به گزارش ایسنا، منابع به الجزیره گفتند که نقشه استقرار مجدد ارائه شده توسط هیات اسرائیلی در مذاکرات، کل شهر رفح در جنوب نوار غزه را تحت اشغال قرار میدهد. این منابع خاطرنشان کردند که این نقشه با تبدیل رفح به منطقه استقرار آوارگان که به مصر یا از طریق دریا منتقل خواهند شد، راه را برای اجرای طرح کوچاندن هموار میکند.
این منابع به الجزیره افزودند که این نقشه تا عمق نوار غزه امتداد دارد و در برخی مناطق در امتداد مرز تا سه کیلومتر امتداد دارد. این نقشه شامل بخشهای بزرگی از شهر بیت لاهیا، روستای ام النصر، بیشتر بیت حانون و تمام خزاعه میشود.
همین منابع اعلام کردند که نقشه استقرار مجدد اسرائیل به خیابان السکا در مناطق التفاح، الشجاعیه و الزیتون نزدیک میشود و تا خیابان صلاح الدین در دیر البلح و القراره امتداد مییابد. نقشه استقرار مجدد ارتش رژیم صهیونیستی همچنین ۴۰ درصد از مساحت نوار غزه را از بین میبرد و مانع از بازگشت ۷۰۰ هزار فلسطینی به خانههایشان میشود و آنها را مجبور به مهاجرت به مراکز تجمع آوارگان در رفح میکند.
روز پنجشنبه، یک منبع آگاه فلسطینی به المیادین گفت که مذاکرات به دلیل مواضع هیات اسرائیلی، شرایط دشوار و پیچیدهای را پشت سر میگذارد. هیچ توافقی در مورد هیچ یک از موارد مورد اختلاف حاصل نشده است. طرف اسرائیلی میخواهد اشغال و کنترل خود را بر بیش از یک سوم نوار غزه، از جمله کل شهر رفح، حفظ کند.
این منبع اظهار داشت که طرف اسرائیلی میخواهد بیش از ۲ کیلومتر در امتداد مرزهای شرقی و شمالی را تحت اشغال نگه دارد. هیات اسرائیلی میخواهد از طریق تلههای مرگ، مکانیسم کمکرسانی را حفظ کند.
پیش از این جنبش حماس اعلام کرد پیشتر دستیابی به معامله فراگیر شامل تبادل اسرا، توقف تجاوز و عقبنشینی کامل نیروهای اشغالگر را پیشنهاد کرده است، اما «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با این پیشنهاد مخالفت کرده و همچنان طفره میرود.
حماس تاکید کرد که تعامل مثبت در مذاکرات را با هدف دستیابی به توافق جامعی که شامل توقف تجاوز، خروج اشغالگران و تضمین ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه است، ادامه خواهد داد.
بیانیه حماس در اشاره به گزارش رسانههای عبری، از جمله کانال ۱۲ و سازمان پخش اسرائیل (کان) است که عصر پنجشنبه گزارش دادند که بنیامین نتانیاهو به خانوادههای بازداشتشدگان اسرائیلی که در پایتخت آمریکا با آنها دیدار کرده بود، اطلاع داده است که دستیابی به «توافق جامع» امکانپذیر نیست.
انتهای پیام
نظرات