• یکشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۴ / ۰۷:۲۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404042213029
  • خبرنگار : 50176

طراحی و ساخت نگهدارنده پلیت آگاردار در دانشگاه علوم پزشکی لرستان

طراحی و ساخت نگهدارنده پلیت آگاردار در دانشگاه علوم پزشکی لرستان

ایسنا/لرستان استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان از طراحی و ساخت نگهدارنده پلیت آگاردار خبر داد.

دکتر فرامرز عظیمی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: برای تعیین آلودگی قارچی و باکتریایی موجود در هوای مکان‌های مختلف و یا هوای آزاد از دو روش نمونه‌برداری فعال و غیرفعال استفاده می‌شود. 

وی اظهار کرد: در روش فعال معمولاً برای نمونه‌برداری از پمپ و یک محفظه استفاده می‌شود که این روش هزینه بر بوده و علاوه بر این در بعضی از مکان‌ها مثل اتاق عمل به علت سروصدای پمپ نمی‌توان نمونه مناسبی از هوا به دست آورد.

عظیمی افزود: علاوه بر روش فعال می‌توان از روش غیرفعال نیز استفاده کرد که به عنوان روش پلیت‌گذاری معروف بوده و معمولا به مدت یک ساعت پلیت‌های محتوی اگار را در مکان مدنظر قرار می‌دهند که دارای ویزگی‌های خاص خود است.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در این روش نیازی به پمپ و یا هر گونه وسیله خاص دیگر نیست و مشکل سرو صدا نیز وجود ندارد.

وی اضافه کرد: یکی از معایب این روش این است که افرادی که در مکان مد نظر حضور دارند ممکن است از سر کنجکاوی یا بی‌اطلاعی در روند کار مداخله ایجاد کنند که باعث خطا در نمونه‌بردای می‌شود و یا حتی به علت اینکه به مدت زمان یک ساعت زمان نیاز است ممکن است برخی حشرات اگر در محل وجود داشته باشند وارد محیط کشت شوند.

عظیمی گفت: از دیگر مشکلات این روش این است که محل قرارگیری پلیت بایستی حتما یک متر از سطح زمین فاصله داشته و از هرگونه مانع کناری نیز یک متر فاصله باشد که در برخی مکان امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: با توجه به مزایا و معایب ذکر شده در روش غیرفعال ما دستگاه نگهدارنده پلیت آگاردار را طراحی و ساختیم که با استفاده از آن می‌توان بر معایب ذکر شده غلبه کرد. این دستگاه متشکل از یک پایه جهت نگهداری در مکان مورد نظر گیره‌های ثبات کننده که می‌توان آن را در هر زاویه‌ای که مدنظر است قرارداد چون دارای یک بدنه قابل ارتجاع است.

این استادیار دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: در بالای بدنه که ارتفاع یک متر را دارد یک استوانه به قطر ۱۱ سانتی متر قرار گرفته که در بدنه آن سه عدد پیچ ساده وجود دارد که براساس اندازه پلیت می‌توان آن را ثابت کرد.

وی با اشاره به مزایای این دستگاه گفت: این دستگاه شماتیک کلی دارد و افراد با دیدن آن متوجه فرایند نمونه‌برداری می‌شوند، قابلیت ارتجاع دارد و می‌توان برای هر نقطه از مکان نمونه‌برداری را انجام داد حتی بصورت وارونه‌، برای پلیت با اندازه‌های مختلف نیز کاربرد دارد و می‌توان در اندازه‌های مختلف نمونه‌برداری انجام شود، هزینه ساخت آن بسیار پایین بوده که باعث می‌شود برای مقایسه مکان‌های مختلف همزمان در مکان‌های مختلف از آن استفاده شود و نتایج را با هم مقایسه کرد و با توجه به اجزای سازنده تمامی استانداردهای روش غیرفعال به کار برده می‌شود و نیاز به فرد متخصص برای نمونه‌برداری ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha