به گزارش ایسنا، در اوایل ماه ژوئن، کشتیهای نیروی دریایی رژیم صهیونیستی در حملهای به غیرنظامیان در نوار غزه که به سمت مراکز توزیع مواد غذایی تحت مدیریت بنیاد به اصطلاح بشردوستانه غزه (GHF) در حرکت بودند، آتش گشودند.
ارتش اشغالگر ادعا کرد که این تیراندازی «شلیک هشدار» برای دور نگه داشتن غیرنظامیان بوده است.
ارتش اشغالگر اطلاعات وبگاه عبری را تایید و ادعا کرد که تیراندازی «فقط در چند مورد» رخ داده و به سمت مراکز توزیع کمک نبوده است.
ارتش همچنین ادعا کرد که تیراندازی در ساعات کاری مراکز رخ نداده است و هدف از تیراندازی «فقط هشدار و دور نگه داشتن آنها بوده است، نه هدف قرار دادن غیرنظامیان!»
این وبگاه عبری به دادههای منتسب به سازمانهای امدادی در غزه استناد کرد که نشان میدهد تعداد مرگ و میر ناشی از تیراندازی در نزدیکی مراکز امدادی در ماه گذشته از تقریباً ۱۰۰ تا بیش از ۵۰۰ نفر متغیر است.
طبق ادعای منابع عبری زبان، طی ۱۰ روز گذشته، تمام گلولهبارانهای توپخانهای در نوار غزه که «با هدف دور کردن غیرنظامیان» انجام میشد، از جمله تیراندازی دریایی، متوقف شده است.
این در حالی است که روز پنجشنبه، دفتر رسانهای دولت در غزه اعلام کرد که تعداد شهدای فلسطینی دریافتکننده کمکهای امدادی که توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل شهید شدهاند، به ۷۷۳ تن و تعداد زخمیها به ۵۱۰۱ تن و تعداد مفقودین به ۴۱ نفر رسیده است.
این دفتر رسانهای در بیانیهای توضیح داد که نیروهای اشغالگر از زمان شروع فعالیت این مراکز در ۲۷ مه، «غیرنظامیان گرسنه» را در نزدیکی مراکز توزیع آنچه «کمکهای آمریکایی-اسرائیلی» مینامند، هدف قرار دادهاند و این حملات «منجر به این تلفات سنگین شده است».
این دفتر افزود: «تعداد قربانیان کمکهای امدادی که توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل در نزدیکی تلههای مرگ هدف قرار گرفتهاند، به ۷۷۳ شهید، ۵۱۰۱ زخمی و ۴۱ مفقود رسیده است.»
دفتر رسانهای دولت آنچه را «جنایات مداوم» نیروهای اشغالگر خواند، به شدت محکوم کرد.
در اول ژوئیه، ۱۷۱ سازمان غیردولتی با اشاره به خطر مرگ و آسیب دیدن غیرنظامیان توسط بنیاد بشردوستانه غزه، خواستار پایان عملیات این بنیاد و برچیده شدن سیستم توزیع کمکهای غذایی مورد حمایت آمریکا و اسرائیل شدند. در میان سازمانهای امضاکننده این بیانیه، آکسفام، پزشکان بدون مرز، نجات کودکان، شورای پناهندگان نروژ و عفو بینالملل حضور داشتند.
انتهای پیام
نظرات