مسلم حسنآبادی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برداشت کلزا از سطح ۲۷۰ هکتار از مزارع این شهرستان آغاز شده که براساس پیش بینی به طور میانگین از هر هکتار از سطح این مزارع بین ۳.۵ تا چهار تن کلزا قابل برداشت خواهد بود.
وی با بیان اینکه سطح زیر کشت کلزای امسال این شهرستان ۴۶۰ هکتار بود که متاسفانه ۱۹۰ هکتار از آن با بدسبزی مواجه شد و به ناچار کشاورزان سطح دچار بدسبزی شده را شخم کرده و محصول دیگر و یا مجدد همان کلزا از نوع و رقم دیگر کشت کردند، خاطرنشان کرد: علت این بدسبزی آن بود که بذر مورد استفاده مقداری اکسید شده بود و قوه نامیه لازم برای رشد را نداشت.
وی با بیان اینکه محصول کلزای برداشت شده از مزارع شهرستان توسط کلزاکاران تحویل کارخانه روغن کشی نهاوند میشود، افزود: در سال گذشته نیز از ۳۷۰ هکتار سطح پهنه زیر کشت کلزای شهرستان بود که حدود ۱۹۰ هکتار آن قابل برداشت شد.
حسنآبادی با بیان اینکه سطح مزارع قابل برداشت امسال کلزای شهرستان نسبت به سال گذشته ۸۰ هکتار افزایش داشته است، اظهار کرد: شهرستان اسدآباد فاقد کارخانه روغنکشی و صنایع تبدیلی در این رابطه بوده و کلزای تولید شده کشاورزان اسدآبادی به کارخانه روغنکشی نهاوند ارسال میشود که به همین منظور احداث صنایع تبدیلی در این رابطه ضرورت دارد.
وی با اشاره به این محصول استراتژیک با نیاز آبی کم، گفت: کلزا بهعنوان یکی از دانههای روغنی مهم دارای ۲۵ تا ۵۵درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست بوده و کشت این محصول، علفهای هرز مزرعه را کنترل و آفات را کاهش میدهد و باعث افزایش محصول در سال آینده میشود. بنابراین باید کشاورزان از مزایای کاشت این محصول باصرفه بیشتر آگاه شوند.
انتهای پیام
نظرات