به گزراش ایسنا، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در گفتوگویی با «کر استارمر» نخست وزیر انگلیس گفت که کشورهای عضو «ائتلاف مشتاقان» طرحی دارد که پس از پایان جنگ اوکراین گشتهای دریایی و هوایی در این کشور داشته باشد.
به نقل از خبرگزاری APA، ماکرون ادامه داد: «همه کاری که میخواهیم انجام دهیم این است که ائتلافی از ۳۰ کشور عضو ائتلاف مشتاقان را ایجاد کرده و به گشتهای مشترک دریایی و هوایی در حریم و قلمروی اوکراین بپردازیم.»
وی خاطرنشان کرد که چنین اقداماتی میتواند به منزله «سیگنالی استراتژیک» برای روسیه باشد.
ماکرون همچنین در گفتوگو با استارمر به این نکته نیز اشاره کرد که اروپایی هرگز اوکراین را تنها نمیگذارند.
وی در ادامه آمادگی خود را برای اعزام ۵۰ هزار سرباز به اوکراین اعلام کرد و گفت که این سربازان از کشورهای اروپایی دیگر هم میتوانند به این گروه از نیروهای فرانسوی ملحق شوند.
همچنین در این دیدار فرانسه و انگلیس توافق کردند که همکاری در مورد زرادخانههای هستهای خود را تقویت کنند، زیرا این دو قدرت اروپایی به دنبال پاسخ به تهدیدهای فزاینده علیه اروپا و عدم قطعیت در مورد متحد آمریکایی خود هستند.
این خبر پس از آن اعلام شد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه سفر سه روزه خود به انگلیس را به پایان رساند؛ سفری که در آن دو متحد تلاش کردند تا سالها آشفتگی پس از تصمیم لندن برای خروج از اتحادیه اروپا را به پایان برسانند.
به نقل از خبرگزاری رویترز، کر استارمر در کنار ماکرون به جمع خبرنگاران گفت: «ما بیانیه نورثوود را امضا و برای اولین بار تایید کردیم که در حال هماهنگی بازدارندگی هستهای مستقل خود هستیم. از امروز، دشمنان ما خواهند دانست که هرگونه تهدید جدی علیه اروپا، واکنش فرانسه و انگلیس را در پی خواهد داشت. هیچ چیز به اندازه امروز، اهمیت این رابطه را نشان نمیدهد.»
زیر سوال بردن تقسیم بار مسؤولیت در ناتو توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و نزدیکی او به روسیه، منجر به ایجاد سوالات اساسی در اروپا در مورد روابط فراآتلانتیک و تعهد واشنگتن برای کمک به دفاع از متحدان اروپایی خود شده است.
بازدارندگی هستهای اصلی اروپا از سوی ایالات متحده تامین میشود و نمادی از همبستگی فراآتلانتیک با قدمتی چندین دههای است.
ماکرون نیز به خبرنگاران گفت که فرانسه و انگلیس یک کمیته نظارتی برای هماهنگی همکاریهایشان ایجاد کردهاند؛ وظیفهای که به گفته او حیاتی است.
وی افزود: ««تصمیم این است که هماهنگی نیروهای بازدارنده مربوطه خود را از این قاعده مستثنا نکنیم. این پیامی است که شرکا و دشمنان ما باید بشنوند. این همکاری نزدیکتر هیچ ارتباطی با تلاشهای دو کشور برای ایجاد ائتلافی از کشورهای مایل به حمایت از اوکراین در صورت آتشبس با روسیه ندارد.»
رئیس جمهور فرانسه پیشتر گفته بود که مایل است تا گفتوگویی استراتژیک را درباره گسترش حفاظت ارائه شده توسط زرادخانه هستهای فرانسه به شرکای اروپاییاش آغاز کند.
لندن با اینکه برنامه هستهای خود را «از نظر عملیاتی مستقل» توصیف میکند، فناوری موشکی خود را از ایالات متحده تهیه میکند و برای خرید و پشتیبانی تعمیر و نگهداری به ایالات متحده وابسته است.
آمریکا تسلیحات هستهای در اروپا دارد و دهها هزار نیرو هم در پایگاههای اروپایی هستند.
فرانسه سالانه حدود ۵.۶ میلیارد یورو برای حفظ ذخایر ۲۹۰ سلاح هستهای زیردریایی و هوایی خود هزینه میکند.
انتهای پیام
نظرات