• جمعه / ۲۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۵۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404042012118
  • خبرنگار : 71589

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از اخراج ۲۰۰۰ کارمند ارشد ناسا تا جشن ۳ سالگی تلسکوپ «جیمز وب»

از اخراج ۲۰۰۰ کارمند ارشد ناسا تا جشن ۳ سالگی تلسکوپ «جیمز وب»

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز جمعه، ۲۰ تیر ماه ۱۴۰۴ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

مرورگر مخصوص ChatGPT عرضه می‌شود

شرکت اوپن‌ای‌آی(OpenAI) قصد دارد ظرف چند هفته آینده، مرورگر وب اختصاصی خود را عرضه کند. طبق گزارش‌ها، این شرکت قصد دارد داده‌های بیشتری را از کاربران خود جمع‌آوری کند.

قابلیت جدید هوش مصنوعی «جمینای» معرفی شد

اپلیکیشن هوش مصنوعی جمینای(Gemini) شرکت گوگل اکنون می‌تواند از تصاویر ثابت، ویدئو تولید کند. البته برای این کار به اشتراک گوگل «AI Pro» یا «AI Ultra» نیاز است.

جشن ۳ سالگی تلسکوپ «جیمز وب» با سحابی «پنجه گربه»

تلسکوپ فضایی «جیمز وب»، ۳ سال توسعه علوم نجوم و اخترفیزیک را با تصویر جدید و خیره کننده‌ای از سحابی «NGC ۶۳۳۴ » مشهور به «پنجه گربه» جشن گرفت.

بیش از ۲۰۰۰ کارمند ارشد ناسا تعدیل می‌شوند

ناسا به دلیل کاهش بودجه پیشنهادی دولت آمریکا، بیش از ۲۰۰۰ کارمند ارشد خود را از دست خواهد داد.

۵ حقیقت شگفت انگیز درباره نحوه کار هوش مصنوعی

یک دانشمند آلمانی طی پژوهشی به ۵ حقیقت شگفت‌انگیز درباره نحوه کارکرد واقعی چت‌بات‌های هوش مصنوعی اشاره کرده‌ است.

افزایش اضطراب، افسردگی و وابستگی در مبتلایان به کرونا

نتایج یک بررسی جدید نشان می دهند که بیماری کرونا علاوه بر آسیب‌های جسمی، تأثیرات گسترده‌ای بر روح و روان افراد بر جای می‌گذارد. محققان در پژوهشی تازه ابعاد نادیده‌ گرفته ‌شده‌ این بیماری را بررسی کرده‌اند.

«سلول‌های NK» گزینه‌ای نوین و هوشمند با کارایی بالا و هزینه پایین در مبارزه با سرطان

یک پژوهشگر ایرانی با بازگشت از آمریکا و ایجاد یک شرکت استارت آپی، روش نوینی برای درمان سرطان توسعه داده است که با ترکیب سلول‌های ایمنی NK و یک پلتفرم هوشمند، امکان از بین بردن سلول‌های سرطانی را با هزینه کمتر و اثربخشی بیشتر فراهم می‌کند. به گفته وی این فناوری‌ می‌تواند آینده درمان‌های ایمونوتراپی را متحول کند.

چیزی که در مغز همه افراد «سایکوپات» مشترک است

دانشمندان در مطالعه‌ای جدید نشان دادند که مغز افراد مبتلا به اختلال «روان‌آزاری» (Psychopathy) چه شباهت‌هایی با یکدیگر دارد.

شناسایی فرمالدهید با نانوحسگرهایی که بو نمی‌کنند، اما آلاینده‌ها را می‌یابند

فرمالدهید گازی سمی‌ است که در خانه‌ها و کارخانه‌ها یافت می‌شود و برای سلامتی خطرناک است و پژوهشگران حسگرهای نانویی ساخته‌اند که کوچک، دقیق و ارزان‌ هستند و با اتصال به سیستم‌های خانه هوشمند یا دستگاه‌های ایمنی صنعتی می‌توانند این گاز را در زمان واقعی شناسایی کنند. 

آیا رمزارزها را می‌توان وثیقه گذاشت؟

در سال‌های اخیر، دارایی‌های دیجیتال مثل رمزارزها و توکن‌ها به بخشی جدی از زندگی مالی افراد تبدیل شده‌اند؛ اما آیا می‌توان از این دارایی‌ها برای گرفتن وام یا تضمین قراردادها استفاده کرد؟

آغاز ثبت‌نام و انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی در مقطع کاردانی پیوسته دانشگاه آزاد

ثبت‌نام و انتخاب رشته پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی در مقطع کاردانی پیوسته مهر ماه ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد.

نگاهی به یکی از ابزارهای ‌مورداعتماد در آزمایشگاه‌های شیمی که ممکن است گمراهمان کند!

پژوهشگران دریافته‌اند که جایگاه ظرف روی صفحه هم‌زن مغناطیسی آزمایشگاه می‌تواند باعث تغییر در نتیجه واکنش شیمیایی شود. حتی جابه‌جایی چند سانتی‌متری ممکن است نرخ واکنش، ترکیب محصول یا اندازه نانوذرات را تحت تأثیر قرار دهد. اگر میله هم‌زن به‌درستی نچرخد یا حرکت ناپایدار داشته باشد، ممکن است نتایج واکنش‌ها گمراه‌کننده باشد.

تاریخ اعزام فضانوردان جدید ایستگاه فضایی بین‌المللی مشخص شد

ناسا  و شرکت اسپیس‌ایکس(SpaceX) قرار است مأموریت اعزام فضانوردان جدید ایستگاه فضایی بین‌المللی موسوم به کرو-۱۱(Crew-۱۱) را در تاریخ ۳۱ ژوئیه(۹ مرداد) عازم فضا کند.

سامسونگ تا پایان ۲۰۲۵ اولین گوشی سه‌لای خود را عرضه می‌کند

شرکت سامسونگ قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۵ نخستین گوشی هوشمند سه‌لای خود را عرضه کند که هنوز نامی برای آن انتخاب نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha