفاده می‌کند تا توجه عمومی را از عدم دستیابی به اهداف جنگی اسرائیل در غزه - شکست حماس و بازگرداندن زندانیان - به وعده یک صلح منطقه‌ای خیالی معطوف کند که میراث او را تضمین و مشکلات قانونی او را برطرف می‌کند و در عین حال مسئله فلسطین را بار دیگر به تعویق می‌اندازد.

طبق این نوشتار، اینکه آخرین موج درگیری و خشونت چگونه بر امنیت سرزمین‌های اشغالی در درازمدت تأثیر می‌گذارد، همچنان یک سؤال بی‌پاسخ است. جنگ اعراب و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۶۷، که ۶ روز به طول انجامید، به عنوان یک «پیروزی قاطع و فراگیر» برای تل‌آویو تلقی می‌شد، اما جنگ با فلسطینیان هرگز پایان نیافت.

نیویورک‌تایمز می‌نویسد: «اکنون ۵۸ سال است که این درگیری‌ها ادامه دارد و ریشه ناامنی مداوم اسرائیل و خونریزی‌های فراوان است. قدرت نظامی اسرائیل در برابر ایران ممکن است امروز مانند پیروزی و اهرم فشار به نظر برسد، اما بدون یک پایان بازی، می‌تواند به یک مسئولیت تبدیل شود، به خصوص اگر ایران به این نتیجه برسد که فقط بمب هسته‌ای می‌تواند از آن محافظت کند. یک روایت پیروزی واقعی، اسرائیل را به سمت توافق‌های امنیتی بلندمدت سوق می‌دهد که به اعمال نیروی نظامی بیشتر متکی نیستند، بلکه به دنبال راه‌هایی برای توقف نیاز به آن هستند. این به معنای تلاش برای پایان دادن به این وضعیت، از طریق حمایت از بازگشت به دیپلماسی ایالات متحده با ایران و پایان دادن به جنگ در غزه، برای شروع است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha