به گزارش ایسنا، «جبریل الرجوب» دبیر کمیته مرکزی جنبش فتح نسبت به پیشنهادهایی که برای تشکیل یک کمیته پشتیبانی اجتماعی جهت کنترل نوار غزه برای یک دوره انتقالی پس از آتشبس مطرح شده است، هشدار داد و آن را فرمولی برای تداوم تفرقه و نابودی آرمان فلسطین تحت یک پوشش اجتماعی سست توصیف کرد.
وی تأکید کرد که تنها راه برونرفت، تشکیل فوری یک دولت وفاق ملی است که بتواند زمام امور را با یک چارچوب مرجع ملی روشن به دست بگیرد، وحدت موضع فلسطینیان را تقویت کند و اصول ثابت را حفظ کند.
الرجوب در مورد سازوکارهای گفتوگوی ملی، بر لزوم آغاز گفتوگوی مستقیم و جدی دوجانبه بین فتح و حماس تحت نظارت مصر و به دور از رسانهها، برای تضمین شرایط لازم برای موفقیت هرگونه توافق سیاسی، تأکید کرد.
وی توضیح داد که این گفتوگو باید زمینه را برای گفتوگوی ملی جامع مبتنی بر مفاهیم سیاسی و سازمانی واحد، از جمله توافق بر سر دیدگاه واحد برای راهحل سیاسی، مفهوم مشترک برای مقاومت در برابر اشغالگری، دولتی با یک قانون و یک سلاح، تضمین آزادیهای عمومی و ایجاد مشارکت بر اساس انتخابات عمومی جامع، فراهم کند.
الرجوب به چالشهای پیش روی فلسطین پرداخت و اظهار داشت که «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در این مرحله مسؤولیتی تاریخی بر عهده دارد که مستلزم تلاش بر روی چهار اولویت کلیدی برای سامان دادن به اوضاع ملی است.
این اولویتها شامل برگزاری کنفرانس عمومی جنبش فتح برای تجدید مشروعیت داخلی آن و بازسازی ساختار سازمانی آن، همراه با اصلاح ساختار سازمان آزادیبخش فلسطین و تشکیل یک شورای ملی جدید بر اساس مبانی دموکراتیک است که نمایندگی همه اقشار فلسطینی، چه در داخل و چه در خارج از کشور، را تضمین کند.
وی همچنین خواستار پایان دادن به تفرقه و ایجاد وحدت ملی شد که قادر به اعمال یک ریتم سیاسی واحد باشد که از پروژه ملی در برابر دخالت خارجی محافظت کند.
وی در عین حال خواستار توافق با جامعه بینالمللی بر سر چارچوبهای مرجع روشن برای حل مناقشه بر اساس مشروعیت بینالمللی و حقوق مسلم مردم فلسطین شد.
رجوب همچنین گفت: سازماندهی سلاح گروههای فلسطینی در دستگاههای تشکیلات خودگردان فلسطین، یک ضرورت ملی و یک گزینه سیاسی اجتنابناپذیر برای تضمین وحدت تصمیمگیریهای امنیتی و نظامی است. این رویکرد باید مطابق با قوانین فلسطین و بینالمللی اجرا شود، به گونهای که انحصار سلاح در دست دولت فلسطین را تثبیت کرده و پایههای حکومتداری خوب را در دوره آینده تقویت کند.
الرجوب در دیدار با گروهی از خبرنگاران تأکید کرد که پیوستن حماس به سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) مستلزم تعهد صریح به اصول ملی و برنامه سیاسی این سازمان است و اینکه این جنبش به صورت جامع و با بُعد اسلامی، بخشی از جنبش آزادیبخش ملی فلسطین شود، بدون اینکه خارج از چارچوب اجماع ملی و نهادهای مشروع باشد.
طبق گزارش معا، وی گفت تعیین جایگاه و نقش حماس باید از طریق صندوق رأی انجام شود. بازگشت به اراده مردمی بهترین راه برای ایجاد یک مشارکت واقعی و پایان دادن به وضعیت قطبی شدن و تفرقه داخلی است.
الرجوب در پایان سخنان خود تأکید کرد که توقف جنگ ویرانگر در نوار غزه، در کنار توقف تشدید اقدامات اسرائیل در کرانه باختری و قدس، به ویژه اقداماتی که با تحمیل آوارگی انجام میشود، یک اولویت فوری است.
الرجوب خواستار تمرکز تلاشهای ملی بر ارائه کمک به ساکنان نوار غزه، جلوگیری از آوارگی آنها و تأمین منابع لازم برای پایداری شد و گفت مرحله بعدی مستلزم تقویت وحدت جنبش فتح و فعالسازی مجدد نهادهای سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) به عنوان تنها چارچوب مشروع قادر به نمایندگی از مردم فلسطین در مجامع بینالمللی است.
انتهای پیام
نظرات