توکل آبشناس در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برداشت گندم از سطح زیرکشت ۲۰هزار هکتار از اراضی کشاورزی گندم آبی و دیم شهرستان نهاوند در حال انجام است و ۱۸۰ دستگاه کمباین کار برداشت گندم را انجام خواهند داد.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۷۰ هزار تُن گندم در این شهرستان خریداری شد که پیشبینی میشود امسال به دلیل شرایط خشکسالی این میزان خرید کاهش یابد، ادامه داد: از زمان برداشت گندم سه مرکز خرید تضمینی گندم در سطح این شهرستان فعال شده و لازم است کشاورزان محصول برداشتی خود را به مراکز مجاز خرید تحویل دهند.
آبشناس افزود: در حال حاضر سه مرکز خرید تضمینی گندم در کارخانه آرد خزایی، شرکت کوثر خزل بخش فیروزان و اتحادیه تعاون روستایی پشت جهاد کشاورزی در شهرستان نهاوند مشغول خرید گندم از کشاورزان هستند.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند با بیان اینکه مشکلی در خرید و ذخیره گندم نداریم، خاطرنشان کرد: وجود کارخانه آرد یک مزیت برای این شهرستان محسوب میشود و گندم تولیدی این شهرستان از کیفیت بالایی نسبت به سایر نقاط استان برخوردار است.
آبشناس با بیان اینکه از ۱۸۰ دستگاه کمباین ۱۰۰ دستگاه وارد شهرستان شده و کار برداشت گندم را انجام میدهند، اضافه کرد: برای جلوگیری و کاهش ضایعات گندم هنگام برداشت دو گروه فعال شده و در حال ارائه کارت معاینه فنی به این کمباینها هستند.
به گفته وی؛ با اجرای طرح معاینه فنی کمباین از ریزش بخش قابل توجهی از محصول در زمان برداشت جلوگیری شد و کشاورزان و بهرهبرداران از کمباینهایی که دارای گواهی معاینه فنی هستند، برای برداشت محصول استفاده کنند.
آبشناس یادآور شد: امسال هم با اقدامات به موقع انجام شده در مبارزه با سن غلات گندم، پیشبینی میشود کیفیت گندم تولیدی این شهرستان مطلوب و وضعیت خوبی داشته باشیم.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند استفاده از بذرهای اصلاح شده، مبارزه با آفات، خاک مناسب، استفاده از مشاورههای کارشناسان در عملیات کاشت، داشت و برداشت را از جمله اقداماتی دانست که موجب تولید محصول باکیفیت گندم در نهاوند شده است و این شهرستان جایگاه بالایی در تولید گندم آبی استان دارد.
وی افزود: سال گذشته ۵۰ تُن آفت سن زدگی داشتیم و به موقع مبارزه با آفت غلات در این شهرستان انجام شد و رتبه نخست استان همدان را در این زمینه کسب کردیم و پاکترین شهرستان بودیم.
آبشناس تاکید کرد: ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان نهاوند زیر کشت گندم است که از این میزان ۱۴ هزار هکتار آن گندم آبی و ۶ هزار هکتار گندم دیم است.
انتهای پیام
نظرات