رضا نجفزاده امروز شنبه ۲۲ تیر به مناسبت هفته فرهنگسازی مالیاتی(۱۶ تا ۲۲ تیر) در نشست با خبرنگاران ضمن گرامیداشت یاد شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، اظهار کرد: هفته مالیات در واقع گوشهای از تلاش و مشارکت مودیان و همچنین همکاران مالیاتی به عنوان سربازان اقتصادی کشور برای تامین بودجه دولت است.
وی در خصوص اهمیت پرداخت مالیاتها در تامین بودجه کشور، یادآور شد: بنا بر اعلام سازمان امور مالیاتی استان و تایید سازمان برنامه و بودجه، در سال گذشته ۷۶ درصد هزینه های جاری کشور و در مجموع ۵۰ درصد کل بودجههای عمرانی، عمومی و جاری کشور از محل پرداخت مالیات توسط مودیان تامین شده است که البته امیدواریم این رقم با توجه به اهداف برنامه هفتم توسعه به عدد ۷۰ درصد از بودجه کشور افزایش یابد.
نجفزاده با اشاره به شرایط سخت اقتصادی این روزهای در کشور، عنوان کرد: سازمان امور مالیاتی کشور در همین راستا همانند سابق و حتی بیش از گذشته تعامل و همراهی با مودیان را مدنظر دارد و خود را در کسب و کار مودیان شریک میداند لذا تلاش دارد عدالت مالیاتی را در جامعه تحقق بخشد.
وی همچنین با بیان این که حدود ۷۰ درصد هزینههای نهادهای غیردولتی مانند شهرداریها و دهیاریها از محل پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده تامین میشود، گفت: در سال گذشته بالغ بر ۳.۵ همت(هزار میلیارد تومان) عوارض بین شهرداریها و دهیاریهای استان توزیع شده و علیرغم رشد اندک عوارض پرداختی ولی به لحاظ سرانه جمعیت، استان یزد را در جایگاه سوم کشور قرار داده است.
این مسئول سهم مالیات وصول شده بخش سلامت توسط اداره کل امور مالیاتی استان در سال گذشته را با رشد ۶۱ درصدی نسبت به سال قبل از آن، بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: سهم ورزش استان با رشد هشت درصد افزون بر ۱۲۰ میلیارد تومان بوده و در بخش کتابخانههای عمومی و بخش عشایری استان نیز به ترتیب دو و یک میلیارد تومان مالیات تخصیص یافته است.
وی با تاکید بر این که پیشبینی درآمدهای مالیاتی استان برای سال گذشته ۲۵ همت بوده که ۹۹.۱ درصد یعنی معادل ۲۴.۸ همت مالیات وصول شده است، اظهار کرد: البته با این حال بودجه استانی در سال گذشته با ۵۶ درصد رشد نسبت به قبل به طور کامل محقق شد و امیدواریم در سال جاری نیز بتوانیم جایگاه نامناسب وصولی کنونی استان را بهبود بخشیم.
نجفزاده با بیان این که سهم عمدهای از مالیاتهای وصولی یزد به عنوان یک استان صنعتی و معدنی از این بخش و به طور ویژه از صنایع و معادن بزرگ استان تامین میشود، افزود: ۱۰ درصد مالیاتهای مستقیم در استان مربوط به حقوق بگیران است و تنها ۶ تا ۷ درصد درآمدهای مالیاتی استان مربوط به اصناف با جمعیت حدود ۱۰۰ هزار مودی شغلی است.
وی متذکر شد: نظر به ناترازی انرژی و مشکلات بخش صنعت استان در حوزه تولید، تلاش شده تا سهم مالیاتی استان یزد به عنوان یک استان صنعتی در سال جاری همانند سال گذشته، رشد قابل توجهی نداشته باشد.
مدیر کل امور مالیاتی استان با بیان این که قسمت قابل توجهی از رشد وصولیها در استان از محل فرارهای مالیاتی و پولشوییها تامین شده است، اعلام کرد: از ابتدای فعالیت واحد مبارزه با فرار مالیاتی استان تاکنون، در مجموع ۳۸۰۰ میلیارد تومان برگ تشخیص فرار مالیاتی صادر و در سال گذشته حدود دو همت وصول صورت گرفته است.
وی با اشاره به تشکیل و ارجاع ۲۰ پرونده تخلف مالیاتی به مراجع قضایی، از جمله این تخلفات را استفاده از پوزهای غیر مرتبط با حوزه شغلی توسط افراد ذکر و در این باره تصریح کرد: به عنوان نمونه در سال گذشته یک واحد با ۱۵ پوز مرتبط با مشاغل بعضاً معاف از مالیات یا مربوط به استانهای دیگر شناسایی شد که در همین رابطه نیز تدابیری را برای جلوگیری از این سوء استفاده در دستور کار داریم.
نجفزاده با تاکید بر این که قانون همواره حامی کسب و کارهای شفاف است، ابراز کرد: در راستای حذف فاکتورهای کاغذی و دستی تاکنون ۷۰ درصد مودیان استان و اندکی بالاتر از میانگین کشوری مجهز به سیستم صدور فاکتور الکترونیکی شدهاند و به دنبال راه اندازی سامانه مودیان از زمستان ۱۴۰۲ تاکنون شاهد روند رو به رشد مثبت اظهارنامههای مالیاتی هستیم و امیدواریم تا سال آینده تمام مودیان استان به این سامانه بپیوندند.
وی در بخش پایانی سخنانش با بیان این که تاکنون اقدامات زیادی در راستای اطلاعرسانی محل مصرف مالیاتها از جمله نشاندار شدن مالیاتها شده است، در این باره خاطرنشان کرد: در همین راستا ۲۷ طرح با تخصیص ۲۰۷ میلیارد تومان از محل درآمدهای مالیاتی در استان نشاندار و تعریف شده که با جدیت پیگیر بهره برداری از آنها هستیم.
نجف زاده افزود: البته در همین رابطه در حال رایزنی هستیم تا حداقل یک طرح شاخص در هر شهر از محل عوارض و مالیاتهای پرداخت شده از سوی مودیان همان شهر، عملیاتی و بهره برداری شود تا تاثیر پرداخت مالیاتها بر آبادانی شهرها شفافتر به اطلاع مردم برسد.
انتهای پیام
نظرات